Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-08-06
HOAX #4

του Αριστείδη Κώτση

Creators: Hans Rickheit, Mitch Hess, Karl Kresssbach, G. Emil Perrine, Shawn Beaundry, Nate Neal, Dash Shaw, Lydia Gregg

Fantagraphics Books

Πιστεύω ακράδαντα, ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή εποχή για τα ανεξάρτητα comics. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πολύ μεγάλη και δυναμική σκηνή, με μπόλικα μάτια στραμμένα επάνω της, ενώ ταυτόχρονα από πίσω της φαίνεται να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νέων δημιουργών οι οποίοι δείχνουν δείγματα δουλειάς που υπόσχεται πολλά. Το μόνο παράπονο που μου μένει είναι ότι οι ανεξάρτητες εκδοτικές έχουν στραφεί πολύ σε πολυτελείς (άρα και ακριβές) εκδόσεις και το -συνήθως άδειο- πορτοφόλι μου δείχνει να αναστενάζει κάθε φορά που βλέπω άλλη μια πολυτελή ανθολογία σε hardcover. Για αυτό και εκτιμώ ιδιαίτερα τα φτηνά και χορταστικά comics. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το 48σέλιδο HOAX, που κοστίζει μόλις 4$.

Καλά καταλάβατε. Όλo αυτή ήταν εισαγωγή. Μια μεγάλη εισαγωγή.

Η διανομή του HOAX έγινε από τη Fantagraphics (και αυτός είναι και ο λόγος που το ανακάλυψα) και για άλλη μια φορά βλέπουμε να ικανοποιείται το αξίωμα: «Comics που κυκλοφορούν από την Fantagraphics και φαίνονται φτηνά αξίζει να τα παραγγείλεις» (αξίωμα, την ισχύ του οποίου, πρόσφατα διαπιστώσαμε και στην περίπτωση του UPTIGHT του Jordan Crane).

Τους δημιουργούς που συμμετέχουν στο HOAX ομολογώ πως δεν τους γνώριζα, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς, κατάφεραν να με εντυπωσιάσουν. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Hans Rickheit, ο οποίος έχει κάνει και το εξώφυλλο, και ανοίγει την ανθολογία με ένα πανέμορφο comic, που παραπέμπει τόσο σε παραμύθι όσο και σε εφιάλτη. O Karl Kressbach (που στο μπροστινό εσώφυλλο απεικονίζει πιτσιρικάδες ντυμένους με μανδύες της Ku-Klux-Klan να κρεμούν ένα Μίκυ) μας ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο του με το "Madman's Corner". Πρόκειται για ένα πολύ καλοσχεδιασμένο (αν και ιδιαίτερα δυσνόητο) comic με μπόλικες αναφορές σε comics των αρχών του εικοστού αιώνα. Τα γεμάτα παράλληλες ιστορίες, comics του Nate Neal, θυμίζουν πάρα πολύ Kim Deitch και λιγότερο τον Kaz. Τέλος η Lydia Gregg φτιάχνει ένα λεπτομερέστατο (ιατρικά) και "εμετικό" (και αυτό το εννοώ με την καλύτερη δυνατή έννοια) comic με τίτλο "Disease is a Sexy Lil' Bitch!" για τις αρρώστιες και τους τρόπους που "συνδέουν" ανθρώπους και ζώα.

Το HOAX είναι μια πολύ καλή ανθολογία από μια ομάδα δημιουργών με συγκεκριμένο όραμα. Η ποιότητα των comics που περιέχει και η χαμηλή τιμή της, την κάνει ένα "ασφαλές" στοίχημα για όποιον ψάχνει κάτι καινούριο και διαφορετικό.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi