Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


14-06-05
NEW X-MEN: HELLIONS #1

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writers: Nunzio DeFilippis & Christina Weir

Penciller: Clayton Henry

Inker: Mark Morales

Colorist: Wil Quintana

Letterer: Dave Sharpe

Editor: Mike Marts

Marvel Comics

Μπορεί η Marvel να έχει φάει τη σκόνη της DC, σε επίπεδο καινοτομιών και διάθεσης αποκόλλησης από παρωχημένα στερεότυπα, όμως στον τομέα των teen books πιστεύω ότι γίνεται πολλή, καλή και συστηματική δουλειά. Το NEW X-MEN: ACADEMY X, "μητρικός τίτλος" του miniseries NEW X-MEN: HELLIONS που παρουσιάζουμε εδώ, είναι το ιδανικό παράδειγμα.

Χαρακτήρες φρέσκοι και ενδιαφέροντες, σενάριο συμπαγές και νοσταλγία σε σωστές δόσεις, μια και πρόκειται για ίσως για τη μόνη σειρά που διατηρεί το ύφος που οι παλαιότεροι είχαμε αγαπήσει στο NEW MUTANTS.

Οι εποχές βέβαια έχουν αλλάξει τόσο, όσο παρέμειναν ίδιες. Τότε οι New Mutants είχαν αντίπαλους τους επίσης έφηβους Hellions, μία ομάδα που είχε τραγικό τέλος υπό την καθοδήγηση της τότε villainess, Emma Frost. Σήμερα οι Hellions και οι αντίστοιχοι New Mutants είναι όλοι μαθητές της Ακαδημίας του Xavier, που όμως έχουν χωριστεί σε ομάδες προκειμένου να αυξηθεί ο μεταξύ τους συναγωνισμός.

Αυτή λοιπόν η mini σειρά, είναι αφιερωμένη στους "κακούς" της υπόθεσης, τους Hellions. Κακούς βέβαια, δεν τους λες, αλλά δεν τους λες και καλούς. Ο χαρακτήρας που ξεχωρίζει άμεσα, είναι δίχως αμφιβολία ο αρχηγός της ομάδας, Julian Keller (A.K.A. Hellion), ένας αλλαζόνας πιτσιρικάς, γόνος πλούσιας οικογένειας που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η αρσενική εφηβική εκδοχή της Emma Frost. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η Sooraya Qadir (Dust), η ντροπαλή Αφγανή που πρωτοπαρουσιάστηκε στο run του Morrison, με τη δύναμη να μετατρέπεται σε άμμο (και να μην αποχωρίζεται τη μπούρκα της). Οι υπόλοιποι της ομάδας μπορεί να μην έχουν συνολικά κάτι ενδιαφέρον να επιδείξουν, ο καθένας όμως κάτι έχει να πει σε επίπεδο δύναμης ή προσωπικότητας.

Πιστεύω ότι οι DeFilippis και Weir κάνουν εξαιρετική δουλειά στο σενάριο και δεν θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει καλύτερο timing (από εμπορικής πλευράς) για την κυκλοφορία αυτού του spin off, μια και το κοινό του ACADEMY X, έχει ήδη εξοικειωθεί αρκετά με τους χαρακτήρες και έχουν ξεκινήσει bets στους κόλπους των X-maniacs για το potential των χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν.

Σε ότι αφορά στο σχέδιο του Clayton Henry οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι ο πρώτος που κατόρθωσε να κάνει το μέλος των Hellions, Rockslide να μοιάζει εντυπωσιακός. Οι γραμμές του είναι πιστές στα υπερηρωικά πρότυπα και η ελαφρότητα η οποία χαρακτηρίζει τις γραμμές του είναι ιδανική για teen book.

Όμως παρά τα καλά λόγια που διαβάσατε ως εδώ, δεν θα σας πρότεινα να αγοράσετε το NEW X-MEN: HELLIONS, αν προηγουμένως δεν έχετε εξοικειωθεί με το NEW X-MEN: ACADEMY X, όπου πρωτοπαρουσιάζονται αυτοί οι χαρακτήρες και χτίζονται από τους συγγραφείς με συνέπεια, μήνα προς μήνα. Έχω την αίσθηση ότι το NEW X-MEN: HELLIONS θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα storyline του ACADEMY X, επικεντρωμένο σε αυτούς και κανείς δεν θα ενοχλούνταν, αλλά ούτε και θα καταλάβαινε τη διαφορά. Εκτός ίσως από τους λογιστές του House of Ideas.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi