Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-02-05
STORMBREAKER: THE SAGA OF BETA RAY BILL #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writers: Michael Avon Oeming & Dan Berman

Artist: Andrea DiVito

Colorist: Laura Villari

Letterer: Chris Eliopoulos

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

Υπήρχε μόνο ένας λόγος που αγόρασα αυτό το comic και αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής του. Ο Beta Ray Bill είναι ένας χαρακτήρας από τον οποίο έχω πολύ καλές αναμνήσεις κυρίως λόγω των εμφανίσεων του στα THOR του Walt Simonson. Σε εκείνα τα τεύχη ο Thor είχε φύγει από την Asgard και ο Beta Ray Bill είχε πάρει τη θέση του καθώς και -για ένα μικρό διάστημα- το παντοδύναμο σφυρί Mjolnir.

Στο STORMBREAKER #1 o Bill δεν έχει πάρει τη θέση του Thor. Παρόλο που ο Θεός του Κεραυνού έχει πεθάνει (έτσι έμαθα - προσωπικά δεν έχω διαβάσει ούτε ένα τεύχος THOR εδώ και πολλά χρόνια), ο Beta Ray Bill έχει άλλα προβλήματα στο κεφάλι του.

Στον πλανήτη New Korbin, το Μεγάλο Συμβούλιο που είναι υπεύθυνο για τη διοίκηση του, ψάχνει να βρει τον επόμενο πολεμιστή που θα πάρει τη θέση του Bill, καθώς ο ήρωας μας έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη δύναμη και απήχηση και απειλεί την εξουσία του παραδοσιακά παντοδύναμου συμβουλίου.

Παράλληλα ο Bill, ενώ πολεμά στην Asgard τις τελευταίες ώρες του Ragnarok, ακούει τη φωνή του Thor να του λεει πως πρέπει να φύγει και να γυρίσει στην πατρίδα του, καθώς η συγκεκριμένη μάχη δεν τον αφορά και δεν είναι σωστό να θυσιαστεί για έναν ξένο κόσμο. Απρόθυμα, ο Bill επιστρέφει στον New Korbin, αλλά η υποδοχή που του επιφυλάσσεται είναι μάλλον πιο θερμή από ότι θα περίμενε.

Είμαι απόλυτα βέβαιος πως πολλά από αυτά που συμβαίνουν στο STORMBREAKER #1 θα ήταν απείρως πιο κατανοητά για μένα, αν είχα παρακολουθήσει έστω και εξ αποστάσεως τις εξελίξεις στο Thor Universe τα τελευταία 10 χρόνια. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, είμαι υποχρεωμένος να παραδεχτώ πως το plot του comic με έχασε σε κάποια σημεία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συχνά να επιστρέφω σε προηγούμενες σελίδες, ή να διαβάζω ορισμένα panels δύο και τρεις φορές για να αποκτήσω μια σχετική επαφή με το στόρι.

Παρ' όλα αυτά, το STORMBREAKER #1 είναι ένα αρκετά καλό comic, με κλασικούς πομπώδεις διαλόγους -όπως αρμόζει σε ένα Thor-related book- και αρκετά στρωτή αφήγηση, κάτι που, με δεδομένη την άγνοια μου για κάποια καίρια σημεία του plot, ήταν ζωτικής σημασίας για να παρακολουθήσω την εξέλιξη της ιστορίας.

Το σκίτσο του, αναμφισβήτητα ταλαντούχου, Andrea DiVito ταιριάζει στο στιλ του comic, αλλά δεν είναι στα επίπεδα που τον είχαμε συνηθίσει στην Crossgen. Ελπίζω σε βελτίωση στα προσεχή τεύχη.

Σκέφτομαι να ακολουθήσω το STORMBREAKER. Είναι σίγουρα αρκετά ενδιαφέρον -απ' όσο καταλαβαίνω τουλάχιστον- και θα ήθελα να δω που θα πάει ο χαρακτήρας του Beta Ray Bill από εδώ και πέρα. Η εμφάνιση του Galactus στις τελευταίες σελίδες είναι βέβαια δίκοπο μαχαίρι, καθώς οι ιστορίες με τον πλανητοφάγο γίγαντα τείνουν να είναι είτε πολύ καλές ή εντελώς για κλάματα. Ας ελπίσουμε πως εδώ θα συμβεί το πρώτο.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi