Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-09-06
CASTLE WAITING VOL.II #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer/Artist: Linda Medley

Fantagraphics Books

Πριν από όχι και τόσο πολύ καιρό, ο αγαπητός μας editor Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, είχε γράψει ένα θετικότατο review, για το HC του CASTLE WAITING, που μπορείτε να το βρείτε εδώ. Γελαστήκατε, αν πιστεύατε ότι το πρώτο τεύχος του δεύτερου volume της σειράς, θα ξέφευγε από το άγρυπνό βλέμμα μας!

Ξεκινώντας από τα βασικά, το παρόν τεύχος έχει 64 σελίδες, στην τιμή των $5.95, κάπου γύρω στα 7 Ευρώ για μας, σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού. Περιέχει reprints, των δυο τελευταίων,self-published τευχών, καθώς και μια καινούρια ιστορία 24 σελίδων.

Πιστεύω, ότι η πρώτη απορία που θα λάβει μορφή στο νου σας είναι, το αν θα βγάλετε νόημα, χωρίς να έχετε διαβάσει το τι έχει προηγηθεί. Relax, εγώ τα κατάφερα, εσείς γιατί να δυσκολευτείτε;

Το πρώτο τεύχος είναι new-reader friendly, προς όφελος του κάθε περίεργου/ενδιαφερομένου. Βλέπουμε την άφιξη στο κάστρο, της Jain, μίας πριγκίπισσας, με κάτι το ξεχωριστό: το μωρό της, που τυχαίνει να είναι πράσινου χρώματος και να διαθέτει και ουρά! Μαζί της, γνωρίζουμε τους χώρους του και φυσικά και τα μέλη που απαρτίζουν το προσωπικό του. Τα οποία μέλη, περιλαμβάνουν τόσο κανονικούς, όσο και ζωόμορφους ανθρώπους, μέχρι κι ένα μικροσκοπικό δαίμονα που διαθέτει κεφάλι και κάτω άκρα, χωρίς τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά, φαίνεται να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, ως προς την εκτέλεση των υπηρεσιών τους, παρά τις μορφικές (και ιδεολογικές μερικές φορές) αντιθέσεις τους. Παρά την παρουσίαση ενός σεβαστού πλήθους χαρακτήρων, ούτε η ροή της ιστορίας, ούτε το λεπτό, μέσω των καλοδουλεμένων διαλόγων, character interaction, θυσιάζονται και το αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο και μεστό. Επίσης υπάρχουν διάσπαρτα flashbacks, στα οποία βλέπουμε την Jain σε πολύ νεότερη ηλικία και την σχέση με τον πατέρα της, βοηθώντας στην καλύτερη κατανόηση του χαρακτήρα και της ιστορίας της. Πρέπει να έρθει όμως το τέλος του τεύχους, για να φανερωθεί η πραγματική άποψη της για την καινούρια της ζωή - nothing is as it seems.

Θα συμφωνήσω με τον Ηλία, σχετικά με τα όσα είχε γράψει για το σχέδιο της Medley. Είναι όντως λεπτομερές, εκφραστικό και γενικώς χαριτωμένο, χωρίς να ξεπέφτει στο επίπεδο του χαζοχαρούμενου. Παρατηρώ, όμως μια έντονη διαφορά, στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας (η καινούρια ιστορία που έλεγα πιο πάνω), στο τομέα των μελανιών. Έχουν γίνει πιο παχιά, ειδικά στην αρχή του, εις βάρος της κομψότητας και της συνοχής, με τα δυο προηγούμενα κεφάλαια. Αν θα είναι αυτή η πορεία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον, remains to be seen.

Γενικά ο χαρακτηρισμός που έδωσα παραπάνω, χαριτωμένο -πλην όμως όχι χαζοχαρούμενο, πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα για το όλο κλίμα του CASTLE WAITING. Η δουλειά είναι ολοκληρωμένη σε όλους τους τομείς, χωρίς κάτι να υστερεί. Όσο αφορά την θεματολογία του, όντως πρόκειται για ένα φεμινιστικό comic, χωρίς male-hating κορώνες, που κατάφερε να με κερδίσει, εμένα και τον σεβασμό μου, από τις πρώτες σελίδες του.

Συγκεκριμένα, οι φίλοι του FABLES, πρέπει να σκεφτούν σοβαρά, την ένταξη του στους υπόψη για τσεκάρισμα τίτλου. Προς όφελος τους θα είναι. Ελπίζω να μην σας χαλάει το γεγονός ότι είναι black & white, σωστά;





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi