Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-07-06
THE NEXT #1 (of 6)

του Διονύση Τζαβάρα

Writer and Creator: Tad Williams

Penciler: Dietrich Smith

Inker: Walden Wong

Letterer: Rob Leigh

Colorist: Chris Chuckry

Editor: Joey Cavalieri

DC Comics

Για να πω την αλήθεια ο μόνος λόγος που παράγγειλα το ΤΗΕ ΝΕΧΤ ήταν η ωραία κοκκινόδερμη σέξυ κοπέλα που έδειχνε το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους στο PREVIEWS. Δεν είχα δει όμως ποιος ήταν ο συγγραφέας! Όταν το comic έφτασε στα χέρια μου είδα πως ήταν ο πολύς και πασίγνωστος Tad Williams (OTHERLAND, TAILCHASER'S SONG)!

Tι συμβαίνει λοιπόν όταν ένας ταλαντούχος συγγραφέας μυθοπλασίας και επιστημονικής φαντασίας - σε συνδυασμό με έναν νέο και ανερχόμενο penciller - δημιουργεί μια νέα σειρά; Αυτό που συμβαίνει είναι ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο comic, που ανετότατα θα μπορούσε να είναι και μυθιστόρημα.

Το ίδιο το concept είναι διαφορετικό από πολλά άλλα comics και από πολλά άλλα βιβλία! Λίγο δύσκολο αν κάποιος δεν έχει συνηθίσει να διαβάζει Ε.Φ. αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο και είναι μια απάντηση σε όσους πιστεύουν πως όλα έχουν ειπωθεί και πως τίποτα το πραγματικά "εξωανθρώπινο" δεν μπορεί να γραφτεί από... άνθρωπο.

Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής: Τέσσερα όντα από κάποια διάσταση του Metaverse παίζουν, κάνοντας βόλτες μέσω singularity harpoons σε διάφορες άλλες διαστάσεις. Δεν είναι τόσο μακρινές οι διαστάσεις αυτές. Η δική τους ας πούμε βρίσκεται κοντά ή μάλλον από πάνω από την πόλη Σάντα Βάλντα της Καλιφόρνια. Ή μάλλον όχι από πάνω ακριβώς, αλλά λίγο πιο δίπλα, κάμποσες διαστάσεις πιο μακριά από τη δική μας και αρκετές χιλιετηρίδες στο μέλλον. Μπέρδεμα; Ναι, αλλά εκεί είναι και η γοητεία αυτού του comic.

Όταν τα όντα αυτά εμφανίζονται στη Γη ψάχνοντας για έναν διαφανή... σκύλο, που δεν είναι σκύλος βέβαια, ο κόσμος μας τους φαίνεται τόσο απίστευτα παράξενος όσο παράξενα και αλλόκοτα και εξωανθρώπινα είναι και τα όντα αυτά. Φυσικά τίποτε από όσα εμείς θεωρούμε δεδομένα, δεν είναι δεδομένα για εκείνα.

Ακόμα και ένα ατύχημα, ακόμα και μια νεαρή κοπέλλα που βλέπει το διαφανή σκύλο, η οποία είναι το θύμα του ατυχήματος. Tα πλάσματα αυτά δημιουργούν μια "σύνδεση" μαζί της και αποφασίζουν να περάσουν κάποιο χρόνο στη Γη η οποία τους φαίνεται πολύ... διασκεδαστική! Αλλάζουν μορφές βέβαια, ενθουσιάζονται με κάθε τι που βλέπουν, έχουν άλλους ηθικούς νόμους, άλλη λογική, άλλα συναισθήματα. Έχουν παράξενες δυνάμεις απορροφώντας ενέργεια από κάποιο δίκτυο που ονομάζεται Radix, αλλά δεν είναι παντοδύναμα.

Και φυσικά κάποιος υπάρχει που τα κυνηγά. Κάποιος από τη δική τους διάσταση, που αν και αλλόκοτος και παράξενος θέλει κάτι πολύ ανθρώπινο. Να εξοντώσει τα "αναρχικά" αυτά όντα.

Το πρώτο τεύχος εξαντλείται περισσότερο με την εισαγωγή και γνωριμία με όλους του χαρακτήρες βέβαια, αλλά τίθενται οι βάσεις για ένα πιθανότατα απίστευτο "trip".

Η παρουσία του Superman, τον οποίο ειδοποιεί ο Metron των Νew Gods, πως κάτι δεν πάει καλά στο πολυδιαστατικό σύμπαν μας, φαίνεται σχεδόν άχρηστη, αλλά δεν είναι. Ο "κακός" της υπόθεσης δείχνει τόσο απειλητικός και περίεργος που μόνο ένας Superman ίσως μπορέσει να τον κάνει καλά. Αναρωτιέμαι αν και ο ίδιος ο Σούπι θα μπερδευτεί από όλα τα αλλόκοτα concepts του comic, αλλά δεν κόβω και το λαιμό μου!

Γιατί ο Superman λειτουργεί εδώ σαν άγκυρα, σαν γνώριμο έδαφος στο οποίο μπορεί ο αναγνώστης να στηριχτεί για να μη χαθεί μέσα στο Metaverse, μέσα στην οπτική γωνία των όντων αυτών. Γιατί μαζί με την οπτική της κοπελιάς και, υποθέτω, και του ίδιου του Man Of Steel, βλέπουμε και τη δική τους οπτική. Και αυτό είναι ίσως το καλύτερο σημείο της σειράς.

Το σχέδιο του comic, σε συνδυασμό με τα μελάνια και το χρώμα δεν είναι μεν κάτι εξαιρετικό αλλά γνωρίζοντας πόσο λεπτομερής είναι ο Tad Williams όταν γράφει, σίγουρα ο penciller θα δυσκολεύτηκε να αποδώσει τόσο τη μορφή όσο και την αίσθηση των χαρακτήρων. Και τα καταφέρνει μια χαρά!

Σε σύνολο μπορώ να πω πως δεν πρόκειται για μια ακόμα εύπεπτη και άνετη σειρά αλλά για μια πρωτότυπη, ενδιαφέρουσα και αλλόκοτη ιστορία, σίγουρα από τις πιο ασυνήθιστες των mainstream DC Comics!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi