Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-11-06
CRIMINAL #1-2

του Κώστα Δημόπουλου

Writer: Ed Brubaker

Art: Sean Phillips

Colorist: Val Staples

Marvel Comics (Icon)

To dynamic duo ξαναχτυπά. Οι δημιουργοί του απίθανου SLEEPER, ο Ed -γράφω ότι μου δώσουνε- Brubaker και ο Sean -οι μετοχές μου εκτοξεύθηκαν μετά το Marvel Zombies- Phillips, επανέρχονται δριμύτεροι με ένα ακόμη καταπληκτικό crime story, απαλλαγμένο όμως αυτή τη φορά από κάθε τι υπερφυσικό και με σαφώς πιο noir βλέψεις.

Η ιστορία είναι απλή, ίσως και λίγο τετριμμένη για μερικούς. Ο πρωταγωνιστής μας, ο Leo, είναι κακοποιό στοιχείο (ξέρετε από αυτά που οι τηλεοράσεις δείχνουν τις τελευταίες μέρες να σκοντάφτουν πάνω σε ζαρντινιέρες και να σπάνε τα μούτρα τους), είναι ένας επαγγελματίας κλέφτης και μάλιστα από τους καλύτερους στην πιάτσα (κάτι σαν τον Παλαιοκώστα δηλαδή, αλλά χωρίς το ελικόπτερο), και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά και τα όργανα της τάξεως που τον καταδιώκουν.

Φυσικά σε μια καλή ιστορία υπάρχει πάντα ένας «δράκος», και στο CRIMINAL αυτό το ρόλο καλούνται να παίξουν μια παρέα διεφθαρμένων αστυνομικών που προσεγγίζει το Leo με σκοπό να τον πείσουν (με όλα τα διαθέσιμα μέσα) να τους βοηθήσει να οργανώσουν μια ληστεία, αυτή ενός θωρακισμένου οχήματος της αστυνομίας που σε μια δεδομένη στιγμή θα μεταφέρει μια μεγάλη ποσότητα κατασχεμένων διαμαντιών. Ή μήπως όχι;

Προς αποφυγή spoilers που θα καταστρέψουν την απόλαυση της ανάγνωσης του συγκεκριμένου comic, δε θα σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για το πραγματικά γρήγορο και ανατρεπτικό του σενάριο (και μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για το δύο πρώτα μόλις τεύχη!). Ο Brubaker μας δίνει πάντως μια από τις πραγματικά καλύτερες δουλειές του, ενώ πέρα από το plotline είναι σίγουρο ότι εντύπωση θα σας κάνουν και οι πολύ καλογραμμένοι διάλογοι, με το έξυπνο χιούμορ και την παντελή έλλειψη φαμφάρας και ψευδό-αλητείας του κώλου (με το συμπάθιο κιόλας... κύριε Bendis). Όσο για το σχέδιο του Philips, νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά. Ο άνθρωπος βρίσκεται στο στοιχείο του όταν ασχολείται με noir θέματα, κι ας έγινε ευρύτερα γνωστός από το zombie flick του Kirkman.

Αυτά τα ολίγα. Μη διαβάζετε άλλο, τρέξτε γρήγορα στο πλησιέστερο comic shop να προμηθευτείτε το CRIMINAL, κι αν δε σας περισσεύουν χρήματα για να το κάνετε άμεσα, εν' ανάγκη κλέψτε από τη γιαγιά σας. Αυτό το comic είναι (σχεδόν) απαραίτητο!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi