Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


15-03-05
ROBOCOP: WILD CHILD

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Steven Grant

Penciller: Carlos Ferreira

Inker: Silvio Spotti

Colorist: Greg Waller

Cover Artist: Juan Jose Ryp

Avatar Press

Αρχικά, έχουμε το εξώφυλλο. Ένα αριστοτεχνικά δομημένο εξώφυλλο από τον master Juan Jose Ryp, που τείνει σιγά-σιγά να γίνει ο absolutely αγαπημένος μου σχεδιαστής που δουλεύει στην αμερικανική βιομηχανία αυτήν την εποχή. (για την ακρίβεια υπάρχουν περισσότερα εξώφυλλα, καθώς πρόκειται για ένα comic της Avatar και τα variants δίνουν και παίρνουν - but anyway...)

Στη συνέχεια έχουμε την ιστορία. Ο Steven Grant αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους αμερικανούς συγγραφείς της τελευταίας 20ετίας. Σφιχτό σενάριο, με ρυθμό που αποφεύγει τις κοιλιές, compression, έξυπνοι χαρακτήρες, κοφτοί και αληθινοί διάλογοι, closure στο τέλος και γενικά όλα αυτά τα στοιχεία που αποτελούν απαραίτητα συστατικά στη δημιουργία ενός πραγματικά καλού comic. Το φαινομενικά απλό plot που αφορά στην ιστορία της Lucy (Heaven για τους φίλους της), μιας νεαρής κοπέλας που φεύγει σε μικρή ηλικία από το σπίτι της και μετά από μια σύντομη περίοδο ξέφρενης -και αφάνταστα παράνομης- «διασκέδασης» έρχεται αντιμέτωπη με το νόμο όπως αυτός εκφράζεται με τη μορφή του Robocop αλλά και της αδερφής της που είναι αστυνομικός και partner του cyborg πρωταγωνιστή γίνεται στα χέρια του Grant μέσο για την δημιουργία μιας υπέροχης action oriented ιστορίας.

Εδώ έχουμε και το μεγάλο plus του Grant απέναντι σε άλλους σύγχρονους συγγραφείς. Η συγκεκριμένη ιστορία είναι απίστευτα εύκολο να ξεφύγει και να μετατραπεί σε ένα διδακτικό crime-does-not-pay story, κάτι που ο Grant αποφεύγει έξυπνα, καθιστώντας αδύνατο εξ αρχής για τον αναγνώστη να βρει σημεία ταύτισης με την Lucy. Μακάρι να σκέφτονταν περισσότεροι συγγραφείς με αυτόν τον τρόπο καμιά φορά!

Τέλος έχουμε το σχέδιο. O Carlos Ferreira, αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι Ryp, και σίγουρα, ανά στιγμές, κάνει τους αναγνώστες να σκέφτονται πόσο καλύτερο ήταν το FRANK MILLER'S ROBOCOP limited series που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι με artwork του «master», παραμένει αξιοπρεπέστατος και κατορθώνει να διεκπεραιώσει την αποστολή του με σχετική επιτυχία, παρουσιάζοντας πολύ καλά στοιχεία σε pacing και layout και ισοσταθμίζοντας κάπως τις εμφανείς αδυναμίες του στις εκφράσεις των προσώπων και στο γενικότερο «sex appeal» του comic.

Για άλλη μια φορά -κάτι που τείνει να γίνει θεσμός για τα comics της Avatar- το coloring είναι υπέροχο, ενώ πολύ καλή δουλειά έχει κάνει και ο -uncredited- letterer.

Σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό comic, σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Steven Grant. Σαν αυτά που, τον τελευταίο καιρό, βγάζει όλο και συχνότερα η, διαρκώς βελτιούμενη, Avatar.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi