Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


03-10-06
BONE - ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΟΥΝΒΙΛ

του Κώστα Δημόπουλου

Writer: Jeff Smith

Artist: Jeff Smith

Colourist: Steve Hamaker

Μετάφραση: Κατερίνα Βάχλα

Jemma Press

Η αλήθεια είναι ότι όταν έρχεται η ώρα να μιλήσω για τις εγχώριες εκδοτικές προσπάθειες του χώρου, ένας κόμπος πάντα δένει το λαιμό μου, η πίεση μου ανεβαίνει και μέσα στη θολούρα χάνω και τα χάπια μου. Βλέπετε, ο ερασιτεχνισμός που ανέκαθεν διέκρινε κάθε πολιτιστική έκφανση στη χώρα μας δεν άφησε στην ησυχία του ούτε τον κόσμο της 9ης Τέχνης. Έλα όμως που έρχεται αυτή η καταπληκτική έκδοση από την -πολυ δραστήρια τελευταία- Jemma Press του Λευτέρη Σταυριανού (μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του οποίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ) να ανατρέψει ολότελα αυτή μου την πεποίθηση.

Η ελληνική έκδοση του αριστουργήματος του Jeff Smith λοιπόν, βασίζεται στην πρόσφατη, υπέροχη, έγχρωμη version του comic, με τα χρώματα του Hamaker να προσδίδουν αναγνωστικό κίνητρο ακόμα και σε όσους είχαν τη χαρά να διαβάσουν το πρωτότυπο. Ο πρώτος αυτός τόμος δε, πραγματικά βρίθει production values (όπως θα λέγαμε και στο χωριό μου) σε κάθε τομέα (ποιότητα χαρτιού και εκτύπωσης, μετάφραση, κλπ.) ενώ και η τιμή του (κάτι λιγότερο από 11 ευρώ) είναι ανταγωνιστική της αντίστοιχης αμερικανικής έκδοσης!

Για τους μη μυημένους στον κόσμο του BΟΝΕ, να αναφέρουμε περιληπτικά, ότι πρόκειται για μια περιπέτεια φαντασίας δομημένη γύρω από ένα σύνολο cartoon πρωταγωνιστών που σε πολλούς θα θυμίσουν τα αξιαγάπητα Smurfs των παιδικών μας χρόνων, γραμμένη όμως αριστοτεχνικά με εμφανείς αναφορές στη λογοτεχνία του Tolkien, αλλά και την αφηγηματική νοοτροπία των ιστοριών του Carl Barks και του Charles Schulz. Ένα επικό ταξίδι τριών ξαδερφιών (των Φόουν, Φόουνι και Σμάϊλη Μπόουν) που καλούνται να ανατρέψουν τις σατανικές δυνάμεις που συνωμοτούν γύρω τους, σε ένα κόσμο γεμάτο, αγριοπόντικες, δράκους, φίλους, έρωτες και ήρωες.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ετούτη εδώ είναι η σημαντικότερη (και πιο προσεγμένη) ελληνική έκδοση comic από την εποχή των πρώτων ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ και ΑΣΤΕΡΙΞ. Η εννέα τόμοι του BONE αποτελούν έτσι κι αλλιώς απαραίτητη προσθήκη για την βιβλιοθήκη καθενός, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Aλλωστε αυτό είναι και το πρώτο άριστα που δίνω στο λίγο χρόνο που φιλοξενείται η γνώμη μου στις σελίδες του COMICDOM, κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι (δανειζόμενος τα λόγια του δημιουργού των SIMPSONS, Matt Groening) «Το BONE είναι υπέροχο, το λατρεύω!».





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi