Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-06-05
JLA #115

του ΣΕΑ

Writers: Geoff Johns & Allan Heinberg

Penciller: Chris Batista

Inker: Mark Farmer

Colorist: David Baron

Letterer: Ken Lopez

Editor: Mike Carlin

DC Comics

Ήρθε λοιπόν και το JLA#115, αυτό το πολυδιαφημισμένο τεύχος, το πρώτο ενός σημαντικού storyline που θα γεφυρώσει το IDENTITY CRISIS με το INFINITE one.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην ιστορία μας, θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Οι πρόλογοι και τα δαιδαλώδη subplots δεν έχουν θέση εδώ. Από την πρώτη κιόλας σελίδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον τίτλο του τεύχους: "Crisis Of Conscience". Όλα δείχνουν πως το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο. Οι αναγνώστες ζητούν απεγνωσμένα απαντήσεις, κι ο Geoff Johns θα τις δώσει ασυζητητί. Το μεγάλο ερωτηματικό για τη θέση του Batman στα γεγονότα του IDENTITY CRISIS παύει να υφίσταται πλέον. Ο Batman ξέρει! Οι προσωπικές συγκρούσεις μεταξύ των μελών της βασικότερης ομάδας του DC Universe έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και πιο έντονες, ενώ είναι φανερή η διπολική αντιπαράθεση. Από τη μία πλευρά εκείνοι που θεωρούν τα γεγονότα αναπόφευκτα, από την άλλοι όσοι διαφωνούν με τις εξελίξεις. Μιλάω φυσικά για τα mindwipes που αποκαλύφθηκαν στο IDENTITY CRISIS, τα οποία και δίχασαν τους ήρωες που το γνώριζαν.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, τελικά. Ένα ηθικό ζήτημα σαν κι αυτό, όχι μόνο θα δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα αντιπαλότητας, αλλά θα φέρει στην επιφάνεια πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Συναισθηματικά, ψυχικά, προβλήματα επικοινωνίας, αλλά κυρίως συνειδησιακά. Το σημαντικότερο στοιχείο που κρατάει ενωμένη μία ομάδα τόσο μεγάλη όσο η Justice League έχει πλέον χαθεί: η εμπιστοσύνη. Και μέσα σε όλα αυτά, το μεγαλύτερο ίσως αυτό λάθος που δηλητηριάζει τις ψυχές των μελών της, θα αποφέρει άλλα, θανατηφόρα προβλήματα. Γιατί δεν είναι μόνο ο Batman που θυμάται. Αλλά και ολόκληρη η Secret Society Of Super-Villains.

Το plot ξεδιπλώνεται γρήγορα και αγχωτικά. Οι συντελεστές του το γνωρίζουν αυτό και το επιδιώκουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από το dark μελάνωμα του Farmer μέχρι το βαθύ και έντονο coloring του Baron, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο τεύχος είναι μόνο η αρχή, στο πιο embarassing κεφάλαιο της ιστορίας της Justice League Of America.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi