Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


11-07-06
ETERNALS #1 (of 6)

του Κώστα Δημόπουλου

Writer: Neil Gaiman

Penciller: John Romita Jr.

Inker: Danny Miki, Tim Townsend

Colorist: Matt Hollingsworth, Dean White, Paul Mounts

Letterer: Todd Klein

Editor: Nick Lowe

Marvel Comics

Το 1976, ο Jack "The King" Kirby δημιούργησε για τη Marvel τους Eternals, τους Deviants και τους Celestials, τρεις διαφορετικές φυλές χαρακτήρων, βάσει των οποίων προσπάθησε να δώσει τη δική του απάντηση στα θρησκευτικά και επιστημονικά "γιατί" και "πως", σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου.

Οι Celestials είναι μια εξωγήινη φυλή, η οποία επισκέφτηκε τον πλανήτη μας πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια, για να πραγματοποιήσει πειράματα γενετικής στους πρώιμους homo-sapiens της εποχής. Το αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων ήταν η δημιουργία δυο εκ διαμέτρου αντίθετων φυλών, των απέθαντων Eternals, και των γενετικά ασταθών και τερατόμορφων Deviants. Οι δεύτεροι, με το πέρασμα του χρόνου και λόγο των εξωπραγματικού ρυθμού αναπαραγωγής που ανέπτυξαν, έφτασαν να μετριούνται σε εκατομμύρια και δυνάστευσαν τον κόσμο, ώσπου οι Eternals αποφάσισαν να δράσουν και με τη βοήθεια των "δημιουργών" Celestials, που επέστρεψαν στη Γη ακούγοντας το κάλεσμα των "δημιουργημάτων" τους, κατάφεραν να νικήσουν τους Deviants και να καταστρέψουν τον όποιο πολιτισμό είχαν αυτοί δημιουργήσει, περιορίζοντας παράλληλα των αριθμό τους σε μόλις μερικές χιλιάδες. Οι Eternals ανέλαβαν πλέον υπό την προστασία τους την ανθρωπότητα, κάνοντας τους κοινούς θνητούς να αναγνωρίζουν στα πρόσωπα τους, τους δικούς τους θεούς. Τα χρόνια πέρασαν και οι Celestials επέστρεψαν για τρίτη φορά στη Γη, για να κρίνουν την ανθρωπότητα, όπως είχαν κρίνει και τους Deviants στο παρελθόν και... κάπου εδώ αρχίζει η ιστορία που ο Kirby ξεκίνησε να διηγηθεί το 1976 και αναγκάστηκε να ολοκληρώσει μέσα σε μόνο 19 τεύχη, λόγω χαμηλών (για την εποχή) πωλήσεων.

Από τότε, κάποιες προσπάθειες για αναβίωση των Eternals και του οράματος του Kirby έγιναν με τη μορφή maxi και mini σειρών (όπως αυτή), χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και πάλι. Έτσι, η Marvel αποφάσισε να κάνει μια τελική (ίσως;) προσπάθεια, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά έναν fan τις original σειράς, τον πανμεγιστοτεράστιο Neil Gaiman. (Θέλετε να γράψω στην παρένθεση και προηγούμενες δουλείες του ως σημείο αναφοράς;)

Σε αυτό το πρώτο τεύχος του mini, ο Gaiman εξιστορεί την προσπάθεια του Ikaris να αφυπνίσει τους Eternals, που πλέον ζουν τη ζωή τους σαν κανονικοί θνητοί, έχοντας ξεχάσει την πραγματική τους ταυτότητα. Η προσπάθεια του θα ξεκινήσει από τον εξασκούμενο γιατρό Mark Curry, που στην πραγματικότητα δεν είναι άλλος από τον Makkari (ο speedster της παρέας) στον οποίο και θα προσπαθήσει να θυμίσει την πραγματική του φύση, εξιστορώντας του τα πάντα για την δημιουργία και το βίο των Eternals, ή τουλάχιστον, όσα ο ίδιος μπορεί να θυμηθεί. Παράλληλα, βλέπουμε και τις "κανονικές" ζωές κάποιων από τους υπόλοιπους Eternals, όπως η Thena, η Sersi, ο Sprite, και ο Druig, ενώ ο συγγραφέας δεν παραλείπει να "μπλέξει" στο storyline και άμεσες αναφορές στο καλοκαιρινό major event της Marvel, CIVIL WAR, βάζοντας τον Sprite (teen-idol, σύμφωνα με το continuity) να κάνει τον spokesman για το Hero Registration Act.

Εν κατακλείδι, το Eternals αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους, να γνωρίσουν (εξαρχής ή καλύτερα) ένα κομμάτι του Marvel Universe που δεν έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν αρκετά και όπως πρέπει. Ο Romita Jr., σε απόλυτη αρμονία με την προσπάθεια του Gaiman στο σενάριο, μας χαρίζει μια από τις καλύτερες δουλειές του, κάτι για το όποιο βέβαια συμβάλουν τα μέγιστα και ο Matt Hollingsworth στα χρώματα, αλλά κυρίως, ο Danny Miki με τα μελάνια του. Τα πάντα σε αυτό το πρώτο τεύχος μαρτυρούν την προσπάθεια καταξιωμένων στο χώρο δημιουργών, για μια ποιοτική επαναπροσέγγιση του τίτλου, με απόλυτο σεβασμό, ταυτόχρονα, προς τους χαρακτήρες που κάποιος άλλος μεγάλος δημιουργός μας χάρισε. Πραγματικά αξίζει να προστεθεί στη συλλογή σας.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi