Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-06-05
SMOKE #1

του Δημήτρη Σακαρίδη

Writer: Alex De Campi

Artist: Igor Kordey

Colorist: Len O' Grady

Letterer: Robbie Robbins

Editor: Chris Ryall

IDW Publishing

Το να είσαι αναγνώστης comics (και ειδικά ένας αναγνώστης που διαβάζει πολλά και διαφορετικά comics - είτε λόγω υποχρεώσεων, είτε λόγω διάθεσης) μοιάζει πολλές φορές με σκωτσέζικο ντούς. Από τη μια μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με ανοσιουργήματα τύπου HOUSE OF M και από την άλλη μπορεί να πετύχεις κάτι σαν το SMOKE #1.

Αν πάντως μπορούσε κάποιος να μου εγγυηθεί πως θα ήμουν τόσο τυχερός που θα διάβαζα κάθε μήνα ένα comic τόσο καλό όσο το εκκολαπτόμενο αριστούργημα των De Campi και Kordey και δεν θα είχα πρόβλημα να ανεχθώ και πενήντα HOUSE OF M!

Τί είναι το SMOKE;

Είναι ο καλύτερος συνδυασμός δράσης και πολιτικού θρίλερ που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

Είναι η απόλυτη σάτιρα για τη σαπίλα της Βρετανικής (αλλά και της Ευρωπαϊκής) κοινωνίας.

Είναι μια από τις ομορφότερες σχεδιαστικές δημιουργίες που υπάρχουν στα stands αυτή τη στιγμή.

Είναι αυτό που θα ήταν το V FOR VENDETTA, αν το είχε γράψει ο Warren Ellis.

Είναι η ιδανική απάντηση στο decompressed storytelling.

Είναι το μέγιστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα το οποίο μπορούν να ελπίζουν πως ενδέχεται να φτάσουν τα mainstream comics.

Είναι το μοναδικό μέρος στο οποίο μπορεί να δει κανείς τον Πρίγκηπα William της Βρετανίας (στο comic, το οποίο διαδραματίζεται μερικά χρόνια αργότερα, είναι Βασιλιάς) εξαντλημένο στα πατώματα της Βασιλικής κρεβατοκάμαρας, μετά από μια νύχτα ξέφρενου σεξ με δευτεροκλασάτες πόρνες.

Είναι ένα από τα ελάχιστα comics όπου όλα τα elements (σενάριο, σχέδιο, χρώμα, lettering) αγγίζουν το υπέρτατο επίπεδο τελειότητας.

Είναι απλά ένα από τα καλύτερα comics που κυκλοφορουν αυτή τη στιγμή (σίγουρα το καλύτερο mainstream) και αν συνεχίσει χωρίς μεταπτώσεις, θα είναι και ένα από τα 2-3 καλύτερα της δεκαετίας που διανύουμε.

Σας εξήγησα, με λίγα λόγια, τι είναι το SMOKE. Ελπίζω να μη χρειαστεί να σας εξηγήσω τι θα είστε εσείς αν δεν το διαβάσετε.

Run (don't walk) to your local comic store now. This is as good as it gets.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi