Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


24-10-06
[ΠΑΝΤΟΦΛΑ] #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Συμμετέχουν: George P. Zedrah, Σοφία Σπυρλιάδου, Έλλη "Asaph" Μόκα, Σπύρος Δερβενιώτης, Αλέξανδρος Καραγιαννόπουλος, Γιώργος Κομιώτης, Ίκαρος, Χρήστος Μακροζαχόπουλος, Ακίνδυνος Γκίκας.

Εξώφυλλο: Σπύρος Δερβενιώτης

Self-Published

Κάθομαι εδώ και δέκα λεπτά μπροστά στον υπολογιστή, προσπαθώντας να βρω έναν τρόπο να ξεκινήσω αυτό το review.

Από την στιγμή που ολοκλήρωσα την προηγούμενη πρόταση, έχουν περάσει άλλα τρία λεπτά. Still Nothing. Κακό σημάδι.

Ε, δεν πάει άλλο, θα το πω στα ίσια! Η [ΠΑΝΤΟΦΛΑ] δεν μου άρεσε (σχεδόν) καθόλου. Το χαρακτηρισμό του σχεδόν, τον κερδίζει μόνο και μόνο, από τα δισέλιδα τριών συμμετεχόντων, τα μοναδικά που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Κανένα από αυτά τα τρία δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, αλλά τουλάχιστον βρίσκονται σε ένα σχετικό επίπεδο. Κυρίως μου άρεσε το (όπως πάντα) φεύγα χιούμορ της Μόκα, στο "Συνεννόηση Μπουζούκι", με πρωταγωνιστή έναν χαρακτήρα, με έντονη ομοιότητα με τον Spider Jerusalim του TRANSMETROPOLITAN, που πληροφορείται ότι ο γνωστός cartoon-ίστας Edika είναι νεκρός. Το πολιτικοποιημένο "Προς Ένα Λαμπρό Μέλλον", του Δερβενιώτη, έχει μια χαριτωμενιά που θα με άγγιζε περισσότερο αν το σκατολογικού περιεχομένου fun ήταν της αρεσκείας μου, ενώ τέλος, "Το Καμάκι" του Κομιώτη, έχει την μακάβρια πλάκα του.

(Τώρα εγώ πρέπει να σας πείσω, ότι δυο από τα παραπάνω ονόματα που αναφέρω, το κάνω ασχέτως της σχέσης τους με το site μας. Δεν μπαίνω στο κόπο. Διαβάστε όλο το fanzine και αν εξακολουθείτε να πιστεύεται ότι μεροληπτώ, let me know.)

Πέρα από εκεί enter to the realm of chaos.

Σχεδιαστές που χρειάζονται ακόμα πολύ εργασία για να σταθούν σε ένα κάποιο (οποιοδήποτε και αν είναι αυτό) επίπεδο -με εξαίρεση τη Σπυρλιάδου- σε σύντομες ιστορίες που ούτε γέλιο βγάζουν, ούτε πρωτοτυπούν, ούτε έστω πειραματίζονται αστόχως.

Το fanzine αυτό όμως δεν περιορίζεται μόνο σε comics. Υπάρχουν και κείμενα, όπως το Pantofla Times (εφηβικό πολικού τύπου χιούμορ), άρθρα για τον Andy Warhol, τον Quentin Tarantino (πενιχρές οι πληροφορίες που προσφέρουν -πληροφορίες που ο καθένας μπορεί να βρει εύκολα στο internet) και ένα review για την κινηματογραφική μεταφορά του V FOR VENDETTA (πέρα από το ότι είναι σχεδόν ανύπαρκτο, είναι και ανεπίκαιρο αφού παρουσιάζει μια ταινία που έχει κάνει την εμφάνιση της εδώ και κανένα εξάμηνο και που σίγουρα όσοι ήθελαν να πάνε να την δουν, έπραξαν αναλόγως). Στην θέση τους θα μπορούσαν να υπάρξουν αντί απλών παρουσιάσεων, οι προσωπικές απόψεις τον συντακτών τους, για τα ίδια θέματα. Π.χ. "γουστάρω τον Tarantino, γιατί στο RESERVOIR DOGS, μου είχε σηκωθεί η τρίχα κάγκελο στην σκηνή του βασανιστηρίου, ξέρετε εκείνη που η μουσική υπόκρουση ήταν διεστραμμένα παράταιρη". Τέλος πάντων, δεν σκοπεύω να γράψω τώρα ένα τέτοιο κείμενο, μια ιδέα πέταξα!

Έκτρωμα. Έτσι περιγράφει ο υπεύθυνος του fanzine George P., το συγκεκριμένο έντυπο στο editorial. Σε αυτό τον χαρακτηρισμό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi