Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


01-11-06
STAN LEE MEETS DOCTOR STRANGE

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writers: Stan Lee, Brian Michael Bendis, Chris Giarrusso

Pencilers: Alan Davis, Mark Bagley, Chris Giarrusso, Barry-Windsor Smith

Inkers: Mark Farmer, Drew Hennessy, Dan Adkins

Colorists: John Kalisz, Studio F

Letterers: Dave Laphear, John Costanza

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

Κάπως έτσι συντηρούνται οι μύθοι...

Δεν λέω, μεγάλη η προσφορά του Stan Lee στην δημιουργία του universe της Marvel αλλά δεν ήταν και μόνος του. Κάποιοι άλλοι κύριοι τον βοήθησαν, ή για την ακρίβεια έβγαλαν το φίδι από την τρύπα. Αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι η Marvel Method στη συγγραφή ενός σεναρίου, τότε σας παραπέμπω -για αρχή- στη Wikipedia. Aραγε, θα "εορταζόταν" αναλόγως η προσφορά των Kirby και Ditko, ή σε αυτές τις περιπτώσεις θίγονται συμφέροντα (όχι των δυο τεράστιων καλλιτεχνών, αλλά guess whose); Η απάντηση είναι αυτονόητη - δυστυχώς.

Τέλος πάντων, επί 65 χρόνια ο Stan Lee αποτελεί μπροστάρη και αναπόσπαστο κομμάτι της Marvel, ακόμη και αν η προσφορά του στα μισά από αυτά (τα τελευταία 30 περίπου), στο δημιουργικό κομμάτι, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.Το παρόν τεύχος λοιπόν, είναι το δεύτερο από μια σειρά specials, στα οποία ο "παππούς" πλέον της Marvel, έρχεται face to face με τις δημιουργίες του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε τον deus ex machina, της εταιρίας, τον Dr. Stephen Strange.

Η εναρκτήρια ιστορία, υπέροχα σχεδιασμένη (όπως πάντα) από τον Alan Davis, έχει ως θέμα την επίσκεψη του Stan στο άδυτο του γνωστού μυστακοφόρου μάγου. Πάει να δει τον παλιόφιλο του, έκπληκτος διαπιστώνει ότι έχει μετατρέψει τον χώρο της οικίας του σε μια επιχείρηση (υπηρεσίες επί πληρωμής και t-shirts, among others) και τέλος ανέχεται τα παραπόνα του Sorcerer Supreme, για το υψηλό κόστος διαβίωσης, παράγωγο των επαγγελματικών του κινδύνων. Ο Stan εδώ (ως writer) δεν μπορώ να πω ότι προσφέρει κάτι αξιομνημόνευτο. Η ιστορία είναι οριακά διασκεδαστική, αν και ουσιαστικά pointless, ο Davis όμως καταφέρνει να την ανεβάσει.

Σειρά έχει το team του ULTIMATE SPIDER-MAN, Bendis και Bagley, σε μια απόπειρα αυτοσαρκασμού, για τον καραφλό κυριούλη (δεν γνωρίζω την ποιότητα και την ποσότητα της κόμης του Bagley). O Impossible Man επιστρέφει στην Γη και βρίσκει τα πάντα αγνώριστα. Civil War, Avengers Disassembled, Wolverine στους Avengers -συγνώμη στους New Avengers- και πάει λέγοντας. Αναζητά τον Stan στα γραφεία της Marvel, και αφού γίνει μπαλάκι από το γραφείο του ενός editor στο άλλο, πληροφορείται ότι ο άνθρωπος που ψάχνει, εδρεύει πλέον στο Hollywood. Εκεί συναντά μια ατελείωτη σειρά από χαρακτήρες, που θέλουν να παραπονεθούν για την κακομεταχείριση τους τα τελευταία χρόνια. Η σκηνή αυτή προσφέρει την κορυφαία ατάκα, δια στόματος Gwen Stacy. Παραθέτω: "So now I'm, like, Gwen Stacy, the whore of the Marvel Universe! Just because I slept with a guy old enough to be my father, had twins, and didn't tell anyone for thirty-five years!" Όταν επιτέλους ο Impy συναντά τον Stan και του εκφράζει τη δυσαρέσκεια του, η απάντηση του πρώτου είναι ένα απλό "Change is good". Μάλιστα. Ναι Stan (και Brian) μου, change is indeed good. Poorly conceived, bad written, disrespectful change just for shock value, is a completely another animal (ναι, στο χωριό μου έτσι την μιλάμε την Αγγλική, got a problem with that?). Ιστοριούλα που προσφέρει μερικά αχνά χαμογελάκια και τίποτα άλλο, ξεπεταγμένη από τον Mr. I-Write-Everything.

O Chris Giarrousso τώρα, προσφέρει ένα απολαυστικό δισέλιδο, χρησιμοποιώντας χαρακτήρες των Mini Marvels -strip όπου οι χαρακτήρες της Marvel είναι παιδάκια, διατηρώντας τις δυνάμεις τους, κάτι σαν τα X-babies (αν τα θυμάστε)- και τον Stan ως principal Stanley. O Spidey γυρεύει τις απαντήσεις για όσα -γνωστά προβλήματα- τον ταλαιπωρούν, φυσικά στον Stan (surprised?-Not!). Σίγουρα ο Giarrousso έχει κάνει και ανώτερα strips στο παρελθόν, αυτό εδώ όμως είναι η κορυφαία στιγμή αυτού του special. Διασκεδαστικό και με απολαυστικό punchline.

But wait, there is more! Reprint του MARVEL PREMIERE #3 FEATURING DR. STRANGE (who else?). Αν τα παλιά Marvel είναι ανάμεσα στις προτιμήσεις σας, τότε ήρθατε στο σωστό μέρος. Good old fun, όπως το έκαναν τότε. Μπορεί να μην είναι και κανένα αριστούργημα, διαθέτει όμως plot & pencils του μεγάλου Barry Windsor-Smith, την περίοδο που είχε πλέον διαμορφώσει το προσωπικό του στυλ. Όπως απαιτεί η παράδοση στα reprints της Marvel, η απόδοση των χρωμάτων είναι επιεικώς απαίσια, εξαναγκάζοντας με -για ακόμα μια φορά- να δηλώνω την προτίμηση μου στα ESSENTIALS. Κάτι δεν πρέπει να γίνει και σε αυτό τον τομέα; Γιατί η DC να τα καταφέρνει καλύτερα; (χμμμ... αφήστε το!)

Πλάκα είχε το εν λόγω special, δεν πιστεύω ότι θα μου έλλειπε αν το άφηνα στο ράφι που το βρήκα. Αλήθεια, η σειρά trades MARVEL VISIONARIES JACK KIRBY, πότε προβλέπεται να αρχίσει; Μήπως το πρώτο από αυτά είναι solicited για να βγει στην αγορά, στις 30 του Φεβρουαρίου του 2007; Λέω, μήπως;





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi