Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


08-11-06
AUTHORITY VOL. 3 #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Grant Morrison

Artist: Gene Ha

Colorist: Art Lyon

Letterer: Comicraft

Editor: Scott Dunbier

DC Comics (Wildstorm)

Δεν μπορώ να πω ότι είχα ενθουσιαστεί όταν έγινε η ανακοίνωση για το καινούριο creative team του re-launch του THE AUTHORITY. Για αυτό φυσικά φταίει ο Morrison, ο άνθρωπος με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που έχει καταλήξει να είναι ο πλέον άνισος συγγραφέας των ημερών μας. Αποφάσισα τελικά να το παραγγείλω, διατηρώντας τις προσδοκίες μου σε χαμηλό επίπεδο, φοβούμενος μια ακόμα πιθανή απογοήτευση.

Τα πρώτα reviews "συναδέλφων" που διάβασα σε site του εξωτερικού, με προετοίμασαν για μια ακόμα ψυχρολουσία, από αυτές που δέχομαι συχνά.

Έπεσα έξω τελικά. ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορούσε να με προετοιμάσει για το πόσο κακό ήταν αυτό το comic!

Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Δεν με ενόχλησε το γεγονός ότι μόνο δυο μέλη της ομάδας κάνουν την εμφάνιση τους (και μάλιστα μόνο στο εξώφυλλο), ούτε η έλλειψη εξωφρενικής δράσης, που στιγμάτισε τον τίτλο στο ξεκίνημα του. Όχι, όχι... Αυτό που πραγματικά με έκανε να αναφωνήσω (rather loudly, I might say) "Απάτη!", είναι βαθμός του decompression που εφαρμόστηκε. Κυριολεκτικά, στο comic δεν γίνεται σχεδόν τίποτα! Το μόνο που μαθαίνουμε είναι ότι ένα ερευνητικό υποβρύχιο εξαφανίστηκε υπό μυστηριώδεις συνθήκες και ότι ένας πράκτορας (με προβλήματα στο γάμο του), αναλαμβάνει μαζί με την ομάδα του να ανακαλύψει τα αίτια, επισκεπτόμενος τον χώρο.

That's it!

Και πείτε μου τώρα, πως θα καταφέρω να κάνω ένα review της προκοπής, όταν στα χέρια μου έχω ένα σχεδόν ανύπαρκτο υλικό; Το βρήκα! Θα σχολιάσω το σχέδιο του Ha. Λοιπόν ο αγαπητός Gene, αν και διατηρεί το γνωστό επίπεδο που τον διακρίνει (με λιτότητα στις λεπτομέρειες), εδώ τεμπελιάζει, αφήνοντας πολλές φορές το φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιεί για backgrounds, να κάνει εκείνο την δουλειά, αντί για τον ίδιο και το χεράκι του. Σε πολλές σελίδες επιλέγει το γνωστό 9-panel grid (Βλέπε FELL), άλλα ακόμα και αυτό δεν καταφέρνει να κάνει την ανάγνωση του comic να διαρκεί πάνω από 3 λεπτά.

Αυτά...

Ντροπή, αίσχος και ρεζιλίκι για δυο επαγγελματίες του χώρου, τέτοιου βεληνεκούς. Αναρωτιέστε μήπως γιατί η βαθμολογία μου δεν είναι η μέγιστη δυνατή αρνητική; Επειδή έχω την (μαζοχιστική;) περιέργεια να δω την κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί. Έχω μια γερή υποψία για το ποια μπορεί να είναι αυτή -σύμφωνα με το set-up της σκηνής με την οποία κλείνει η ιστορία και το next issue blurb- και θα ήθελα να δω αν πέφτω μέσα.

Αν όμως ξανασυναντήσω το ίδιο χάλι στο δεύτερο τεύχος, τσεκούρι με την μια! Μέχρι τότε χαριστικά -εξαντλώντας την επιείκεια μου- δίνω στο THE AUTHORITY #1, ένα...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi