Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


09-01-07
ESCAPISTS #6

του Αριστείδη Κώτση

Writer: Brian K Vaughan

Artists: Jason Shawn Alexander, Eduardo Barreto, Steve Rolston

Colorist: Matt Hollingsworth, Dan Jackson, Dave Stewart

Letterer: Tom Orzechowski

Editor: Diana Schutz

Dark Horse

Πριν από λίγους μήνες, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του ESCAPISTS, είχα γράψει για αυτό μια διθυραμβική κριτική. Με το έκτο τεύχος η σειρά ολοκληρώνεται και έρχεται η ώρα για να κάνουμε ταμείο. Ήταν δικαιολογημένος ο αρχικός ενθουσιασμός ή μήπως η εξέλιξη δεν ήταν αντάξια ενός πολλά υποσχόμενου ξεκινήματος;

Η ιστορία (χωρίς πολλά spoilers) ξεκινά όταν ο νεαρός συγγραφές Maxwell Roth ανακαλύπτει την αγάπη του νεκρού πατέρα του για τον κλασικό υπερήρωα ESCAPIST και χρησιμοποιεί την κληρονομιά του για να αγοράσει τα δικαιώματα του χαρακτήρα. Με τη βοήθεια των φίλων του προσπαθεί δημιουργήσει και να εκδώσει νέες ιστορίες για τον χαρακτήρα αλλά και να συγκεντρώσει και να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των νέων αναγνωστών για έναν ξεχασμένο ήρωα. Μέσα στην ιστορία παρεμβάλλεται το comic που γράφουν, με τρόπο που αφήνονται να εννοηθούν πολλά περισσότερα πράγματα (και για τις δυο ιστορίες) από όσα τελικά λέγονται. Ειδικά σε αυτό το τεύχος ο Vaughan χρησιμοποιεί με έναν υπέροχο τρόπο τα διάφορα κλισέ του είδους για να υπαινιχθεί την πραγματική ταυτότητα ενός χαρακτήρα στο comic μέσα στο comic.

Κατά την ταπεινή μου άποψη το ESCAPISTS είναι μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς που πέρασε για πολλούς λόγους. Καταρχήν κράτησε αρκετά ψηλά το status της Dark Horse σε μια χρονιά που διαφορετικά δε θα ήταν τόσο εντυπωσιακή. Συμμετείχε σε αυτήν, κυρίως στα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα, μια dream team δημιουργών (ανάμεσα στους οποίους και οι Brian Bolland, John Cassaday, Paul Hornschemeier, James Jean, Frank Miller, Paul Pope). Επίσης, αντίθετα με ότι συμβαίνει συνήθως, ήταν μια σειρά που είχε κάτι πολύ συγκεκριμένο να πει. Με το ESCAPISTS ο Vaughan προσπαθεί να τιμήσει τις προηγούμενες γενιές δημιουργών αλλά και να εκφράσει την άποψή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η βιομηχανία των comics.

Πιο σημαντικός λόγος όμως για τον οποίο θεωρώ το ESCAPISTS το καλύτερο limited series του 2006 είναι (και ουσιαστικά επαναλαμβάνω αυτό που είχα ξαναπεί λίγους μήνες πριν) ότι το ESCAPISTS είναι το βήμα υπέρβασης του Vaughan. Από εδώ και πέρα θα είμαι πολύ πιο αυστηρός απέναντί του αφού θεωρώ ότι έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του για να μπει στην «κάστα» των μεγάλων mainstream συγγραφέων και νιώθω πως, ως αναγνώστες, έχουμε το δικαίωμα να περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα από αυτόν.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi