Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-06-05
HOUSE OF M #1 (OF 8)

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer: Brian Michael Bendis

Penciler: Olivier Coipel

Inker: Tim Townsend

Colorist: Frank D' Armata

Letterer: Chris Eliopoulos

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

Αν είναι να το κάνεις, κάντο σωστά. Παρθενογένεση -έτσι κι αλλιώς- δεν μπορεί πλέον να υπάρξει στα υπερηρωικά. Όλα έχουν ξαναγίνει. Σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Η εντύπωση που κυριαρχούσε μέσα μου, πριν διαβάσω το HOUSE OF M, ήταν ότι ο Bendis θα μας έδινε ένα ακόμα DISASSEMBLED. Ότι το πράγμα θα έμπαζε από παντού, ότι οι μεγαλοστομίες θα ήταν ο κανόνας κι ότι θα βλέπαμε ένα "fast-food" storyline, όπου ναι μεν σημαντικά πράγματα συμβαίνουν σε σημαντικούς χαρακτήρες, όλο αυτό όμως είναι λάθος και προχειροφτιαγμένο.

Το HOUSE OF M #1 είναι πολλά πράγματα, καλά ή και λιγότερο καλά. Αλλά δεν είναι λάθος. Δεν είναι σίγουρα προχειροφτιαγμένο και επιπλέον: Χαρακτηρίζεται από υψηλότατη διασκεδαστική αξία!

Ο συγγραφέας τοποθετεί στρατηγικά τους χαρακτήρες του δράματος από την πρώτη κιόλας σελίδα.

Η Scarlet Witch είναι δεν έχει καμία επαφή με τη λογική και οι δυνάμεις της να αλλάζει την πραγματικότητα βρίσκονται εκτός ελέγχου.

Ο Xavier αδυνατεί πλέον να τη βοηθήσει. Και το να την κρατάει σε συνεχή καταστολή, δεν είναι λύση...

Ο Magneto και ο Quicksilver ξέρουν ότι οι ήρωες έρχονται στη Genosha για να βάλουν ένα τέλος στην ιστορία. Ακόμα κι αν αυτό το τέλος θα είναι να σκοτώσουν τη Wanda.

Κι όλα αυτά ενώ παράλληλα στη Νέα Υόρκη, παλιοί και νέοι Avengers, καθώς και οι Astonishing X-Men, αποφασίζουν για τη τύχη της φίλης, της πρώην ερωμένης, της συμπολεμίστριας ή απλά της μεταλλαγμένης.

Και οι απόψεις είναι πολλές. Συχνά αντίθετες, πάντα όμως οι αναμενόμενες. O Bendis γράφει τους ήρωες του Marvel Universe χωρίς στραβοπατήματα. Κάποιοι δεν χρειάζεται να πουν περισσότερα από μία ατάκα. Όλοι τους όμως είναι ρεαλιστικοί και ανθρώπινοι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS....
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. ΜΗ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ.
...
...
...
...
Αρκετά με τις προειδοποιήσεις, πάμε στο ψητό των αποκαλύψεων:

Και η αποκάλυψη είναι ότι δεν υπάρχει αποκάλυψη! Πολύ απλά η Wanda κάνει αυτό που όλοι φοβόντουσαν. Χάνει τον έλεγχο και αλλάζει την πραγματικότητα. Κι όλα αυτά γίνονται σε μία τρισέλιδη σεκάνς χωρίς λόγια, που έρχεται να κλείσει πανέξυπνα και πολύ λειτουργικά ένα ομολογουμένως πολυλογάδικο τεύχος.

Η τελευταία σελίδα όπου ο Parker ξυπνάει για να φροντίσει ένα μωρό που κλαίει ενώ στο κομοδίνο του υπάρχει μία φωτογραφία γάμου με μία ξανθιά (προφανώς η Gwen Stacy), ενώ στο πλευρό του κοιμάται επίσης μία ξανθιά (προφανώς η Gwen Stacy), αποτελεί την απόδειξη ότι κάποιες φορές, έκπληξη μπορεί να είναι ακόμα και το πλέον αναμενόμενο!

Η Scarlet Witch πλάθει ξανά τον κόσμο με βάση τα δικά της δεδομένα. Και η συνέχεια μπορεί να είναι από συναρπαστική ως και αδιάφορη. Παρά το γεγονός ότι είμαι ενθουσιασμένος με το HOUSE OF M, δεν θα κάνω το λάθος να στοιχηματίσω υπέρ ή κατά του. Έχουμε δει άπειρα, εξαιρετικά πρώτα τεύχη να καταλήγουν σε απίστευτες παπαριές, αλλά και το αντίθετο.

Αδιαφορώ λοιπόν για το αν θα χαρακτηριστώ fanboy, αλλά αυτή ήταν η ιστορία που ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να διαβάσω από τη Marvel. Κι επιπλέον ήταν καλοσχεδιασμένη (ο Olivier Coipel θα έπαιρνε πολύ μεγαλύτερο credit, αν το σενάριο του συνεργάτη του δεν ήταν τόσο καλό).

Τελικά ο Bendis έκανε το πιο απλό πράγμα και πέτυχε τον στόχο του:

Η Scarlet Witch ήταν ανέκαθεν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους X-Men και τους Avengers. Το σενάριο αυτό, τριγυρνάει εδώ και δεκαετίες στις συζητήσεις των Marvel fans. Ο Bendis έκατσε και το γραψε, επαγγελματικά. Και με το συγκεκριμένο πρώτο τεύχος, αυτή η ιστορία είναι ένα potential classic!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi