Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


25-07-06
DETECTIVE COMICS #821

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Paul Dini

Artist: J.H. Williams III

Colorist: John Kalisz

Letterer: Jared M. Fletcher

Editor: Peter Tomasi

DC Comics

Στο σχέδιο, ο κορυφαίος J.H. Williams III... Αυτά.

Τι, θέλετε και άλλα; Το όνομα αυτό δεν σας φτάνει;

Καλά, καλά, θα σας κάνω την χάρη!

Λοιπόν: Όταν ανακοινώθηκαν τα καινούρια creative teams στους Bat-titles, την προσοχή μου την τράβηξε αμέσως το DETECTIVE COMICS (με όλο τον σεβασμό στους κυρίους Morrison και Kubert, που έχουν αναλάβει το BATMAN), εξαιτίας του ονόματος του J.H. Williams III. Το ταλέντο αυτού του ανθρώπου, μπορεί να με πείσει να αγοράσω μέχρι και ένα τίτλο YOUNGBLOOD, ακόμα και αν το σενάριο το έχει γράψει ένας δυσλεξικός, αλκοολικός χιμπατζής. Αυτό το λέω εγώ, που σπάνια επιλέγω ένα comic με κριτήριο το σχέδιο, προτιμώντας τον σεναριογράφο. Σε αυτό τον τομέα, κυρίες και κύριοι, θα βρείτε τον Paul Dini, οπότε η όλη κατάσταση μοιάζει να είναι win-win.

Και ευτυχώς, έτσι είναι!

Ο Dini προσφέρει ένα καινούριο μυστήριο για τον Dark Detective, καθώς και έναν νέο villain. Η elite του Gotham City, έχει γίνει στόχος μιας καινούριας συμμορίας εκβιαστών και ληστών, με ένα σεβαστό αριθμό θυμάτων μέχρι στιγμής. Οι εγκληματίες για να προσεγγίσουν τους αριστοκράτες και να μπορέσουν να κινηθούν με ευκολία ανάμεσα τους, παριστάνουν τους ευυπόληπτους πολίτες, χωρίς -μέχρι στιγμής- να κινούν υποψίες. Ο Batman θα αναγκαστεί να κάνει μεγάλο μέρος της έρευνας, ως Bruce Wayne, κάτι που τον δυσκολεύει, επειδή θα πρέπει να υποκρίνεται και αυτός με την σειρά του.

Το γράψιμο του Dini είναι πλούσιο, με πολύ καλή σκιαγράφηση του Bruce Wayne, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που υποτίθεται ότι αποτελούν την "τάξη" του . Χαίρομαι επίσης που ο letterer, Jared M. Fletcher, επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια γουστόζικη γραμματοσειρά στα captions με τις σκέψεις του Batman, αντί μιας χειρόγραφης προσέγγισης, διευκολύνοντας στην ανάγνωση, αυτόν τον πτωχό reviewer, που σχεδόν κάθε φορά που βλέπει μουτζούρες, χάνει τον χρόνο του αποκρυπτογραφώντας.

Με ένα απλό ξεφύλλισμα και μόνο, γίνεται φανερό ότι η έμπνευση ρέει από τα μπατζάκια του Williams. Τα layouts του καταπληκτικά, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί μοναδική και δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ο άνθρωπος Δ-Ε-Ν Π-Α-Ι-Ζ-Ε-Τ-Α-Ι! Έτσι νέτα-σκέτα. Η εξέλιξη του από τότε που είχα δει τα σχέδιο του για πρώτη φόρα στο STARMAN ANNUAL #2, είναι τεράστια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τότε δεν ήταν καλός. Λάθος - ήταν πολύ καλός, σήμερα όμως είναι εκπληκτικός! Αν υπάρχουν και άλλα περιθώρια εξέλιξης, ειλικρινά δεν μπορώ να πω που μπορεί να φτάσει στο μέλλον. Ταυτόχρονα παρασέρνει και τον John Kalisz, που αναδεικνύει με τα χρώματα του το σχέδιο, με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο.

Είχα υψηλές προσδοκίες από αυτό το τεύχος και ευτυχώς μπορώ να πω ότι δικαιώθηκα 110%. Δεν είναι κάτι το ανατρεπτικό ή το πρωτοποριακό για τον χώρο των comics. Αυτό που ξέρω, είναι ότι έχω στα χέρια μου ένα καλογραμμένο και υπέροχα σχεδιασμένο comic, ενός τίτλου που έχω να διαβάσω εδώ και 9 περίπου χρόνια και που σήμερα δεν με προσβάλει ως αναγνώστη, προσφέροντάς μου παράλληλα, μια σχεδόν ξεχασμένη τέχνη: Αυτή της stand alone ιστορίας.

Τέτοια comics, αυτές τις δύσκολές μέρες, είναι απαραίτητο να υπάρχουν.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi