Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-03-05
BLOOD OF THE DEMON #1

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writers: John Byrne (plot), Will Pfeiffer (script)

Penciller: John Byrne

Inker: Nekros

Colorist: Alex Bleyaert

Letterer: Rob Leigh

Editor: Joey Cavalieri

DC Comics

Τώρα τι να πω, που λίγο καιρό πριν χαρακτήριζα ευθαρσώς το σχέδιο του John Byrne κουρασμένο; Χμ, μάλλον θα εμμείνω στην άποψή μου!

Είναι τεράστιος σχεδιαστής, δεν διαφωνεί κανείς με αυτό και επιπλέον σχεδιάζει με πολύ μεγαλύτερη συνέπεια απ' ότι το έκανε στο παρελθόν. Τι μου φταίει λοιπόν; Μάλλον ότι το σχέδιο του είναι παραείναι «φροντισμένο». Επαγγελματικό (με την κακή έννοια). Ο Byrne δεν δοκιμάζει καινούρια πράγματα, εκτός από το να υπερτονίζει τις γραμμές στους μυς των ηρώων του και να υπέρ-χρησιμοποιεί copy paste φάτσες για τους guest stars των σειρών του.

Αυτή βέβαια είναι η δική μου άποψη και γνωρίζω πολλούς (όπως το δηλωμένο fan του John Byrne και σχεδιαστή του ΥΨΙΛΟΝ, Θάνο Κόλλια) που θα διαφωνήσουν πλήρως με τα άνωθεν.

Κι αφού εξαντλήσαμε το θέμα του σχεδίου, aw πάμε στην υπόθεση: Η οποία και ήταν άκρως ενδιαφέρουσα! Έχω την αίσθηση ότι ο Byrne γουστάρει πραγματικά να γράφει τις ιστορίες του Jason Blood και του δαιμονικού alter ego του, πέρα όμως από αυτό ο δημιουργός έχει πιάσει το νόημα των ημερών και ακολουθώντας το παράδειγμα του Mark Waid στο LEGION OF SUPER HEROES, κάνει το όλο πράγμα, όσο περισσότερο γίνεται προσβάσιμο και reader friendly για τους νέους αναγνώστες.

Δεν χρειάζεται καν να έχεις ξαναδιαβάσει DEMON για να καταλάβεις τι γίνεται. Οι εξηγήσεις δίνονται με τρόπο φυσικό και άκρως ρεαλιστικό καθ' όλη τη διάρκεια του τεύχους. Στο τέλος γνωρίζεις ήδη αρκετά για αυτόν τον ήρωα και το περιβάλλον του, ώστε να αποφασίσεις αν γουστάρεις να παρακολουθήσεις τις ιστορίες του ή όχι.

Βέβαια η εκδοχή του Byrne πάνω στον ήρωα δεν είναι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσα «σύγχρονη οπτική». Μπα! Κάθε άλλο. Δεν προσπαθεί να είναι μοντέρνα και σε καμία περίπτωση δεν είναι hip! Δεν έχει βαρύγδουπες ατάκες και δεν είναι ψευτο-σοφιστικέ! Πρόκειται για ένα πολύ καλό υπερηρωικό comic που παίρνει τον εαυτό του τόσο σοβαρά όσο πρέπει.

Και για αυτό συγχωρείς λάθη όπως την αναίτια εξαφάνιση από το ένα panel στο άλλο μίας κοπέλας που επρόκειτο να σφαγιαστεί...

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi