Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


19-09-06
SHRUGGED #0-1

του Διονύση Τζαβάρα

Created by: Michael Turner - Frank Mastromauro

Writers: Michael Turner - Frank Mastromauro

Penciler: Micah Gunnell

Inkers: Jason Gorder - Don Ho - Jonathan Glapion

Colorists: Beth Sotelo - John Starr

Letterer: Dreamer Design

Editor: Vince Hernandez

Aspen Comics

Υπάρχουν δύο δυνάμεις στο σύμπαν: Η δύναμη του Καλού και η Δύναμη του Κακού. Στους μύθους και τις θρησκείες, συχνά οι δυνάμεις αυτές προσωποποιούνται σαν Αγγελοι και Δαίμονες. Στα παραμύθια, και στα κινούμενα σχέδια, πολλές φορές βλέπουμε ένα "αγγελάκι" πάνω από το δεξί ώμο κάθε ανθρώπου να προσπαθεί να τον φέρει προς το καλό, ενώ στα αριστερά του ένα "διαβολάκι" προσπαθεί να τον σπρώξει προς τον πειρασμό και την "αμαρτία".

Τι θα συνέβαινε λοιπόν αν τα αγγελικά και τα διαβολικά αυτά όντα ήταν πολύ οργανωμένα, ζούσαν στις δύο πλευρές μιας τεράστιας αλλοδιαστατικής πόλης και σαν ζευγάρια, επιλεγμένα υποχρεωτικά από του ιθύνοντες των δυο πλευρών της πόλης αυτής, είχαν την επαγγελματική υποχρέωση να στέκονται αόρατοι πάνω από κάθε άνθρωπο όταν γεννιέται και να προσπαθούν ο καθένας να τον φέρει στο δικό του δρόμο;

H Ange και ο Dev είναι ένα τέτοιο ζευγάρι. Η Ange είναι εξαιρετικά σέξυ, πριγκιπέσσα κανονική, λευκοντυμένη και λουλουδάτη, περήφανη για την πανέμορφη -γεμάτη με ουρανοξύστες και φωτεινά χρώματα- φουτουριστική πόλη στην οποία ζει. Ο Dev είναι ένας -λίγο χαζούλης- "δαιμονάκος", άγαρμπος και άξεστος αλλά συμπαθής, που ζει στην σκοτεινή πλευρά της πόλης. Μια περιοχή που θυμίζει περισσότερο μολυσμένη βιομηχανική περιοχή, κάτι σαν τον πλανήτη Apokolips στο σύμπαν της DC Comics.

Όλοι ζουν σε ισορροπία μεταξύ τους, όλοι ξέρουν το ρόλο τους και παρά την σνομπ συμπεριφορά των "αγγέλων" προς τους δαίμονες - οι οποίοι μάλλον τελώνια θυμίζουν παρά δαίμονες - και την ανάλογη περιφρονητική στάση εκείνων προς τους αγγέλους, η τελετουργία του ζευγαρώματος είναι το αποκορύφωμα της συνεργασίας τους, ενώ αιτία ύπαρξής τους είναι η "υιοθεσία" ενός ανθρώπου.

H Ange κι ο Dev υιοθετούν τον Theodore. Έναν τυπικό έφηβο στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Σχολείο, skateboard, μουσική και, φυσικά, κορίτσια! Ο Theodore αντιλαμβάνεται τα δυο αόρατα πλάσματα σαν "φωνές", σαν έναν εσωτερικό διάλογο που κάνει ο κάθε άνθρωπος. Φυσικά οι φωνές διαφωνούν συνεχώς και άλλοτε κερδίζει η μία, άλλοτε η άλλη. Η Ange προσπαθεί να καλλιεργήσει τα ευγενικότερα στοιχεία του χαρακτήρα του Theodore, ενώ ο Dev τα πιο ατομιστικά, ριψοκίνδυνα και...απαγορευμένα! Η διήγηση γίνεται τόσο στον πραγματικό κόσμο όσο και στον αόρατο, τόσο μέσα από την οπτική γωνία του Theo όσο και των δύο άσπονδων και αόρατων συνεργατών.

Αυτή είναι η βασική ιστορία του νέου αυτού comic από τον Michael Turner που εκδίδει η Aspen. Όμορφο και μοντέρνο το σχέδιο, εμφανής η επιρροή από τα manga, νεανικό το στυλ, γρήγορη η δράση. Η ιστορία είναι καλοφτιαγμένη, ο κόσμος παραμυθένιος και ρεαλιστικός συγχρόνως, ειδωμένος μέσα από νεανικά μάτια βέβαια. O Τheodore είναι ένας εκμοντερνισμένος Harry Potter για τη γενιά των cyberkids!

Συμπαθέστατο το όλο πακέτο, με πολύ χιούμορ, διάβασα τα τεύχη #0 (που είναι εισαγωγή στον κόσμο της Αnge και του Dev) και #1 (στο οποίο ξεκινά η ιστορία και γνωρίζουμε και τον Theodore). Και τα δύο, μου άφησαν ένα χαμόγελο ευχαρίστησης ολοκληρώνοντας την ανάγνωσή τους. Σίγουρα δεν είναι ένα comic που θα προβληματίσει ή θα θεωρηθεί αριστούργημα του είδους. Είναι ένα μοντέρνο παραμύθι και δεν υποκρίνεται πως είναι κάτι περισσότερο ή λιγότερο!

Α! Ξέχασα και μια λεπτομέρεια: Τόσο ο Dev όσο και η Ange μπορούν να δώσουν κάποιες "μαγικές" δυνάμεις στον Theo αν χρειαστεί. Και από αυτό το σημείο, ειδικά με την αλλόκοτη αίσθηση του χιούμορ τόσο του Theo όσο και του Dev, ξεκινάει... το χάος!!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi