Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


08-02-05
ANGEL STOMP FUTURE

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Warren Ellis

Artist: Juan Jose Ryp

Creative Director: Mark Seifert

Editor-In-Chief: William Christensen

Avatar Press


Συνεχίζοντας την παρουσίαση των APPARAT one-shots του Warren Ellis (που θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη με το SIMON SPECTOR), συναντούμε το ANGEL STOMP FUTURE, όπου ο Βρετανός συγγραφέας καταπιάνεται με το -αρκετά παραμελημένο τα τελευταία χρόνια- είδος των science fiction comics.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν κυκλοφορήσει και πολλά καλά sci-fi comics, από καταβολής του μέσου. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για βαρετές, πολυχρησιμοποιημένες ιδέες, χωρίς κάποιο νέο touch, ή κάτι πραγματικά πρωτότυπο σε concept και σενάριο. Κοινώς, τα περισσότερα sci-fi comics τα έχουμε ξανασυναντήσει, είτε σε νουβέλες είτε σε κινηματογράφο-τηλεόραση με -συνήθως- απείρως πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Μη φανταστείτε όμως πως το ANGEL STOMP FUTURE προσφέρει κάτι καινούργιο. Βασίζεται στο κλασικό concept του ελαφρώς δυστοπικού μέλλοντος, όπου το «αλλόκοτο» έχει γίνει συνηθισμένο. Όπου η κυνικότητα έχει γίνει τρόπος άμυνας απέναντι στη ζωή. Όπου η τεχνολογική εξέλιξη, από φίλη του ανθρώπου, έχει μετατραπεί σε διεστραμμένη sex-partner ικανή να πραγματοποιήσει όλες τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του.

Ο Ellis παίζει εδώ με ιδέες και ανησυχίες που είχαν κάνει πρώτη φορά την εμφάνιση τους στο magnum opus του, TRANSMETROPOLITAN, χωρίς όμως τους όποιους φραγμούς του είχαν -προφανώς- επιβληθεί από την DC. Το αποτέλεσμα, ανάμικτο. Από τη μια είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπει κανείς όλες τις σκοτεινές γωνιές του «πειραγμένου» εγκεφάλου του Ellis, αλλά από την άλλη, ορισμένες φορές η υπερβολή μοιάζει να κάνει την εμφάνιση της χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο πέρα από το shock value.

Ίσως και να «διαβάζω» περισσότερα πράγματα στο ANGEL STOMP FUTURE από αυτά που ο ίδιος ο συγγραφέας του επιχειρεί να παρουσιάσει. Ίσως πάλι να ήθελα να δω το συγκεκριμένο project σε μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη μορφή. Κάτι σαν Transmet-on-crack. Would be fun.

Ίσως πάλι το πιο αντικειμενικά ενδιαφέρον κομμάτι στο ANGEL STOMP FUTURE να είναι το υπέροχο artwork του υπέρ-ταλαντούχου Juan Jose Ryp. Έχω ξαναγράψει στο παρελθόν πως θεωρώ τον Ryp ως ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα που δουλεύουν στα αμερικάνικα comics αυτήν την εποχή. Ξεχάστε το! Ο Juan Jose Ryp είναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ νέο ταλέντο στον τομέα του σχεδίου την τελευταία 15ετία. Οι σελίδες είναι γεμάτες με υπέροχες φιγούρες που πλαισιώνονται από τα πιο λεπτομερώς σχεδιασμένα backgrounds που έχουμε δει από την εποχή του HARD BOILED του Geoff Darrow. Εκεί όμως που ο Darrow μοιάζει ελαφρώς στατικός, φανερά επηρεασμένος από την ευρωπαϊκή σχολή, τα σκίτσα του Ryp είναι γεμάτα ζωή και δείχνουν σαν να θέλουν να ξεπηδήσουν από τις σελίδες και να επιτεθούν στον εκστασιασμένο αναγνώστη.

Αδυνατώ να καταλάβω πως οι μεγάλες εταιρίες δεν έχουν επιχειρήσει ακόμα να «κλέψουν» τον Ryp από την Avatar. Their loss.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi