Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-11-06
FANTASTIC FOUR: THE END #1 (of 6)

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer/Artist: Alan Davis

Colorist: John Kalisz

Letterer: Dave Lanphear

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

Το συγκεκριμένο concept της Marvel μου αρέσει. Καμία ιστορία δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη νοηματικά, αν δεν δοθεί σε αυτή ένα τέλος. Αν λάβουμε την πορεία ενός ήρωα comic –ή όπως σε αυτή την περίπτωση μια ομάδας ηρώων- ως μια και μοναδική ιστορία (όσο κόντρα και να πηγαίνει αυτό στη λογική του εν λόγω genre), τα THE END one-shots και limited series προσφέρουν αυτή την απαραίτητη ολοκλήρωση. Εκ του ασφαλούς βέβαια, αφού οι εκάστοτε τίτλοι συνεχίζουν να εκδίδονται κανονικότατα , χωρίς να γίνεται το στήσιμο που θα οδηγήσει σε αυτό το υποθετικό τέλος.

Σύντομες αναλύσεις τέλος, για να δούμε τι έχουμε εδώ…

Τι επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον για την First Family του Marvel Universe; Ειρήνη και οικογενειακή γαλήνη μήπως; Ξέφρενα parties υπό τους ήχους των Frank Sinatra και Barry Manillow; Nah, things look kind of bleak for them!

Μετά το Mutant War (δεν προσφέρονται και πολλές πληροφορίες, αλλά από την ονομασία του και μόνο καταλαβαίνει κανείς) και το θάνατο του Franklin και της Valeria (παιδιών του Reed και της Sue) στην τελευταία μάχη με ένα παράφρονα πλέον Dr. Doom, η ομάδα διαλύθηκε. Ο Reed απομονώθηκε σε ένα τεχνητό δορυφόρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, σχεδόν αποκομμένος από κάθε ανθρώπινη επαφή, μόνος μαζί με τα τεχνολογικά του θαύματα. Η σύζυγος του η Sue, το έριξε στην αρχαιολογία ενώ ο αδερφός της ο Johnny είναι πλέον μέλος των Avengers, που δεν περιορίζουν πλέον την δράση τους μόνο στη Γη, αλλά σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα. Ο μόνος που είναι ευτυχισμένος είναι ο Ben. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Alicia, έχει τρία παιδιά και επιτέλους δεν είναι 24/7 ένα πορτοκαλόπετσο τέρας, αλλά ελέγχει τις μεταμορφώσεις του.

Υποδειγματικό introductory issue από τον master Alan Davis. Διαθέτει όλους τους απαραίτητους παράγοντες για ένα ψυχαγωγικό super-hero comic: Πλοκή, χαρακτήρες και δράση, σε σωστές αναλογίες και ταυτόχρονα ετοιμάζεται το σκηνικό για το reunion των Fantastic Four. Αυτά τα παραπάνω με κάνουν να αναμένω με ενδιαφέρον το επόμενο τεύχος της σειράς. Αυτό είναι κάτι που δεν μου συμβαίνει πια και πολύ συχνά (σχεδόν καθόλου για την ακρίβεια) στα σημερινά super-hero comics και αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Το σχέδιο του τώρα, παραμένει στα υψηλά επίπεδα που περιμένουν οι αναγνώστες από αυτόν και προφανώς απαιτεί και ο ίδιος από τον εαυτό του (και πολύ καλά κάνει). Σωστός και εδώ ο Εγγλέζος.

Γουστάρετε alternative futures; Το FF:TE είναι τότε για σας. Για πρώτο τεύχος, κάνει αυτό που κάθε καλό τεύχος οφείλει να κάνει. Ρίχνει την πετονιά του και ο ανυποψίαστος αναγνώστης πιάνεται από το αγκίστρι, χωρίς επιλογές διαφυγής.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi