Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


04-01-07
ZOMBIES VS ROBOTS #1

του Κώστα Δημόπουλου

Writer: Chris Ryall

Artist: Ashley Wood

IDW Publishing

Άλλο ένα zombie flick…

Κι αυτή τη φορά έχει και ρομπότ…

Γιούπι!!!!

ΟΚ, το παραδέχομαι. Αυτό που ξεκίνησε σαν ένα πανηγυρικό revival της εποχής που οι ταινίες του Romero μοίραζαν «σπλατεριά» μαζικής κατανάλωσης, έχει καταντήσει ολίγον τι αστείο πλέον, με την ταυτόχρονη έκδοση 24378 τίτλων από όλες σχεδόν της εταιρίες που υπάρχουν στο χώρο! Τι καινούριο μπορεί να μας προσφέρει το δημιουργικό δίδυμο των Ryall (ΤΗΕ GREAT AND SECRET SHOW, SHAUN OF THE DEAD) και Wood (POPBOT, LORE κλπ., αλλά και καλλιτεχνικού διευθυντή του προσφάτως «αδικοχαμένου» DOOMED); Μα φυσικά ρομπότ! Πολλά ρομπότ!

Η ιστορία είναι απλή. Το απώτερο μέλλον επιφυλάσσει τον αφανισμό του ανθρώπινου γένους από ένα ιό που μετατρέπει τους πάντες σε πεινασμένα για ανθρώπινους εγκεφάλους zombies (ναι, ξέρω κοινότοπο μέχρι αηδίας), πέραν των αιμοσταγών φίλων μας, όμως οι μόνοι «νοήμονες» (ελέω ιδιαίτερα ανεπτυγμένου artificial intelligence) οργανισμοί που επιβιώνουν σε αυτόν τον post-apocalyptic κόσμο, είναι τα τενεκεδένια δημιουργήματα που τον κληρονόμησαν!

Όσοι τώρα διαβάζοντας τα παραπάνω προετοιμαστήκατε για ένα ανούσιο αλλά εντυπωσιακότατο slugfest ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές (κάτι σαν Aliens Vs. Predators δηλαδή) μάλλον θα απογοητευθείτε, αφού σε αυτό το πρώτο (εκ των μόλις δύο) μέρος, την παράσταση θα κλέψει ένα κλαψιάρικο μωρό, η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας ή αλλιώς η μόνη φρέσκια τροφή που απέμεινε…

Ο Ryall χειρίζεται με μεγάλη άνεση το concept της εξάρτησης του παντοδύναμου-δημιουργού ανθρώπου από την μηχανική δημιουργία του και το comic (χωρίς να πουλάει ψεύτικη σοβαροφάνεια σε κανένα του σημείο, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το «blockbuster» τίτλο του) κάνει σαφείς νύξεις και υπαινιγμούς στην πραγματικότητα και στον τρόπο που όλοι μας πλέον τη βιώνουμε (μόνο ο τρόπος που έχει χωρίσει τα ρομπότ σε σέκτες θα πρέπει να σας δώσει μια πρώτη ιδέα περί το αληθές του λόγου), ενώ το σχέδιο του Wood δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από καταπληκτικό, δίνοντας πνοή στο έργο του συγγραφέα χωρίς να το πνίγει μέσα σε άνοστα πολύχρωμα panels και επιτηδευμένα αιματοκυλίσματα. Εν ολίγοις δηλαδή… ό,τι πρέπει!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi