Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


03-10-06
GREEN LANTERN CORPS#1-4

του Αδάμ Καρυπίδη

Writer: Dave Gibbons

Penciller: Patrick Gleason

Fill-in artist #4: Dave Gibbons

Inker: Prentis Rollins

Colorist: Moose Baumann

Letterer: Phil Balsman

Editor: Peter Tomasi

DC Comics

Βασισμένη στο μύθο του GREEN LANTERN, η νέα σειρά των Dave Gibbons και Patrick Gleason της ίδιας ομάδας δηλαδή που μας έδωσε το mini-series/προπομπός GREEN LANTERN CORPS: RECHARGE, δημιουργεί ένα διαγαλαξιακό τοπίο απόλυτα πιστευτό και πλούσιο για τους πρωταγωνιστές της, τους οποίους φροντίζει να είναι όσο το δυνατό πιο ποικιλόμορφοι, τερατόμορφοι και μοναδικοί γίνεται. Μιλάμε -βλέπετε- για τους «διαλεγμένους» κατόχους των μαγικών και παντοδύναμων δαχτυλιδιών, και εκπρόσωπους ο καθένας από αυτούς του εκάστοτε πλανήτη του.

Στην ουσία πρόκειται για ένα cop show όπου οι παρτενέρ-αστυνομικοί του διαστήματος, πηγαίνουν για περιπολία, μπλέκουν σε επεισόδια, μάχονται, νικούν ή χάνουν, σκοτώνονται και ερωτεύονται. Με όλα τα σωστά συστατικά ενός tv δράματος-σαπουνόπερας -με την καλή έννοια- στη σκηνή βρίσκονται όλα τα νέα πρόσωπα που γνωρίσαμε στο mini-series. Τόσο η δυναμική γιατρός Natu που ακόμη αντιμετωπίζει με ανασφάλεια κ αμφιβολία τη νέα της «δουλειά», όσο και o Vath από τον Rann και ο Isamot από τον Thanagar που πριν γίνουν green lanterns, ήταν θανάσιμοι εχθροί στον πόλεμο Rann-Thanagar αλλά τώρα αναγκάζονται διστακτικά να είναι συνεργάτες.

O Gibbons γράφει χαρακτήρες που είναι πολυδιάστατοι και έχουν αληθινές ανάγκες, όπως αυτή της διαιώνισης του είδους από τον Isamot που όντας σαύρα έχει συγκεκριμένο κύκλο αναπαραγωγής, και του είναι αδύνατο ν' αντισταθεί στις ορμές του, αφήνοντας έτσι σύξυλο τον παρτενέρ του για να πάει στη καλή του που είναι επίσης in heat.

Και μη ξεχνάμε τους παλιούς μας γνώριμους που είναι κι αυτοί εδώ όπως ο Guy Gardner και ο Killowog . Ειδικά ο Guy είναι ο μεγάλος star-χαρακτήρας της σειράς, γνωστός μας τόσο από το JUSTICE LEAGUE των Giffen/DeMatteis, όσο και παλιότερα από το ίδιο το GREEN LANTERN vol 1, όπου μετά το Crisis of Infinite Earths είχε αντικαταστήσει τον Hal Jordan ως GL της Γης. Ο αμετανόητος παρτάκιας, φαφλατάς αλλά και ηρωικός Guy συνεχίζει να κάνει όλα αυτά που αγαπάμε να μισούμε σ' αυτόν, να φωνάζει και να μπλέκει σε φασαρίες και να τη βγάζει καθαρή χρησιμοποιώντας -όχι το μυαλό του- αλλά τις γροθιές του.

Το comic διαβάζεται ευχάριστα και αβίαστα χωρίς να μπερδεύεσαι με το πολυπληθές κάστ, ενώ το σχέδιο του νέου και ταλαντούχου Gleason, είναι λειτουργικό και όμορφο, τόσο στις σκηνές δράσης όσο και στις ήσυχες όπου η έμφαση δίνεται στους μορφασμούς τον προσώπων τον πρωταγωνιστών αλλά και στους πολλούς και διαφορετικούς εξωγήινους κόσμους που επισκέπτονται. Βέβαια, στο τέταρτο τεύχος ο Gleason παίρνει μια μικρή βοήθεια στο σχέδιο από τον Gibbons που καθόλου δεν απογοητεύει αφού για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει το θρυλικό status του . Πληροφοριακά ο σχεδιαστής του WATCHMEN είναι παλιός γνώριμος με το GREEN LANTERN, αφού στα 80's ζωγράφισε το main feature και για πρώτη του φορά έγραψε τα GREEN LANTERN CORPS back-up features και μάλιστα σε ένα από αυτά εμφάνισε και τον villain Bolphunga που βλέπουμε εδώ.

Με χιούμορ, δράμα, ένταση, καυγάδες, δράση, ξύλο και ενδιαφέροντες χαρακτήρες ,το GREEN LANTERN CORPS δείχνει να τα έχει όλα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

P.S. Concept: HILL STREET BLUES meets ALIENS





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi