Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-03-05
BLACK PANTHER #1

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Reginald Hudlin

Penciller: John Romita Jr.

Inker: Klaus Janson

Colorist: Dean White

Letterer: Chris Eliopoulos

Editor: Axel Alonso

Marvel Comics

Ποτέ δεν ήμουν fan του χαρακτήρα Black Panther και για το λόγο αυτό αγνοώ παντελώς οτιδήποτε συνέβη στα προηγούμενα volumes. Ξεκίνησα λοιπόν να διαβάζω αυτό το comic ως «tabula rasa». Και τελειώνοντάς το, στο πρώην αυτό «λευκό χαρτί» είχαν γραφτεί τόσα ενδιαφέροντα πράγματα που αποφάσισα ότι για πρώτη φορά στην αναγνωστική μου πορεία, αυτός ο τίτλος αξίζει της προσοχής μου!

Και λέω ο τίτλος -και όχι ο χαρακτήρας- μια και ο ίδιος ο Black Panther δεν εμφανίζεται πουθενά σε αυτό το τεύχος!

Το BLACK PANTHER #1 είναι ένα συναρπαστικό και παράλληλα άκρως διαφωτιστικό introduction της ιστορίας της Wakanda, ενός έθνους της κεντρικής Αφρικής που όπως πληροφορούμαστε, ουδέποτε γνώρισε κατακτητή. Ενός έθνους με προηγμένη τεχνολογία αγνώστου προέλευσης και έναν μυστηριώδη μασκοφόρο ηγέτη.

Ταυτόχρονα όμως με την ιστορία της Wakanda, o εκ Hollywood προερχόμενος σεναριογράφος Reginald Hudlin, μας επαναφέρει στο σήμερα, θέτοντας τις βάσεις για ένα πολύ ενδιαφέρον sub plot που εκτυλίσσεται σε σκηνικό διεθνούς πολιτικής, εμπλέκοντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ και γνωστοποιώντας μας την ανασφάλεια που προκαλεί στην υπερδύναμη αυτό το αφρικανικό κρατίδιο.

Σε ότι αφορά στην εικόνα, το τρίο John Romita Jr, Klaus Janson και Dean White, δένει απίστευτα καλά: Ο Romita, είτε βρίσκεται σε μεγάλες σχεδιαστικές φόρμες, είτε έχει κάνει μανιέρα την τεχνική του, καταθέτει εδώ ένα από τα καλύτερα δείγματα δουλειάς του, τα μελάνια του Klaus Janson αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις γραμμές του σχεδιαστή και τα χρώματα του Dean White μας χαρίζουν μία πρωτόγνωρα ρεαλιστική απεικόνιση της αφρικανικής φύσης, που εγώ τουλάχιστον, δεν έχω ξαναδεί να γίνεται τόσο επιτυχημένα σε comic.

Τι ένιωσα λοιπόν να λείπει από αυτό το πρώτο comic; Καταρχάς μου έλειψε ο ίδιος ο T'Chala, ο οποίος δεν εμφανίζεται πουθενά στο τεύχος! Και κατά δεύτερον, το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία -μα απολύτως καμία- συναίσθηση από την πλευρά του συγγραφέα ότι σε κάποιες σελίδες, γράφει χαρακτήρες εποχής, οι οποίοι και οφείλουν να μιλούν ως... χαρακτήρες εποχής! Έτσι η σεκάνς στην οποία οι στρατιώτες μιας αφρικανικής φυλής συνδιαλέγονται σαν ήρωες από ταινία western του Sam Peckinpah, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει σε κάθε αναγνώστη με νοημοσύνη άνω της οριακής! Ελπίζω όμως ότι τα flashbacks θα σταματήσουν στα επόμενα τεύχη. (Stick to the present Mr. Hudlin... please?)

Αν δεν είχατε ποτέ ασχοληθεί με τον Black Panther, σας προτείνω να το πράξετε τώρα! Εγώ τουλάχιστον έχω αποφασίσει να το κάνω και μάλιστα να αναζητήσω και εκείνο το run του Christopher Priest, που απ' ότι έχω ακούσει είναι εξαιρετικό!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi