Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-07-06
GHOST RIDER #1

του Κώστα Δημόπουλου

Writer: Daniel Way

Breakdowns: Javier Saltares

Finishes: Mark Texeira

Colourist: Dan Brown

Letterer: VC's Joe Caramagna

Editor: Axel Alonso

Marvel Comics

HISTORY OF THE MARVEL UNIVERSE 101 (SUBJECT: GHOST RIDER)
Το όνομα Ghost Rider πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τη Marvel για τον πρωταγωνιστή μιας western - ομώνυμης - σειράς της δεκαετίας το '60 (αν και ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε αρκετά νωρίτερα), έναν χαρακτήρα που πλέον έχει μετονομαστεί σε Phantom Rider για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση.

Το 1973 εμφανίστηκε και ο πρώτος Ghost Rider με τη μορφή που τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ο stuntman μοτοσυκλετιστής, Johnny Blaze, στην προσπάθεια του να σώσει τη ζωή του μέντορα του, πούλησε τη ψυχή του στο δαίμονα Zarathos, με επακόλουθο - όταν ο δαίμονας «παίρνει μπρος» - το κεφάλι του να μετατρέπεται σε ένα φλεγόμενο κρανίο, να ζώνεται στα δέρματα και τις αλυσίδες, ενώ και η μηχανή που καβαλάει να γίνεται... γαμάτη! Πρωτοξάδελφος του Eddie των Iron Maiden δηλαδή!

Το δεύτερο παλικάρι που είχε την τιμή να περιοδεύσει με την εκάστοτε tribute band των Motorhead, δεν είναι άλλος από τον Daniel Ketch. Ο Daniel έγινε το 1990 o νέος Ghost Rider σε μια προσπάθεια της Marvel να αναβιώσει έναν τίτλο που ουσιαστικά έπνεε τα λοίσθια από το '83 (όταν και κατέληξε η πρώτη σειρά). Όταν λοιπόν η αδερφούλα του Ketch έπεσε θύμα κακοποίησης κάτι κολοπαιδαράδων, το παλικάρι μας βρήκε μια μηχανή η οποία ήταν ολίγο «πειραγμένη», αφού έκλεινε μέσα της το «Spirit Of Vengeance» (το πνεύμα της εκδίκησης δηλαδή, για όσους δεν είναι από το ίδιο χωριό με μένα) και έγινε... χαμός!

Κάπου εκεί κάνει ξανά την εμφάνιση του και ο Blaze (που στο τέλος μας βγαίνει αδερφός του Danny), ενώ μας αποκαλύπτεται και ο πρόγονος των δύο, ο κύριος Noble Kale, και τα πράγματα ξεφεύγουν παντελώς, με αποτέλεσμα οι τακτικοί αναγνώστες του comic να το ρίξουν στα ΑΤΙΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ και τις επαναλήψεις της ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ και του ΝΤΑΛΑΣ (ποιος πυροβόλησε τον J.R.?).

2006
Επιστροφή στο παρόν λοιπόν, και ο Daniel Way αναλαμβάνει το revamp ενός από τους πιο cool (τουλάχιστον οπτικά), αλλά και ταλαιπωρημένους (τουλάχιστον όσον αφορά το continuity) χαρακτήρες του Marvel Universe, κάτι που με σημείο αναφοράς την πολύ καλή προηγούμενη δουλειά του συγγραφέα σε ανάλογες περιπτώσεις (βλέπε HULK), μάλλον για έξυπνη κίνηση μου κάνει (δεν θα αναφερθώ καν στα WOLVERINE, και WOLVERINE ORIGINS, απαξιώ επιδεικτικά).

Ο Way λοιπόν «πιάνει» τον αγαπημένο μας Flamehead, από εκεί ακριβώς που τον άφησε ο Ennis στο mini series που ολοκληρώθηκε στις αρχές του χρόνου (Road To Damnation), στα τάρταρα της κόλασης δηλαδή, προσπαθώντας να δραπετεύσει. Ο Lucifer δε, φαίνεται να απολαμβάνει ιδιαιτέρως τις απέλπιδες προσπάθειες του Johnny να ξεφύγει από το βασίλειο του, μέχρι που οι συγκυρίες μετατρέπουν τον ήρωα σε πιόνι για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του εξαποδώ.

Ξέρω, το σενάριο δε θα λέγαμε ότι δρέπει και δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν δε μπορείς να περιμένεις και κάτι διαφορετικό από ένα comic σαν το Ghost Rider (περίμενε να «καθαρίσει» πρώτα ο δικός μας με τις υποχρεώσεις του στον κάτω κόσμο και βλέπουμε). Πάντως σαν πρώτο τεύχος μιας καινούριας ongoing σειράς, σε συνδυασμό μάλιστα με το πολύ καλό artwork των Texeira, Saltares (συν-δημιουργός του Danny Ketch) και Brown (στα χρώματα), μάλλον θετικές εντυπώσεις μου άφησε.

Ως εκ τούτου, τo συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους παλιούς φίλους του «θερμοκέφαλου καβαλάρη», αλλά και σε όσους νομίζουν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να γνωρίσουν καλύτερα τον ήρωα που θα υποδυθεί ο «βοϊδομάτης», βραβευμένος με Όσκαρ και δηλωμένος comic-book fan, Nicholas Cage, πριν αυτός κάνει την επέλαση του στα multiplex της υφηλίου. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούν στο μαλλιοτράβηγμα του CIVIL WAR.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi