Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-08-06
WIMBLEDON GREEN

του Κώστα Δημόπουλου

Writer-Artist: Seth

Drawn & Quarterly

Όσο και να θες να αποφύγεις να πέσεις στη παγίδα του δόγματος που επιτάσσει ότι "you never judge a book by it's cover" (σας έχω πει για το πόσο καλά το μιλάμε το Εγγλέζικο στο χωριό μου, ε;), όταν αντικρίζεις μια τέτοια δουλειά δε μπορείς να μην εντυπωσιαστείς... Δε θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτό το review λοιπόν, και να μη σχολιάσω εν πρώτοις το πασιφανές για όποιον κρατήσει στα χέρια του αυτή την έκδοση, κι αυτό δεν είναι άλλο από το εκπληκτικό packaging που επιμελήθηκε η Drawn & Quarterly για αυτό το hardcover!

Περνάμε όμως και στο περιεχόμενο. O Wimbledon Green είναι ο μεγαλύτερος συλλέκτης comics του κόσμου και αυτή είναι η «φανταστική» ιστορία του δια χειρός Seth (κατά κόσμων Gregory Gallant), δημιουργού αριστουργημάτων σαν τα IT'S A GOOD LIFE, IF YOU DON'T WEAKEN και CLYDE FANS.

Όπως και ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα, η υπέροχα νοσταλγική ιστορία του Wimbledon Green ξεκίνησε σαν μια άσκηση σε ένα από τα sketchbooks του Seth, μια άσκηση που είχε σαν σκοπό την προσέγγιση του storytelling άλλων διάσημων συναδέλφων του δημιουργού όπως οι Dan Clowes (EIGHTBALL) και Chris Ware (JIMMY CORRIGAN). Έτσι παρακολουθούμε την εξέλιξη, όχι μέσα από μια γραμμικά δομημένη αφήγηση με αρχή, μέση και τέλος, αλλά μέσα από τη συρραφή διάφορων scripts όπου η ιστορία του μυστηριώδη αυτού συλλέκτη ξετυλίγεται -κυρίως- μέσα από τις εμπειρίες τρίτων προσώπων.

Ο Wimbledon Green είναι ένας εξαιρετικά πλούσιος και μοναδικά αντιπαθής συλλέκτης παλαιών "funnybooks" με σχεδόν άγνωστο παρελθόν (καθώς ό,τι πληροφορία έχουμε μας δίνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι εικασίες των υπολοίπων χαρακτήρων του comic περί του μυστηριώδους alter ego του πρωταγωνιστή που δρούσε εξίσου σκωπτικά στο παρελθόν με το όνομα Don Green, είναι αληθινές...) και όπως όλα δείχνουν, αβέβαιο μέλλον.

Τα scripts που δημιούργησε ο Seth λειτουργούν ως βινιέτες από τη ζωή του κεντρικού χαρακτήρα ή των υπολοίπων, και ξεχειλίζουν από χιούμορ ενώ ταυτόχρονα φανερώνουν μια ενδελεχή μελέτη του αντικειμένου (εν προκειμένω, της προσφιλούς τάξης των comic-book collectors), και των χαρακτήρων που το απαρτίζουν. Οι «αντίπαλοι» του Wimbledon Green, στον αγώνα για την πληρέστερη συλλογή, το alter ego του πρωταγωνιστή, οι υπάλληλοι αλλά και οι ιδιοκτήτες των κατά τόπους comic stores, όλοι τους χαρακτήρες που εύκολα αναγνωρίζονται (μέσα φυσικά στο πλαίσιο της χαριτωμένης υπερβολής του έργου) και στην καθημερινότητα μας.

Το Wimbledon Green είναι σίγουρα αστείο και σαφέστατα ένα εντυπωσιακά ευχάριστο ανάγνωσμα, αλλά πέρα από αυτά, ξεχωρίζει κυρίως γιατί (όπως έγραψε και το COMICS REPORTER) "it has that lovely, all-you-need-to-know-is-right-in-your-hands feel". Κάντε λοιπόν στον εαυτό σας τη χάρη και προσθέστε το στη... συλλογή σας!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi