Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


28-06-05
ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ #1

του ΣΕΑ

Σχέδιο-Εικόνα Εξωφύλλου-Σενάριο: Γιάννης Ρουμπούλιας

Χρώμα Εξωφύλλου: Γιώργος Γκουρογιάννης

Επιμέλεια διαλόγων: Nihilist

Lettering: Άρης Νταβέλης

Ψυχής Τα Λαμπυρίσματα

Η δεύτερη εκδοτική απόπειρα των εκδόσεων Ψυχής Τα Λαμπυρίσματα στον χώρο των comics κυκλοφόρησε το πρώτο της τεύχος. Μετά το προλογικό #0 όπου παρουσιάζονταν οι ήρωες και το χωροχρονικό τοπίο της ιστορίας, βλέπουμε επιτέλους το κανονικό "πακέτο" του ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ.

Ο Γιάννης Ρουμπούλιας αρχίζει να εξιστορεί μία sword and sorcery περιπέτεια βασισμένη σε ήδη υπάρχοντα σύμπαντα της συγκεκριμένης λογοτεχνικής "περιφέρειας", (όπως άλλωστε μας εξηγεί και στο προσωπικό του σημείωμα προς τους αναγνώστες). Σε αυτό βέβαια έχω αρκετές ενστάσεις, διότι μπορεί όπως γράφει κι ο ίδιος η παρθενογένεση να έχει πεθάνει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάθε καινούργια ιστορία θα πρέπει να θυμίζει υπερβολικά τις προηγούμενες (και να σκεφτείτε πως έχω διαβάσει ελάχιστα πράγματα απ'το είδος!) Είναι το πρώτο τεύχος βέβαια, οπότε κανείς δε γνωρίζει το πως θα εξελιχθεί.

Σχεδιαστικά θα έλεγα πως ο Ρουμπούλιας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από προηγούμενες δουλειές του, ακόμα κι από το προηγούμενο, τεύχος #0 της σειράς. Αλλά και κάποιος που δε γνωρίζει τον καλλιτέχνη, με ένα απλό ξεφύλλισμα θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως έχει να κάνει με ένα από τα πιο "εμφανίσιμα" comics της εγχώριας σκηνής. Και ασφαλώς, πως το στυλ του σχεδίου είναι το πλέον κατάλληλο για τέτοιες ιστορίες.

Το μελάνωμα από την άλλη, αν και προσεγμένο, κουράζει υπερβολικά το μάτι. Ίσως φταίνε τα πολλά λόγια, ίσως η ακατάλληλη -κατά τη γνώμη μου- επιλογή γραμματοσειράς (υπήρξαν φορές που "κοντοστάθηκα" για να ξεχωρίσω ένα "Γ" από ένα "Τ"), το σίγουρο πάντως είναι πως ο Ρουμπούλιας έχει μελανώσει με την προοπτική της προσθήκης χρώματος και όχι σαν να προοριζόταν για ένα black and white comic.

Κάτι που επίσης με ξένισε (αυτό βέβαια είναι γενικότερο φαινόμενο σε αντίστοιχα ελληνικά comics) είναι οι διάλογοι και ο στόμφος με τον οποίο οι χαρακτήρες μιλούσαν. Αν σε αυτό προσθέσεις τις βαρύγδουπες, μεσαιωνικές εκφράσεις τύπου "Αντε σκύλε! Κουνήσου, γιατί θα σε κάνω να φτύσεις το γάλα της πόρνης μάνας σου...!" και μία κάπως χαλαρή διάθεση, σου προκαλεί γέλιο.

Σε γενικές γραμμές το story προχωράει "νεράκι", γεγονός σπάνιο στην ελληνική community, και παρά το ψιλοαπαγορευτικό της τιμής (3 Ευρώ) θα σας το πρότεινα ανεπιφύλαχτα, έστω για δοκιμή.

Best Personal Point: Το σημείο που συνειδητοποιείς πως η όλη καταστροφή που καραδοκεί το universe του ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ προκλήθηκε από ένα "πήδημα"!

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi