Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


24-10-06
PICK YOUR SIN

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Δημιουργοί: Δήμητρα Αδαμοπούλου, Κώστας Μπερδέκλης, Αλέξια Οθωναίου, Παναγιώτης Πανταζής, Tasmar, Ελένη Τρίγκατζη και Director 16.

Εξώφυλλο: Παναγιώτης Πανταζής, Αλεξία Οθωναίου

Self-Published

Στο φετινό Φεστιβάλ της Βαβέλ έκανε την πρώτη εμφάνισή της η ανθολογία «PICK YOUR SIN» , με κοινό άξονα στις αυτοτελείς ιστορίες των επτά διαφορετικών καλλιτεχνών που συμμετέχουν, τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Οι Δήμητρα Αδαμοπούλου, Director 16, Κώστας Μπερδέκλης, Αλέξια Οθωναίου, Παναγιώτης Πανταζής, Tasmar και Ελένη Τρίγκατζη, μέσα από τις 72 black & white σελίδες του PICK YOUR SIN, αναλαμβάνουν να δώσουν την προσωπική τους οπτική για το αμάρτημα που διάλεξαν να εικονογραφήσουν.

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι μια θεματική που εμπνέει συχνά-πυκνά εκπροσώπους της pop κουλτούρας και -όπως φαίνεται- και δημιουργούς comics.

Πάμε λοιπόν να δούμε μια προς μια τις ιστορίες, αφού η μέχρι τώρα εντύπωση από το εξώφυλλο και το layout, μας προδιαθέτει για κάτι πραγματικά καλό.

Lust/Λαγνεία της Δήμητρας Αδαμοπούλου

Σε τρεις σελίδες η δημιουργός, δίνει μια girlie οπτική στη λαγνεία, που δεν είναι κακή, απλά νομίζω ότι "καίει" λίγο τη δυναμική του αμαρτήματος (μπορούν να γραφτούν παπάδες για αυτό το αμάρτημα). Επιπλέον, θεωρώ ότι στο MISTRESS που είχε κυκλοφορήσει το 2004, εκείνη η ιστορία ήταν πολύ καλύτερη σχεδιαστικά από την παρούσα.

Gluttony/Λαιμαργία του Τάσου Μαραγκού (Tasmar)

Γαστριμαργικές αδυναμίες στο διάστημα, με απόηχο από Galactus Herald και ολίγη από...φασολάδα. Πολύ καλό το σχέδιο Μαραγκού, σεναριακά όμως, τα ευρήματα δεν είχαν να δώσουν κάτι διαφορετικό από τα πολλά "ασαφώς αστεία" short stories των ελλήνων δημιουργών.

Greed/Απληστία της Αλεξίας Οθωναίου

Ο μόνος τρόπος για να καταφέρει ένας σχεδιαστής να μετατρέψει σε πλεονέκτημα τα ανατομικά λάθη του, είναι να δημιουργήσει έναν (μόνιμο) "παραμορφωτικό" φακό που αργότερα θα καθιερωθεί ως στυλ. Εκεί που πας να πεις ότι η Αλεξία Οθωναίου το βρίσκει αυτό στο σχέδιό της, εκεί το χάνει. Σεναριακά, από το μέσο κιόλας της ιστορίας, ξέρεις που σε πάει, αλλά το πράγμα κερδίζει τις εντυπώσεις περισσότερο με το έξυπνο composition, παρά με την αρτιότητα ή το στυλ του.

Sloth/Οκνηρία του Κώστα Μπερδεκλή

Μια εικαστική προσέγγιση του αμαρτήματος, όπου παρά τα διαφορετικά μοτίβα και τις φόρμες που χρησιμοποιούνται, δεν κατάφερε να με εντυπωσιάσει.

Wrath/Οργή του Παναγιώτη Πανταζή

Μια ιστορία οργής και εκδίκησης, που παρακάμπτει έξυπνα (ή χρησιμοποιεί υπέρ της τα κλισέ) και μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη ιστορία από πλευράς σεναριακής δομής. Τα γκρίζα που χρησιμοποιεί ο Πανταζής, καλύπτουν τις ατέλειες του σχεδίου, αναδεικνύοντας την πιο κατάλληλη για την ιστορία, οπτική πρόταση.

Envy/Ζήλεια της Ελένης Τρίγκατζη

Υπάρχουν panels στα οποία θαυμάζεις πραγματικά το σχέδιο της Τρίγκατζη, και άλλα που η ανατομία παρουσιάζει σοβαρές αυτοκτονικές τάσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως το σχέδιό της είναι "eye catcher" ενώ και το σενάριο -με ένα καλό editing- θα είχε ψωμί.

Pride/Περηφάνια του Director 16

Stylish, so stylish... Κι εκεί που καθώς το μάτι πέφτει πάνω στις εικόνες αρχίζουν τα απανωτά wow!, προσπαθείς να διαβάσεις την -επίσης stylish- γραμματοσειρά, και ο στραβισμός σε απειλεί να σταματήσεις άμεσα. Ο Director 16 εντυπωσιάζει με το σχέδιό του (παρότι πρέπει να ξεπέταξε την τελευταία σελίδα της ιστορίας του) και οι αναγνώστες του κραυγάζουν για πιο ευανάγνωστες fonts.

Κι εκεί που τελειώνεις την ανάγνωση και της τελευταίας ιστορίας, σε περιμένει ένα bonus πέντε σελίδων με πληροφορίες για τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα...στα αγγλικά. Το οποίο θα το καταλάβαινα αν και τα comics ήταν γραμμένα στα αγγλικά, γιατί τώρα με τα comics στην ελληνική, ο αναγνώστης μένει λίγο με την εντύπωση ότι κάποιοι προτίμησαν την ευκολία του κατεβάζω κείμενα από το internet και τα βάζω σε μια σειρά. Το info -εν τούτοις- έχει το ενδιαφέρον του.

Ωραίο εξώφυλλο και lay out, ιστορίες που άλλες ξεχωρίζουν σεναριακά και άλλες σχεδιαστικά, αλλά καμία δεν σε αφήνει άφωνο στο σύνολό της. Παρά τις αδυναμίες του, το PICK YOUR SIN είναι μια έκδοση που ξεχωρίζει, ελλείψει ανταγωνισμού.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi