Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-12-06
BATMAN CONFIDENTIAL #1

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Andy Diggle

Penciler: Whilce Portacio

Inker: Richard Friend

Colorist: David Baron

Letterer: Travis Lanham

Editor: Mike Carlin

DC Comics

Υπάρχει άραγε κανένας εκεί έξω που να πιστεύει ότι ένας ακόμα τίτλος του Dark Knight είναι πραγματικά απαραίτητος; Η πρόφαση ότι στις σελίδες του θα βρούμε έναν Batman που τώρα έχει αρχίσει να ξεψαρώνει (καθότι έχει κάνει την εμφάνιση του στο Gotham πριν από ένα χρόνο περίπου), δεν μου αρκεί. Εκείνο που θα με πείσει είναι η εκτέλεση της ιδέας κι αν αυτή έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Το B.C. (does not stand for Body Count) καταφέρνει να ξεφύγει λίγο από τα συνηθισμένα, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί την πεπατημένη, πολύ περισσότερο από ότι του αρμόζει.

Η αρχή είναι εντελώς κοινότοπη, με τον Batman να κάνει την δουλειά του, προσπαθώντας να πιάσει τον δολοφόνο μιας νεαρής μητέρας. Εκείνος την γλιτώνει από τον Bats -όχι ξεφεύγοντας- αλλά με το να σκοτωθεί εξ' αποστάσεως από ένα energy weapon. Ο κλασσικός εσωτερικός μονόλογος του νυχτεριδάκια δηλώνει το παρόν του, όπως και στη συνέχεια, ο διάλογος μεταξύ Bruce και Alfred για τα κίνητρα του πρώτου. Μια από τα ίδια, χωρίς κάτι να τραβάει το ενδιαφέρον.

Ευτυχώς, προς το τέλος ο Andy Diggle αποφασίζει να βάλει τον Bruce Wayne σε σύγκρουση με τον Lex Luthor, όχι σε μια μάχη σώμα με σώμα, αλλά σε business επίπεδο. Οι δυο μεγιστάνες συναγωνίζονται για την ανάληψη ενός στρατιωτικού έργου, παρουσιάζοντας ο καθένας δυο αντίθετες προτάσεις. Ο πιο ειρηνιστής Wayne προτείνει το O.G.R.E. (το πλέον ειρηνικό όνομα μιλάμε!), ένα robot κατάλληλα κατασκευασμένο για απομάκρυνση ναρκών, μεταφορά επικινδύνων υλικών και άλλων χρήσιμων πράξεων. Όχι ιδιαίτερα πολεμοχαρές σε αντίθεση με το αντίστοιχο project του Luthor, που έχει φτιαχτεί για να mass destruction U.S. style! Ωραία η ιδεολογική σύγκρουση μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών, σε ένα πεδίο μάχης στο οποίο δεν πρωταγωνιστεί -λόγο περιστάσεων- ο Caped Crusader. Το πώς συνδέονται τα δυο plots, φανερώνεται στην τελευταία σελίδα του comic, οπότε αν το ξεφυλλίσετε στο comic shop, μην τη διαβάσετε!

Το δέλεαρ για το μεγαλύτερο μέρος του αναγνωστικού κοινού δεν είναι άλλο από το σχέδιο του Whilce Portacio, ενός ονόματος προορισμένο να τραβήξει την προσοχή. Τα προβλήματα που έχω με την δουλειά του παραμένουν: δεν μου αρέσει καθόλου το πώς σχεδιάζει τις ανθρώπινες φιγούρες, που μοιάζουν να είναι στην τσίτα συνέχεια! Guys, χαλαρώστε λίγο, comic είναι.. Όσο για την άποψη του για το πώς σχεδιάζει τα μάτια των χαρακτήρων την βρίσκω λίγο περίεργη. Πολλές φορές βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να έχουν τα μάτια τους τόσο γουρλωμένα, που στο επόμενο panel τα κεφάλια τους -λογικά- θα έπρεπε να έχουν εκραγεί! Τουλάχιστον τα backgrounds του είναι επαρκή και η προοπτική του σε αυτά είναι εντυπωσιακή και καλοδουλεμένη, ώστε να δώσει την σωστή αίσθηση του βάθους.

Αν θέλετε να σας απαντήσω ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι η ύπαρξη του B.C. (είπαμε, δεν σημαίνει Body Count!) είναι χρήσιμη, πόσο μάλλον απαραίτητη. Δεν πέρασα και άσχημα την ώρα μου διαβάζοντας το, δεν μπορώ όμως να πω ότι δεν βλέπω την ώρα να βγει το επόμενο τευχάκι. Ένα συμπαθητικό μια από τα ίδια ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του. Θα το προτιμούσα πιο character driven, επικεντρωμένο στα χρόνια του Bruce Wayne, όταν ακόμα δεν είχε φορέσει τα αποκριάτικά του. Καλή φάση θα ήταν και σίγουρα διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα. Oh, well.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi