Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-03-05
RUNAWAYS #1

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Brian K. Vaughan

Penciller: Adrian Alphona

Inker: Craig Yeung

Colorist: Udon's Christina Strain

Letterer: Virtual Calligraphy's Randy Gentile

Editor: C.B. Cebulski

Marvel Comics

Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς δεν αγοράσατε το πρώτο volume αυτής της σειράς. Και δυστυχώς, δεν ξέρω να σας πω αν κάνατε καλά ή άσχημα που δεν το παρακολουθούσατε, γιατί ούτε κι εγώ το αγόραζα.

Όταν λοιπόν τις προάλλες πήρα τα comics μου, σχεδόν είχα ξεχάσει την ύπαρξη του RUNAWAYS. Καπάκι έρχεται για να εντείνει τις αμφιβολίες μου και το σχόλιο ενός συνεργάτη από το COMICDOM που έτυχε να είναι εκείνη τη στιγμή δίπλα μου: «Καλά, τι σε έπιασε και ξεκίνησες το RUNAWAYS;»

Η αλήθεια αγαπητοί αναγνώστες είναι ότι... δεν ξέρω! Δεν έχω ιδέα τι με έκανε να ξεκινήσω μία σειρά στο δεύτερο κύκλο της, ενώ είχα αγνοήσει τον πρώτο. Το μόνο που ξέρω είναι ξεκίνησα να διαβάζω αυτό το comic διστακτικά και έφτασα στην τελευταία σελίδα ενθουσιασμένος!

Καταρχάς πρόκειται για μία ιστορία «καταδικασμένη» να θέλξει κάθε info freak του Marvel Universe. Κάνει αμέτρητες αναφορές σε γνωστούς ήρωες και σε ιδιότητές τους χωρίς όμως να σταματά εκεί. Σαν να προσπαθεί να διορθώσει το κάκιστο editorial guidance που μαστίζει το σύμπαν της Marvel τα τελευταία χρόνια (αφήνοντας εκτός ένα μεγάλο αριθμό χαρακτήρων και συμβάντων), ο συγγραφέας Brian K. Vaughan, χρησιμοποιεί το tricky πρόσχημα ενός group therapy αποτελούμενου από έφηβους υπερήρωες που αντιπαλεύουν την εξάρτησή τους από τη δράση, για να επαναφέρει χαρακτήρες όπως οι Darkhawk, Chamber, Turbo, Wrecking Crew Ricochet, Julie Power (θυμάστε τους Power Pack;) καθώς και τον Phil Urich γνωστό και ως ο «καλός Green Goblin»!

Και αυτοί δεν είναι καν οι βασικοί πρωταγωνιστές του comic! Η ίδια η ομάδα των RUNAWAYS, την ιστορία της οποίας βλέπουμε παράλληλα, μπορεί να μην έχει να επιδείξει τίποτα το ξεχωριστό τόσο σε επίπεδο χαρακτήρων (so far), όσο και δυνάμεων, φέρει όμως τη φρεσκάδα των new super-hero ethics που τόσο έχει ανάγκη το είδος.

Αν και είναι προφανές ότι το comic με ενθουσίασε σεναριακά δεν συνέβη το ίδιο και με το σχέδιό του. Όχι ότι τα μολύβια του Adrian Alphona δεν έχουν ενδιαφέρον ή ότι δεν είναι ευχάριστα στο μάτι. Απλώς ουδέποτε συμπάθησα τη manga τεχνοτροπία και καθώς το σχέδιο του κυρίου φλερτάρει πολύ με τη συγκεκριμένη σχολή της Ανατολής, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. (ούτε όμως και με απώθησε όπως συμβαίνει συνήθως με άλλα mang-οειδή projects)

Overall: προτείνω το RUNAWAYS σε όλους τους Marvel fans και προκαλώ τους ίδιους να ανακαλύψουν ένα λάθος που αφορά στο continuity. Όποιος το βρει κερδίζει...ένα no prize! (or something like that)





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi