Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


19-12-06
NEW UNIVERSAL #1

του Κώστα Δημόπουλου

Writer: Warren Ellis

Artist: Salvador Larroca

Colourist: Jason Keith

Letterer: Rus Wooton

Editor: Axel Alonso

Marvel Comics

Οφείλω νομίζω να ξεκινήσω αυτό το review εξομολογούμενος την αμαρτία μου. Ζητάω ταπεινά συγνώμη αλλά ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΤΑΝ ΤΟ ORIGINAL NEW UNIVERSE, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ!

Ουφ, το είπα και ξαλάφρωσα λιγάκι. Θα μου πείτε λοιπόν τώρα γιατί στην ευχή αγόρασα ένα τίτλο-revamp ενός αποτυχημένου line που έριξε για πρώτη φορά στην αγορά πριν από 20 ολόκληρα χρόνια η Marvel και σχεδόν καταποντίστηκε εμπορικά από τους πρώτους 12 μήνες ζωής της; Συγνώμη, το δημιουργικό δίδυμο το αντιληφθήκατε ή να σας επιστήσω την προσοχή ως προς αυτό με άλλα μέσα; Οι Ellis και Larocca (δηλώνοντας αμφότεροι αγνωστικιστές απέναντι στην αρχική σειρά) αναλαμβάνουν δράση και σχεδόν ξαναγράφουν (την συγκεκριμένη) ιστορία χρησιμοποιώντας το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους για να προσδώσουν σε αυτή μια νέα, σαφώς πιο φρέσκια, οπτική.

Το White Event λοιπόν, που δημιούργησε το New Universe, επαναλαμβάνεται, μόνο που (όπως είναι φυσικό αφού εδώ έχουμε να κάνουμε στην ουσία με ένα remake της αρχικής ιδέας και όχι με την επί 20ετία καθυστερημένη, συνέχεια της) αυτή είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει, τουλάχιστον σε αυτή τη Γη που τόσο θα ήθελε να μοιάζει με την δική μας! Οι διαφορές βλέπετε είναι ουσιώδεις, αφού στον κόσμο του New Universal ο Lennon ζει και γράφει χαζά pop τραγουδάκια, ενώ ο McCartney σκοτώθηκε πριν αρκετά χρόνια σε εξ επαφής πυροβολισμό (το ότι επίσης οι Κινέζοι γαμάνε και δέρνουν γενικώς στην παγκόσμια πραγματικότητα των comics δεν το βρίσκω και τόσο μακρινό από τη δική μας πραγματικότητα).

Σύμφωνα με την original ιστορία (να χει πάντα καλά ο ’γιος Ισίδωρος ο Νέο Κοσμίτης, το παλικάρι που έφτιαξε τη Wikipedia) το White Event προσέδωσε υπερφυσικές δυνάμεις σε δύο κοινούς θνητούς, για κάθε ένα εκατομμύριο γήινου πληθυσμού (στην προκειμένη περίπτωση έναν μπα… συγνώμη, όργανο της τάξεως ήθελα να πω, μια νεαρή ιαπωνέζα, ένα βλάχοαμερικανάκι, και τον «ένοικο» ενός αρχαίου τάφου στη πατρίδα της Ρουσλάνας, τη Λετονία). Τα αποτελέσματα αυτού του θείου δώρου (ή μήπως όχι;) θα φανούν επί του πιεστηρίου.

Είναι σίγουρο ότι όσοι έδρασαν σαν και μένα και πήραν (ή σκέπτονται να πάρουν) το συγκεκριμένο τίτλο απλά και μόνο επειδή «ψάρωσαν» με τα ονόματα που κοσμούν το εξώφυλλο, θα μπερδευτούν ολίγον με τα τεκταινόμενα. Από την άλλη όμως με λίγη καλή θέληση (και μια γρήγορη ADSL) οι απορίες που δημιουργούνται μετά την ανάγνωση του πρώτου αυτού τεύχους λύνονται και ο Νέος Κόσμος που ξεδιπλώνεται μπροστά μας δείχνει το λιγότερο… ενδιαφέροντας!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi