Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-11-06
WHAT IF...AVENGERS DISASSEMBLED

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Jeff Parker

Penciler: Aaron Lopresti

Inkers: Matt Ryan,Terry Pallot, Aaron Lopresti

Colorist: Chris Sotomayor

Letterer: VC's Rus Wooton

Editor: Mark Paniccia

Marvel Comics

Μα, θα μου πείτε, "το Avengers Disassembled" δεν είναι κάτι που μπορεί να σταθεί ως τίτλος, μια και αφού το είδαμε να συμβαίνει στο Marvel Continuity, στην προκειμένη περίπτωση δεν σημαίνει τίποτε". Και θα έχετε απόλυτο δίκιο!

Κάποτε τα What If, σου έδιναν από τον τίτλο τους κιόλας, το στίγμα της εναλλακτικής πραγματικότητας που πραγματεύονταν. WHAT IF SPIDER-MAN HAD JOINED THE FANTASTIC FOUR, σου έλεγε τα παλιά τα χρόνια ο "ποιητής" (γεράσαμε μπαρμπα-Μήτσο) και ήξερες ότι θα διαβάσεις μια ιστορία που θα σου διηγηθεί τι θα συνέβαινε αν ο Spider-Man γινόταν μέλος των Fantastic Four. Πάρα πολύ ωραία... Αμ δε! Διότι στους αχαρακτήριστους καιρούς που ζούμε, σου πετάνε στη μάπα ένα τίτλο storyline, π.χ. WHAT IF...AVENGERS DISASSEMBLED κι εσύ αρχίζεις να αναρωτιέσαι: Μήπως τελικά η ομάδα δεν θα οδηγηθεί στη διάλυσή της; Μήπως η Wanda λογικευτεί την τελευταία στιγμή και αποφευχθεί το μακελειό; Μήπως γίνει κάτι άλλο που θα είναι ωραίο κι εγώ το χάσω;

Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή σας εξομολογούμαι ένα guilty pleasure μου, αλλά ναι, έχω αδιευκρίνιστο κόλλημα με τα WHAT IF! Συγκεκριμένα, όσο πιο κακή είναι η original ιστορία, τόσο περισσότερο ψήνομαι να διαβάσω την εναλλακτική εκδοχή της. Μετά βέβαια την κράζω, αλλά αυτό δεν θα με σταματήσει από το να την αγοράσω (ενίοτε και να γράψω review για αυτή-shame on me)

Στην εν λόγω εναλλακτική πραγματικότητα, το μακελειό έχει ήδη γίνει, και ο Beast με την Ms Marvel σε ρόλο εμπειρογνωμόνων, βρίσκονται στα ερείπια του Avengers Mansion και συλλέγουν στοιχεία. Σταδιακά όμως θα ανακαλύψουν κάτι που θα συνταράξει τους Avengers περισσότερο κι από τα πρόσφατα συμβάντα: Η Wanda δεν δρούσε μόνη της! Είχε με το μέρος της τον (SPOILER WARNINGmark the following white space to see it) Captain America, ο οποίος αν θυμάστε από τη σειρά είχε έναν ψιλοασήμαντο και χοντροφρέσκο δεσμό με τη Scarlet Witch. Εδώ λοιπόν βλέπουμε τον Captain America να συμμαχεί με τον Magneto και τη Wanda, προκειμένου να φέρουν τη δική τους ονειρική πραγματικότητα που θα συνδυάζει τις αξίες και τα ιδανικά του ζεύγους- άντε και λίγο του πεθερού Magneto)

Όπως καταλάβατε όσοι διαβάσατε το spoiler (οι υπόλοιποι ας ήσασταν περίεργοι), εδώ το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ήρωας δεν θα έκανε ποτέ και για κανέναν λόγο κάτι τέτοιο, δεν φαίνεται να απασχολεί στο ελάχιστο τον συγγραφέα Jeff Parker. Έτσι ενώ έχει χτίσει μια ωραία ιστορία με noir αποχρώσεις, σου πετάει σε ένα σημείο το ξέμπαρκο και ψάχνεσαι με όλη τη σημασία της λέξης. Ευτυχώς το σχέδιο του Aaron Lopresti, είναι πολύ-πολύ καλύτερο από το μέσο όρο σχεδίου που συναντά κανείς στα WHAT IF, κι αυτό είναι αν μη τι άλλο παρήγορο και εξαιρετικά ευχάριστο στο μάτι. Το μόνο πράγμα που με ενόχλησε στην εικόνα αυτού του comic είναι το inking. Τρεις (ζωή να χουνε) είναι οι inkers (Matt Ryan, Terry Pallot και Aaron Lopresti) και πιστέψτε με... φαίνεται. Με τα μελάνια πότε να αποκτούν ένα extra πάχος και πότε να το χάνουν, το τεύχος αυτό θυμίζει περισσότερο do's & dont's του inking παρά επαγγελματική δουλειά (παιδιά εσείς που σχεδιάζετε comics ρίξτε μια ματιά σε αυτό το τεύχος: Θα πάρετε ιδέες και θα καταλάβετε τι κάνετε κάποιες φορές και καταστρέφετε μόνοι σας, τα σχέδιά σας)

Αυτά. Το τεύχος αυτό είναι ένα μέτριο, αλλά σχετικά διασκεδαστικό comic-άκι. Παρ' όλα αυτά δεν τολμάω να το προτείνω σε κανέναν, γιατί είναι...ανύπαρκτο. Και σε δύο μήνες, είμαι βέβαιος ότι δεν θα το θυμάμαι ούτε καν εγώ που έγραψα γι αυτό, review. Πόσο μάλλον εσείς.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi