Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-03-05
SEVEN SOLDIERS #0

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Grant Morrison

Artist: J.H. Williams III

Colorist: Dave Stewart

Letterer: Todd Klein

Cover by: J.H. Williams with Dave Stewart

Editor: Peter Tomasi

DC Comics

Διαφημίζεται ως «το πιο φιλόδοξο εγχείρημα αφήγησης στη μοντέρνα Ιστορία των comics» και οφείλω να ομολογήσω πως η λέξη «φιλόδοξο» ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το πρώτο τεύχος. ’λλες λέξεις/χαρακτηρισμοί που πιστεύω ότι του πηγαίνουν γάντι είναι «παρανοϊκό», «ιδιοφυές» και «με ανεξερεύνητο, αλλά υπαρκτό potential».

Οι φόβοι για την εξέλιξη του όλου εγχειρήματος πηγάζουν από την ίδια πηγή που εκπορεύεται και η εμπιστοσύνη για την θετική εξέλιξή του: από την ποιότητα των εμπνεύσεων του ίδιου του Morrison. Ο οποίος άλλοτε μας δίνει αριστουργηματικά plots και άλλοτε σχιζοφρενικά και ασύνδετα. Από εκείνα που πρέπει να βρίσκεσαι μέσα στο κεφάλι του δημιουργού για να καταλάβεις τι θέλει να πει.

Στην περίπτωση όμως του SEVEN SOLDIERS, αν έπρεπε να στοιχηματίσω υπέρ της πρώτης ή της δεύτερης άποψης, σαφέστατα θα επέλεγα να του δώσω ψήφο εμπιστοσύνης!

Γιατί παρά τις πάμπολλες επιρροές που έχει αυτό το τεύχος, βγαίνει νόημα! Και όχι μόνο αυτό, αλλά καθίσταται προφανές ότι χτίζεται μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία, αρκετά συμβατική ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει ο μέσος αναγνώστης υπερηρωικών comics και αρκετά εκκεντρική και πυκνογραμμένη (no decompression here- it's Grant after all), ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του πιο απαιτητικού κοινού.

Αυτή όμως δεν είναι παρά η εισαγωγή στο project και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά την ποιότητα των επτά 4-issue mini series που θα επακολουθήσουν και θα ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο και κάτι. Ούτε όμως και αν το εγχείρημα θα λειτουργήσει σε ενιαία βάση.

Ας πάμε όμως στα του τεύχους, όπου με το ερώτημα «πώς γνωρίζεις ότι έγινες υπερήρωας και όχι κάποιο τρελό φετιχιστικό άτομο με επιθυμία θανάτου;», ο Morrison μας γνωρίζει με την ηρωίδα Shelly Gaynor, την εγγονή του υπερήρωα με την ονομασία "The Whip", καθώς αυτή αναζητά μία ομάδα για να στεγάσει τις spandex φιλοδοξίες της. Και την βρίσκει!

Μέλη της; Ο υπερήλικας cowboy, Greg Saunders, μέλος των original Seven Soldiers, ο οποίος και τους έφερε σε επαφή μέσω αγγελίας σε εφημερίδα, μία γερασμένη «diva» που δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην κορυφή, ένας μεσήλικας fan boy που αγόρασε τα υπερφυσικά δαχτυλίδια του από το internet (!) και ένας πιτσιρικάς με υπερδυνάμεις!

Όταν λοιπόν οι έξι τους θα βγουν στην πρώτη τους αποστολή, το θήραμα και ο κυνηγός θα μπερδέψουν λιγάκι τους ρόλους τους (σταματάμε εδώ, προτού αρχίσει η ρήψη καταστροφικών spoilers).

Σε ότι αφορά τώρα στο σχέδιο του J.H. Williams, όσοι παρακολουθούσατε τη δουλειά του στο PROMETHEA, γνωρίζετε πολύ καλά πως η λεπτομέρεια, ο ρεαλισμός και η ικανότητά του να συνδυάζει elements και να δημιουργεί πολύπλοκα compositions και εντυπωσιακά double splash pages χαρακτηρίζουν απόλυτα το σχέδιό του. (Όσοι πάλι δεν έχετε ξαναδεί δουλειά του, μόλις μάθατε περί τίνος πρόκειται!)

Θέλω να πιστεύω ότι βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά σε κάτι σπουδαίο. Αν διαψευστώ, θα έχω χάσει αρκετά χρήματα και θα με κυνηγούν όσοι διάβασαν αυτό το review. Αν όμως έχω δίκιο, το DC Universe θα βρίσκεται ενώπιον της αναγέννησής του. Μίας αναγέννησης που θα έχει προέλθει από μικρούς, τριτοκλασάτους ήρωες... Weird, ain't it?





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi