Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-11-06
DEATHBLOW (Vol. 2) #1

του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Writer: Brian Azzarello

Penciller: Carlos D'Anda

Inker: Carlos D'Anda

Colorist: Carrie Strachan

Letterer: Rob Leigh

Editors: Ben Abenarthy & Scott Peterson

DC Comics (Wildstorm)

Ομολογώ ότι δεν ήμουν fan, ούτε καν αναγνώστης του DEATHBLOW, στο πρώτο του run, αν και είχα ασχοληθεί, σε κάποιο βαθμό, με τους τίτλους της πρώτης Image (namely and sadly, SPAWN). Ήξερα μόνο ότι ο κεντρικός χαρακτήρας, Michael Cray, είχε κάποια αμυδρή σχέση με τον Lynch του GEN 13 και ίσως τον Grifter, λόγω κάποιου κοινού πειράματος στο οποίο είχαν υποβληθεί (at least, I think so - it's been a while).

Πίσω στο παρόν, όμως. Σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, τίποτα από την παλιά ιστορία του Deathblow δεν είναι αναγκαίο για να παρακολουθήσει κανείς την καινούργια σειρά (τέτοιου είδους γνώση, ενδεχομένως, να κάνει ορισμένους να αναγνωρίσουν χαρακτήρες ή να γνωρίζουν τους λόγους που ο κεντρικός χαρακτήρας θεωρείται εδώ και 6 χρόνια νεκρός). Η ιστορία ξεκινάει όταν κάποιος General Ruckus αποφασίζει να στείλει ένα απόσπασμα πεζοναυτών, να σώσει ένα στρατιώτη από κάποια φυλακή στο Kush των Ινδιών. Πριν από αυτό, έχουμε δει ένα μεγαλόσωμο άνδρα να υποβάλλεται σε διάφορα βασανιστήρια. Αυτός είναι σιωπηλός, ο βασανιστής του δεν σταματάει να μιλάει. Όταν τον βρίσκουν οι πεζοναύτες (αγνοώντας, στην πορεία, άλλους Αμερικανούς φυλακισμένους), τους δίνει το όνομά και τον κωδικό του: είναι ο Deathblow!

Το τεύχος καταλήγει με τον Deathblow σε κάποιο αμερικανικό κρατητήριο στην Κούβα όπου... ε, μην τα πούμε και όλα. 'Αλλωστε, το τεύχος, πάνω-κάτω, αναλώνεται σε αυτά τα γεγονότα.

Η κριτική τώρα. Σε γενικό επίπεδο, ως επεισόδιο από κάποια πολεμική ιστορία, ήταν καλό, υπό την έννοια του ότι ο Azzarello διατήρησε κάποια standard. Αλλοδαποί βασανιστές, extraction team, black ops και τα λοιπά συν την απουσία οποιουδήποτε (εν προκειμένω, αχρείαστου), υπερηρωικού χαρακτήρα στο σενάριο. Το τεύχος αυτό θυμίζει λίγο την αρχή από war drama, αν και βλέπω κάποιες Rambo-ειδείς αποφύσεις. Το σχέδιο είναι πολύ καλό, απέριττο και με πολύ ταιριαστά χρώματα για μια no-nonsense ιστορία, όπως αυτή που προσπαθεί να γράψει ο Azzarello. Δεν ξέρω τον χαρακτήρα, δεν γνωρίζω την ιστορία του, αλλά το πρώτο τεύχος με παρακίνησε να διαβάσω, τουλάχιστον, το δεύτερο, χωρίς ωστόσο να με ενθουσιάσει κιόλας.

Νομίζω ότι για όποιον πήρε, τουλάχιστον, το πρώτο τεύχος από όλες τις νέες σειρές του relaunch της Wildstorm, είναι ένα -μάλλον- καλό bet (για να καταλάβετε, με το που ξεφύλλισα το GEN 13 #1, αποφάσισα να το κόψω).

 

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi