Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


14-11-06
FABLES: 1001 NIGHTS OF SNOWFALL GN

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer: Bill Willingham

Artists: Esao Andrews, Brian Bolland, John Bolton, Mark Buckingham, James Jean, Michael Wm. Kaluta, Derek Kirk Kim, Tara McPherson, Jill Thompson, Charles Vess, Mark Wheatley

Letterer: Todd Klein

Editor: Shelly Bond

DC Comics (Vertigo)

Δεν μπορώ να περιγράψω τον συγκεκριμένο τόμο, παρά μόνο ως έργο τέχνης, όχι μόνο της Ένατης, αλλά και της ζωγραφικής γενικότερα. Ο Bill Willingham, αφού σε μια εισαγωγή αντάξια των κλασσικών παραμυθάδων, μας καλωσορίζει και πάλι στον κόσμο των παραμυθιών (των FABLES ή των κλασσικών), στήνει τη σκηνή του έργου του. Ξεκινώντας την αφήγησή του κάπου στα 1900, σε μια ιστορία με κλασσική δομή παραμυθιού, εικονογραφημένη ως τέτοιο από τους Michael Wm.Kaluta (THE SHADOW) και Charles Vess (ROSE), μας δείχνει τη Χιονάτη στην πρώτη διπλωματική αποστολή στις χώρες των αραβικών παραμυθιών.

Ο σουλτάνος που επισκέπτεται η ηρωίδα μας και με τον οποίο προσπαθεί να κερδίσει ακρόαση, τον «Κύριο βασιλείων τον αριθμό τρεις φορές, τρεις φορές, τρεις δωδεκάδες», δεν είναι άλλος από αυτόν που πρωταγωνιστεί στις κλασσικές 1001 νύχτες. Αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο του θανάτου με το πρώτο φως της αυγής, σαν άλλη Σεχραζάντ (tongue-in-cheek, δεν λέω λέξη παραπάνω), για 3 χρόνια εξαγοράζει τη ζωή της με παραμύθια ή - όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς - με τις συνέχειες και τα προοίμια των κλασσικών παραμυθιών, πολλές φορές υπό το πρίσμα της εισβολής του Adversary.

Έτσι ξεκινάει ένας πραγματικός οργασμός αφήγησης, ποικίλων τεχνοτροπιών και χρωμάτων, από μερικούς κορυφαίους δημιουργούς της βιομηχανίας των comics:

Ο John Bolton (THE BOOKS OF MAGIC MINI-SERIES) μας παρουσιάζει τον πρώτο καιρό μετά τον γάμο της Χιονάτης με τον Prince Charming, την πολύ διαφορετική σχέση του ζευγαριού την εποχή εκείνη και τον αθεράπευτο γυναικά της σειράς FABLES, όχι μόνο ως ικανότατο ξιφομάχο, αλλά και ως οξυδερκή «ντετέκτιβ».

Ο Mark Buckingham διαλέγει τους ήρωες του Αισώπου και ιδιαίτερα τον Reynard, την αλεπού (in fact, Reynard σημαίνει «Αλεπού»), την εποχή της κατάκτησης του κόσμου τους από τον Adversary, για να πει μια ιδιαίτερα πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία και να τιμήσει την παρομοίωση «πονηρός σαν αλεπού».

Ο James Jean σχεδιάζει την ιστορία του Flycatcher, κατ' άλλους Prince Ambrose, ακριβώς μετά το γάμο του με την πριγκηποπούλα που έλυσε την κατάρα του (επανειλημμένα), μέχρι την έλευση του Adversary και τελικά την άφιξη του Ambrose στον πραγματικό κόσμο. Μαθαίνουμε την αλήθεια για την οικογένειά του και το βαρύ φορτίο που φέρει, ίσως ο πιο αθώος Fable.

Ο Mark Wheatley (FRANKENSTEIN MOBSTER) σχεδιάζει την ιστορία του Bigby Wolf, από τη γνωριμία των γονιών του, μέχρι το παρατσούκλι που έγινε ένα όνομα συνδεδεμένο με το φόβο, αλλά και τη δύναμη.

Ο Derek Kirk Kim (SAME DIFFERENCE AND OTHER STORIES) σχεδιάζει με μεγάλη δεξιοτεχνία μια πολύ σύντομη ιστορία, για έναν πολύ γενναίο και άτυχο λαγό, τον Thunderfoot.

Η Tara McPherson (THESSALY: WITCH FOR HIRE cover artwork) συνεργάζεται με τον Esao Andrews, σχεδιάζοντας το «Diaspora» σε δύο μέρη, μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται το δικό του, «A Witch's Tale». Το μεν πρώτο αφηγείται τη φυγή της Χιονάτης και της Rose Red, καθώς και τη συνάντησή τους με τη Frau Totenkinder. Στο δεύτερο, η μάγισσα αφηγείται την ιστορία της, από τις καταβολές της μέχρι τη συνάντηση με τον Hansel και τη Gretel.

Ο Brian Bolland (CAMELOT 3000 among many other things) συνεισφέρει ένα δισέλιδο που εφιστά προσοχή στο τι ευχόμαστε, διότι μπορεί να το αποκτήσουμε.

Τέλος, η Jill Thompson (THE LITTLE ENDLESS STORYBOOK, also among many other things), με μια γενναία συνεισφορά μας εξιστορεί, με το αληθινά παραμυθένιο της σχέδιο, τη διαφυγή του King Cole από τα Homelands στη Νέα Υόρκη, καθώς και τη μεγαλοψυχία που τον κατέστησε πρώτο δήμαρχο της Fabletown.

Τρία χρόνια ιστορίες αργότερα, η Χιονάτη αφήνεται ελεύθερη και αυτοί που άνοιξαν αυτό το θαυμάσιο έργο, κλείνουν την αυλαία με την ίδια μαεστρία. Ένας τόμος πανέμορφος οπτικά, έξυπνος, διασκεδαστικός και κατά περίπτωση, συγκινητικός, συγγραφικά, δεμένος σαν παλιό βιβλίο με παραμύθια. Για όσους ονειρεύονται, αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν πώς γίνεται. Το δίχως άλλο...

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi