Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-07-06
ESCAPISTS #1

του Αριστείδη Κώτση

Writer: Brian K. Vaughan

Artists: Philip Bond/ Eduardo Barreto

Colorists: Dave Stewart/Paul Hornschemeier

Letterer: Tom Orzechowski

Editor: Diana Schutz

Dark Horse

Το 2000 στις σελίδες, του βραβευμένου με Pulitzer βιβλίου, του Michael Chabon, THE AMAZING ADVENTURES OF KAVALIER & CLAY πρωτοεμφανίστηκε ένας «διάσημος» ήρωας, ο ESCAPIST, φανταστικό δημιούργημα των -εξίσου φανταστικών - πρωταγωνιστών του βιβλίου. Ακολούθησε η βραβευμένη με Eisner και Harvey εξαίσια ανθολογία της Dark Horse με τίτλο THE ESCAPIST στην οποία παρέλασαν ονόματα όπως: Eddie Campbell, Bill Sienkiewicz, Scott Morse, Howard Chaykin, Kyle Baker, Dean Haspiel, Jim Starlin, Paul Hornschemeier, Jeffrey Brown, Jason, και Will Eisner. Σε αυτή παρουσιάστηκαν comics με σκοπό να γίνει μια «αναδρομή» στην ψευδοϊστορία του χαρακτήρα. Σήμερα, η Dark Horse μας φέρνει και το limited series THE ESCAPISTS του Brian K. Vaughan, το πρώτο τεύχος του οποίου είχε δημοσιευτεί και στο όγδοο και τελευταίο τεύχος της ανθολογίας.

Κάπου στο Cleveland, ο Maxwell Roth ανακαλύπτει την εμμονή του νεκρού πατέρα του για τον Escapist και ταυτόχρονα κληρονομεί την αγάπη του για τον ήρωα. Μετά το θάνατο και της μητέρας του αγοράζει τα δικαιώματα του χαρακτήρα και αποφασίζει να ξαναζωντανέψει το ενδιαφέρον του κόσμου για αυτόν.

Ο Vaughan αυτή τη φορά ξεπερνά τον εαυτό του. Τα κείμενα του είναι ζωντανά και γεμάτες αναφορές στην ιστορία του μέσου. Στο εξαιρετικό αποτέλεσμα συνεισφέρει και το υπέροχο artwork του Βρετανού Philip Bond. Από τον καιρό που δούλευε στο 2000AD είχε δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, αλλά στο THE ESCAPISTS παρουσιάζει μια από τις καλύτερες δουλειές του. Αξίζει να αναφερθεί κανείς και στο ρετρό, δισέλιδο comic σχεδιασμένο από τον Eduardo Barreto και χρωματισμένο με καταπληκτικό τρόπο από τον Paul Hornschemeier, ενώ στο τέλος του τεύχους υπάρχει και ένα κείμενο για τα «φανταστικά» comics του ESCAPIST στο Golden Age των Steve Duin και Jashar Awan. Αν συνυπολογίσετε τα εξώφυλλα των Frank Miller και Brian Bolland, καθώς και την τιμή του 1$, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία.

Μέχρι σήμερα πίστευα ότι ήξερα αρκετά καλά τι θα μπορούσα να περιμένω από τον Vaughan. Τον θεωρούσα σαν ένα πάρα πολύ καλό συγγραφέα, ικανό να παρουσιάσει πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, αλλά πολύ δύσκολα πίστευα πως θα μπορούσε κάποτε να δημιουργήσει κάτι που θα τον βάλει στο club των πολύ μεγάλων δημιουργών. Με το THE ESCAPISTS όμως δείχνει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, ξεπερνώντας τον εαυτό του και παρουσιάζοντας μια νέα γκάμα ικανοτήτων.

Το πρώτο τεύχος του THE ESCAPISTS είναι ένα πάρα πολύ καλό comic και μια υπόσχεση για κάτι πολύ καλύτερο από όσα μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Για αυτό και από εδώ και πέρα θα είμαι πολύ πιο αυστηρός απέναντι στις δημιουργίες του κυρίου Vaughan.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi