Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-09-06
DEADMAN #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Bruce Jones

Penciler: John Watkiss

Colorist: Jeromy Cox

Letterer: Jared K.Fletcher

Editor: Jonathan Vankin

DC Comics (Vertigo)

O τίτλος δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστό χαρακτήρα του Deadman, από το "κανονικό" universe της DC ξέρετε, τον Boston Brand, με την κόκκινη στολή ακροβάτη. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στο ίδιο concept, Vertigo-style όμως, που σημαίνει no to super-heroes, yes to metaphysical stuff. Μια επιστροφή στις ρίζες για την Vertigo δηλαδή, αφού στο ξεκίνημα της, η έμπνευση για αρκετά comics, προερχόταν από υπάρχοντες χαρακτήρες του DC Universe(βλέπε Golden Age Sandman, Prez, κ.α.).

Ο Brandon Cayce είναι νεκρός. Ήταν ο πιλότος μιας μοιραίας πτήσης ενός αεροπλάνου, που προσέκρουσε στο αεροδρόμιο του Heathrow στην Αγγλία. Η ψυχή του δεν έχει αναπαυθεί όμως. Βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ ζωής και θανάτου, ζώντας ξανά σκηνές από το παρελθόν, έχοντας ως σύντροφο, τον επίσης νεκρό αδερφό του, τον Scott. Τα παιδικά του χρόνια, ο θάνατος του πατέρα του και η μεγαλύτερη αγάπη του, ζωντανεύουν ξανά μπροστά στα μάτια του ήρωα. Μαζί με τα θετικά όμως, έρχονται και τα αρνητικά. Το μονοπάτι που τελικά θα ακολουθήσει, είναι αυτονόητο, ειδάλλως στα χέρια μας θα είχαμε ένα one-shot και όχι το πρώτο τεύχος μιας on-going σειράς!

Ο Bruce Jones (HULK, OMAC) στήνει επιτυχημένα το εισαγωγικό τεύχος, όπως αρμόζει. Παρουσιάζει δηλαδή τους βασικούς χαρακτήρες και κάνει μια πρώτη προσέγγιση στις μεταξύ τους σχέσεις. Η αδελφική κόντρα μεταξύ του Brandon και του Scott, γίνεται φανερή, με τον πρώτο να πιστεύει ότι υστερεί σε όλα και με αποκορύφωμα την αποκάλυψη ότι ο δεύτερος έφαγε την αγαπημένη του. (οικογένεια σου λέει μετά)

Αφηγηματικά κυριαρχεί ένα κομφούζιο, που εν τέλει λειτουργεί υπέρ του comic. Για να μην σας μπερδεύω περισσέτρο όμως, εξηγούμαι: Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας λαμβάνει χώρα σε μια ονειρική κατάσταση, με την αλληλουχία των σκηνών, να στερείται λογικής. Νόημα βγαίνει -μην ανησυχείτε- αλλά στην αρχή κυριαρχεί ένα μικρό μπέρδεμα. Ως γνωστόν, τα όνειρα έχουν την δική τους εσωτερική λογική και εδώ ο Jones το εκμεταλλεύεται, για να δημιουργήσει την ένταση που θέλει, μέχρι την κορύφωση με την συνάντηση αεροσκάφους-αεροδρομίου (σημειώσατε 2).

Επίσης μου άρεσε το γεγονός ότι η Sarah -το μήλον της Έριδος που έλεγα πιο πάνω- είναι μια επιστήμονας, φυσικός για την ακρίβεια, με ειδίκευση σε παράλληλες διαστάσεις. Χρησιμοποιώντας την κατάλληλα στα επόμενα τεύχη, ο συγγραφέας θα μπορέσει να δώσει την δική του άποψη για την αιώνια -αλλά όχι κουρασμένη- κόντρα μεταξύ επιστήμης και μεταφυσικής. Ένα θέμα που προσωπικά το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, ικανό να αναπτυχθεί μέσα από ένα καλογραμμένο comic (αυθαίρετη δήλωση-τα ΠΑΝΤΑ μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα καλογραμμένο comic).

Δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω και την δουλειά στο σχέδιο, η οποία ομολογώ ότι με διχάζει. Ο John Watkiss είναι ένας καλλιτέχνης που πολλές φορές τον βρίσκω υπερβολικά λιτό στις λεπτομέρειες και γενικώς όχι της αρεσκείας μου. Εδώ, ο ίδιος είναι inker του εαυτού του, με τα μελάνια του να είναι αρκετά παχιά, με μεγάλη χρήση του μαύρου. Μαζί με την σκοτεινή παλέτα χρωμάτων, το αποτέλεσμα είναι ατμοσφαιρικό και σίγουρα το ύφος του comic το σηκώνει. Από την άλλη όμως, έχω βαρεθεί το dark computer coloring που κυριαρχεί στις μέρες μας και γενικώς αυτό το χρωματικό... "συννέφιασμα".

Πέρα όμως από αυτό το αρνητικό, το πρώτο τεύχος του νέου Deadman, πέτυχε το σκοπό του: θέλω να διαβάσω περισσότερο! To potential για κάτι ενδιαφέρον και ίσως ελαφρώς thought provoking, υπάρχει αναμφίβολα. Σίγουρα θα τσεκάρω τα επόμενα 2-3 τεύχη, για να δω τι παίζει.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi