Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-04-05
THAT DARN YARN!

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer/Artist/Letterer:
Tony Millionaire

Designer: Lia Ribacchi

Editor: Dave Land

Dark Horse

Ό,τι και αν πω για τον Tony Millionaire, θα είναι λίγο. Πολύ λίγο. Η δημιουργία του, SOCK MONKEY αποτελεί ένα από τα πλέον ιδιοφυή και τεχνικά άρτια comics που έχουν εκδοθεί στην ιστορία του μέσου και μοιάζει με μοναχικό νοσταλγό μιας περασμένης εποχής στην οποία μεσουρανούσαν ονόματα όπως George Herriman, Winsor McCay, Cliff Sterett και όπου τα comics (στην μορφή των newspaper strips τότε) ήταν ένα μέσο που δεν φοβόταν να εξερευνήσει τις δυνατότητες του.

Ο Millionaire, άξιος συνεχιστής των ιερών τεράτων του παρελθόντος, δεν είναι βέβαια τόσο παραγωγικός (το SOCK MONKEY έχει κυκλοφορήσει, ως τώρα, σκάρτα μια ντουζίνα τεύχη), αλλά όντας απαλλαγμένος από τους όποιους θεματολογικούς περιορισμούς που μπορεί να είχαν οι δημιουργοί στις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, κατορθώνει, με κάθε νέο του project, να σπρώξει την τέχνη των comics ένα βήμα πιο πέρα και παραμένει (μαζί με δύο-τρεις ακόμη πρωτοπόρους δημιουργούς) ένας από τους πιο παρανοϊκά ενδιαφέροντες καλλιτέχνες που εργάζονται στα comics αυτήν την εποχή.

Το THAT DARN YARN είναι μια ακόμη περιπέτεια των αλλόκοτων πρωταγωνιστών του SOCK MONKEY και είναι -αναμενόμενα- αριστουργηματικό. Αν και ο Millionaire εγκαταλείπει εδώ την κλασική αφήγηση και διηγείται την ιστορία με μεγάλα full-page panels, κάνοντας εντελώς ξεχωριστή χρήση ανάμεσα στις αριστερές και τις δεξιές σελίδες, καταφέρνει να δέσει δύο -φαινομενικά- ασύνδετα narratives, σε ένα άψογο σενάριο που σφύζει από έξυπνους διαλόγους και αφηγηματικές καινοτομίες.

Δεν θα προσπαθήσω καν να περιγράψω τι συμβαίνει στο plot του THAT DARN YARN. Δεν έχει και μεγάλη σημασία, άλλωστε. Αυτό που έχει σημασία είναι πως, για άλλη μια φορά, ο Tony Millionaire καταφέρνει να πλημμυρίσει με ελπίδες τις ψυχές των τυχερών αναγνωστών που διαβάζουν τα comics του.

Αναζητήστε το THAT DARN YARN. Αναζητήστε όλες τις δουλειές του Tony Millionaire. Εξάλλου πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ιδιοφυία εν δράσει; Πόσο συχνά έχουμε τη δυνατότητα να βιώσουμε την τέχνη στην ωρίμανση της; ...Την ώρα που μεγαλώνει, βγάζει φτερά και ίπταται στους ουρανούς, αμόλυντη και ιδανική!

Όπως θα έπρεπε να είναι.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi