Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


08-08-06
WALT DISNEY TREASURES: DISNEY COMICS: 75 YEARS OF INNOVATION (tpb)

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Featuring stories by Floyd Gottfredson, Ted Osborne, Walt Kelly, Hubie Karp, Carl Buettner, Bill Walsh, Carl Barks, Gil Turner, Don Christensen, Romano Scarpa, Dick Kinney, Eirik Ildahl, Fred Milton, Daan Jippes, Renato Canini, Earl Duvall, Ted Thwaites, Wilfred Haughton, Al Taliaferro

Editorial by David Gerstein

Gemstone Publishing

Το πρώτο (ελπίζω από τα πολλά που θα επακολουθήσουν) WALT DISNEY TREASURES TPB είναι μια χρονολογική ρετροσπεκτίβα 160 σελίδων που διατρέχει μέσα από μια ιδιαίτερη προσεκτική σταχυολόγηση ιστοριών, την πορεία των Disney Comics από τις αρχές της δεκαετίας του 1930, μέχρι σήμερα. Κάποια από τα comics που φιλοξενούνται εδώ είναι σπάνιες ιστορίες (ή απλώς ορόσημα) της πλούσιας ιστορίας του εκδοτικού οίκου και έχουν ως δημιουργούς, είτε masters του είδους όπως οι Floyd Gottfredson, Carl Barks, Don Rosa, Al Taliaferro, και Romano Scarpa, είτε δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι Byron Erickson, Daniel Branca, William Van Horn, Daan Jippes και Paul Murry.

Εδώ θα βρείτε μεταξύ άλλων, την πρώτη εμφάνιση των τριών ανηψακίων του Donald σε ένα strip sequence του Al Taliaferro από το 1937 που δημοσιεύεται ολοκληρωμένο για πρώτη φορά, καθώς και την κλασσική ιστορία του Carl Barks,"Race to the South Seas", ένα classic από το 1949 που παρότι έχει γίνει reprint αρκετές φορές στο παρελθόν, παρουσιάζεται εδώ με νέα inks από τον σύγχρονο "παπιοκαλλιτέχνη" Daan Jippes.

Το πιο συναρπαστικό στοιχείο όμως αυτής της ανθολογίας, είναι το χρονικό εύρος που καλύπτεται (3/4 του αιώνα δεν είναι χρονικό διάστημα που συναντάει εύκολα κανείς σε συλλογές), ή για να είμαι περισσότερο ακριβής, το πιο συναρπαστικό στοιχείο δεν είναι άλλο από τις αλλαγές στο storytelling και το σχεδιαστικό στυλ, καθώς περνάμε από τη μια χρονική περίοδο στην άλλη.

Αυτή η έκδοση συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους αναγνώστες που ήθελαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των Disney Comics στη συλλογή τους και μέχρι πρότινος δεν τολμούσαν να "σκαλίσουν" το χάος του πολυετούς και ογκώδους έργου που ήδη υπήρχε. Μια απαραίτητη προσθήκη σε κάθε συλλογή με αξιώσεις...diversity!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi