Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-08-06
MADE IN HEAVEN: KAZEMICHI Vol.1

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writter: Ami Sakurai

Illustrator: Yukari Yashiki

Translation: Yukon Makoto

English Adaptation: David Mirski

Retouch and Lettering:Creative Circle and Jason Milligan

Editor: Carol Fox

TokyoPop

Μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που παρολίγο να του στοιχίσει τη ζωή, μια ομάδα επιστημόνων αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα μέλη και όργανα του Reiji, με προσθετικά τεχνολογίας αιχμής, δίνοντάς του παράλληλα το όνομα Himejima Kazemichi. Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, ακόμα κι αν το ψεύτικο δέρμα δεν μπορεί να νιώσει το χάδι του ανέμου ή της ερωμένης. Μια δεύτερη ευκαιρία όμως με ημερομηνία λήξης, καθώς η τεχνητή καρδιά του Kazemichi, αρχίζει να τον εγκαταλείπει. Και τότε εκείνος ξεκινάει ένα ταξίδι κόντρα στο θάνατο, ζητώντας να μάθει την αλήθεια της ύπαρξής του, να ερωτευτεί και να κάνει -όσα όνειρα προλαβαίνει- πραγματικότητα. Στη διαδρομή όμως θα του αποκαλυφθούν σκοτεινά μυστικά, τόσο σε σχέση με την οργάνωση που κρύβεται πίσω από την "αναγέννησή" του, όσο και με αγαπημένα του πρόσωπα.

Αυτή είναι η ιστορία του MADE IN HEAVEN: KAZEMICHI. Και είναι αλήθεια ότι συμβαίνουν πολλά μέσα στις σελίδες του. Πάρα πολλά. Συχνά χωρίς focus και με εναλλαγές που θυμίζουν κινηματογραφικό trailer. Όμως αυτό, για κάποιο περίεργο λόγο, μου άρεσε στο συγκεκριμένο manga. Η αφήγηση έχει τους ίδιους ακριβώς ρυθμούς που συναντά κανείς στα μακροσκελή εφιαλτικά όνειρα. Τα ίδια αναίτια κοψίματα, τις ίδιες ακραίες εναλλαγές. Κι όμως, από τη στιγμή που ξεκίνησα την ανάγνωση, δεν μπορούσα παρά να την τελειώσω. Η ιστορία του Kazemichi μοιάζει με κακό όνειρο που σε τραβάει μέσα του και θα σε κρατήσει εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί.

Κι όλα αυτά σαν να σου διηγείται την πιο απλή ιστορία στον κόσμο. Όπως αντίστοιχα, και στη σχεδιάζει. Με τόσο clean cut τρόπο, που καθίσταται άμεσα εμφανές το γεγονός ότι η σχεδιάστρια Yukari Yashiki έχει θητεία στα είδη romance και yaoi. Πολλά κοντινά στα πρόσωπα, και πολύ αισθητική Calvin Klein διαφήμισης, συγκαταλέγονται στα αρνητικά του σχεδίου. Η εκφραστικότητα των προσώπων και η σύνθεση των panels, έρχονται πάλι να προστεθούν στα plus.

Συμπέρασμα: Ο γράφων πολύ σπάνια θα βρει romance comic που να του αρέσει, εκτός κι αν το romance είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Όπου στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να μιλήσουμε συνολικά για romance! Σας μπέρδεψα; Θέλετε να μάθετε αν αξίζει τον κόπο να αγοράσετε το MADE IN HEAVEN: KAZEMICHI; Εδώ καλά, καλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα αγοράσω το δεύτερο τόμο που πρόκειται για την ίδια ιστορία ειδωμένη από την πλευρά της της αγαπημένης του Kazemichi, Juri. Επίσης δεν ξέρω τι βαθμολογία θα είχα βάλει σε αυτό το comic αν δεν το είχα διαβάσει ένα από τα πιο ζεστά (και ως εκ τούτου αποχαυνωτικά) μεσημέρια αυτού του καλοκαιριού. Ευτυχώς όμως, ξέρω ότι είναι ένα ευχάριστο, αλλά σε καμία περίπτωση σπουδαίο comic.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi