Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


14-06-05
DESOLATION JONES #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Warren Ellis

Artist: J.H. Williams III

Colorist: Jose Villarubia

Letterer: Todd Klein

Editor: Scott Dunbier

DC Comics (Wildstorm)

Oh, boy. Here we go again.

Ο Michael Jones είναι ένας πρώην πράκτορας της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, MI6, που όμως απείχε από το προφίλ του κλασικού Βρετανού κατασκόπου όσο περίπου απέχει και ο Warren Ellis από το προφίλ του κλασικού Βρετανού συγγραφέα.

Η άστατη ζωή που έκανε και οι ελαφρώς περίεργες συνήθειες του (του Jones, όχι του Ellis - δεν ξέρω τίποτε για τις περίεργες συνήθειες του Warren), οδήγησαν την υπηρεσία να τον απομακρύνει από τη θέση του field agent, δίνοντας του όμως την ευκαιρία να "υπηρετήσει" με έναν διαφορετικό τρόπο: να γίνει μέλος του "Desolation Test".

Τί είναι το "Desolation Test"; Glad you asked.

Με βάση τα ελάχιστα που "αποκαλύπτονται" (ο Ellis δεν αποκαλύπτει ποτέ - απλά υπονοεί) στη συνέχεια του τεύχους, το "Desolation Test" ήταν κάτι σαν πείραμα που δοκίμαζε νέες φαρμακευτικές μεθόδους σε ανθρώπους, όσοι από τους οποίους δεν πέθαιναν (ελάχιστοι) μετατρέπονταν σε ένα είδος "υπερανθρώπων" ή έστω ατόμων με ξεχωριστές ικανότητες.

Τουλάχιστον έτσι νομίζω. Δεν μπορώ να πω πως το σενάριο είναι ιδιαίτερα πλήρες από πλευράς πληροφοριών.

Ενδιαφέρον premise, δε συμφωνείτε; Αρκετά έξυπνο, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και μια πληθώρα επιλογών για τη συνέχεια.

Πού είναι το πρόβλημα;

Το DESOLATION JONES #1 έχει όλα τα ελαττώματα ενός Warren Ellis comic:

(μη διαβάσετε αν φοβάστε τα spoilers)

  • Όλοι -ανεξαιρέτως- οι χαρακτήρες που εμφανίζονται μέσα στο comic συμπεριφέρονται σαν διαγωνιζόμενοι για τον τίτλο του "Coolest Person In The Universe".
  • Το κλισέ του πρωταγωνιστή που έχει περισσότερα character faults από τον χειρότερο villain κάνει και εδώ την -κουραστική- εμφάνιση του.
  • Οι μισοί χαρακτήρες αποδεικνύεται -ή υπονοείται- πως δεν είναι ακριβώς αυτό που δείχνουν (ο Βρετανός butler που αποδεικνύεται πως είναι από το Brooklyn, η φίλη-συνεργάτιδα του Jones που υπονοείται πως παλιότερα ήταν άντρας, etc.)
  • Το βασικό plot point της πρώτης περιπέτειας του Jones είναι αυτό που θα χαρακτήριζα προβλέψιμα πρωτότυπο, κάτι που αποτελεί κανόνα για τη δουλειά του Ellis (Hitler's amateur porn???).
  • Οι "εκπλήξεις" έρχονται ακριβώς εκεί που τις περιμένεις (δεν προσδίδουμε φύλο στον ιδιοκτήτη πορνομάγαζου, Dirty Sanchez, μόνο και μόνο για να αποκαλύψουμε αργότερα -surprise- πως ο Filthy είναι γυναίκα).

Δεν σας κρύβω πως είχα μεγάλες προσδοκίες από το DESOLATION JONES #1, αλλά παράλληλα διατηρούσα και αρκετές ενοχλητικές επιφυλάξεις. Δυστυχώς αποδείχτηκε πως οι τελευταίες ήταν "right on the money". Ο Ellis, για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, έδειξε πως πλέον τον ενδιαφέρει περισσότερο να δημιουργήσει ένα "cool artifact" που θα αποτελέσει Βίβλο για δεκαεννιάχρονους ψευτόμαγκες παρά να πει μια πραγματικά καλή ιστορία σαν αυτές που μας είχε συνηθίσει παλαιότερα.

Σοβαρά τώρα, πόσο lame είναι να χρησιμοποιήσεις σε ένα σενάριο ένα τόσο επιτηδευμένα provocative θέμα όπως τα προσωπικά ερασιτεχνικά porn films του Hitler; Μιλάμε ουσιαστικά για δύο subjects (Hitler & amateur porn) που είναι ταμπού για πολλούς (και που αποτελούν δύο από τα πιο hot search strings στο internet - what's next? Transexual Pokemon?) τα οποία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την απόλυτα ποζεράδικη εξυπνάδα.

Προσωπικά βρήκα το DESOLATION JONES #1 ένα προκλητικά προ-κατ comic που έχει ως μοναδικό στόχο να δημιουργήσει θόρυβο και να ανεβάσει το status του Ellis ως γκουρού των απανταχού ψευτό-intellectual έφηβων που εντυπωσιάζονται από φτηνά τρικ και επιδεικτικά "έξυπνους" διαλόγους.

Ο μόνος λόγος που θα σύστηνα το τεύχος στον οποιονδήποτε (και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα συνεχίσω να αγοράζω τη σειρά) είναι ο σχεδιαστής, J.H. Williams III, του οποίου η καλλιτεχνική εξέλιξη είναι ραγδαία σε κάθε project που αναλαμβάνει και τις περισσότερες φορές είναι αρκετός λόγος για να ανεχτείς ένα αδύναμο σενάριο.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi