Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


19-10-04
SUPERMAN/BATMAN: PUBLIC ENEMIES

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Jeph Loeb

Penciller: Ed McGuinness

Inker: Dexter Vines

Colorist: Dave Stewart

Letterer: Richard Starkings

DC Comics


Μία ιστορία με πρωταγωνιστές τους Superman και Batman έχει σχεδόν πάντα ενδιαφέρον. Παράλληλα όμως το να γράφεις μαζί τα δύο icons της DC είναι και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για κάθε συγγραφέα του είδους, καθώς πάνω στους δύο ήρωες έχουν γραφτεί κυριολεκτικά χιλιάδες ιστορίες. Τι καινούριο μένει λοιπόν να ειπωθεί; Στην πραγματικότητα τίποτα.

Έτσι το Superman/Batman: Public Enemies παίζει στη λογική ενός παραδοσιακού αμερικάνικου...γάμου: Something old/something new/something borrowed/something blue.

Πιο αναλυτικά;

Something old: Οι συνθήκες αναγκάζουν τους δύο ήρωες να συμμαχήσουν απέναντι σε μία κοινή απειλή η οποία ταυτόχρονα τους απομονώνει από τον υπόλοιπο κόσμο και τους υπόλοιπους ήρωες. Η απειλή είναι ένας τεράστιος μετεωρίτης από τον Krypton που κατευθύνεται προς τον πλανήτη μας. (εντελώς τυχαία από ολόκληρο σύμπαν επέλεξε να πέσει πάνω στη Γη!) Ιδανική ευκαιρία λοιπόν για τον πρόεδρο Lex Luthor να στρέψει την κοινή γνώμη κατά του Superman. (η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης)

Something new: Το σχέδιο του Ed McGuinness, ένα δυναμικό κράμα cartoon και manga τεχνικών με έμφαση στις λεπτομέρειες και τις μη ρεαλιστικές αναλογίες (ειδικά στα σώματα των ηρώων).

Something borrowed: Όπως ο Spider-man του Straczynski έτσι και οι Superman και Batman του Loeb έχουν αποκτήσει ξαφνικά τόσο ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ (a secondary mutation maybe?) που θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα ως stand-up comedians. Το στοιχείο αυτό έρχεται βέβαια σε πλήρη σύγκρουση με το μέχρι πρότινος development των χαρακτήρων...αλλά ποιος νοιάζεται; As long as the money keep rolling in...

Something Blue: O Batman βρίσκεται πολύ κοντά στο να μάθει ποιος είναι ο δολοφόνος των γονιών του! Μα δεν το είχε μάθει; Μήπως αυτό όμως είχε συμβεί στο pre-Crisis Universe; Δεν έχει σημασία. Το element είναι απαραίτητο για να dark-έψει λιγάκι η ιστορία μας και να σταματήσει και το χιουμοράκι ο Batman.

Με όλα όσα διαβάσατε μέχρι τώρα, λογικά σκεπτόμενοι θα συμπεράνατε ότι το Superman/Batman: Public Enemies με απογοήτευσε. Well...not exactly! Για την ακρίβεια με διασκέδασε αφάνταστα! Είχε πολύ καλή ροή, ευφυή σεναριακά κολπάκια, το σχέδιο και τα χρώματα ήταν πολύ ευχάριστα στο μάτι και επιπλέον η ανάγνωσή του συστήνεται τρώγοντας ασταμάτητα pop corn! Βλέπετε η αντικειμενική ποιότητα ενός comic και το entertainment value είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Και τα πρώτα 6 τεύχη αυτής της on-going σειράς που φιλοξενούνται στο παρόν paperback ήταν τόσο απολαυστικά, όσο και μία επίσκεψη σε fun park!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi