Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-04-05
FATHOM #0

του ΣΕΑ

Writer: J. T. Krul

Penciller: Koi Turnbull

Colorist: Christina Strain

Inker: Jason Gorder

Letterer: Dreamer Design

Aspen Comics

Όπως αναμενόταν, από την πρώτη κιόλας μέρα που το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα δικαιώματα του συγκεκριμένου τίτλου ανήκουν στο δημιουργό του, Michael Turner, το FATHOM έκανε την επανεμφάνισή του (φυσικά αυτή τη φορά από την εταιρία του Turner, Aspen Comics.

Κρατάω λοιπόν στα χέρια μου αυτό το zero-numbered πρώτο τεύχος, πρώτο και από άποψη ανάγνωσης (όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο!). Η ιστορία μαντεύω πως συνεχίζεται εν μέρει από την παλιά σειρά της Top Cow, αλλά και λειτουργεί επίσης σαν spin-off (μάλλον το αντίθετο ισχύει βέβαια) της σειράς της Aspen, CANNON. Με λίγα λόγια, έχουμε μία υποθαλάσσια φυλή, η οποία κακοποιείται από τους ανθρώπους της ξηράς, που τους χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα. Μία γενική αίσθηση σύρραξης μεταξύ των αντιπάλων όντων επικρατεί, ενώ κάπου είναι χαμένη και η Fathom, η κεντρική ηρωίδα, που όμως δεν κάνει ακόμα την εμφάνισή της.

Τίποτα το ιδιαίτερο σεναριακά, θα το έλεγα μάλιστα ακόμα και βαρετό, αλλά υποθέτω πως το συγκεκριμένο τεύχος λειτουργεί καθαρά σαν «εναρκτήριος συνδετικός κρίκος». Δε γνωρίζω σε ποιο βαθμό ο Turner έχει βοηθήσει στη συγγραφή του, αλλά αν συγκρίνω αυτό το τεύχος με παλαιότερες δουλειές του, θα πρέπει να είχε αρκετά μεγάλη συνεισφορά (και αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό).

Το σχέδιο θυμίζει αρκετά Turner, αν και ανά σημεία είναι πολύ καλύτερο (βλέπε προοπτική-ρεαλιστικές φόρμες), με εξαίρεση τις γυναικείες φιγούρες, οι οποίες είναι προφανές ότι θέλουν δουλειά. Το μελάνι επίσης αρκετά καλό, στυλιζαρισμένο και καθόλου υπερβολικό.

Θα διαφωνήσω όμως με την επιλογή των χρωμάτων. Αν και προσεγμένο, αυτή η μουντάδα που βγάζει το συγκεκριμένο computerized coloring εμένα προσωπικά από τη μία μου σπάει τα νεύρα, κι από την άλλη με καταθλίβει.

Με λίγα λόγια, δεν είναι ό,τι ακριβώς περίμενα αυτό το relaunch και θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά για το αν θα συνεχίσω να σπρώχνω τα λεφτά μου στο FATHOM. Ήδη άλλωστε έχει αρχίσει να με απογοητεύει το SOULFIRE (το πιο προμοταρισμένο comic της εταιρίας), αλλά και ο Michael Turner γενικότερα. Ίδωμεν!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi