Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


09-01-07
SACHS & VIOLENS TPB

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Peter David

Penciler: George Perez

Inkers: George Perez, Arne Starr, Art Nicholls

Colorists: John Stracuzzi, Martin Thomas, Tom Smith

Letterer: John Workman

Editor Original Series: Marie Javins

DC Comics

Ναι, ο τίτλος του προφέρεται όπως ακριβώς φαντάζεστε! Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, προφέρει αυτό που ακριβώς διαφημίζει - truth in advertising, my friends (που λένε και στο χωριό μου)!

"Για μισό λεπτό!" θα μου πείτε, "Τούτο δω, αναφέρει στα credits τα ονόματα των David και Perez. Γιατί εγώ το βλέπω πρώτα φορά μπροστά μου; Και τι σχέση έχουν αυτοί οι δυο superstars με το sex και την βία;¨.

Σύντομο μάθημα ιστορίας: Το trade paperback αυτό συλλέγει τα τέσσερα (όλα και όλα) τεύχη της σειράς με τον ίδιο τίτλο, η οποία είχε αρχικά κυκλοφορήσει το 1993, υπό το Epic imprint της "Άλλης Εταιρίας", της Marvel. Τότε είχε προκαλέσει σούσουρο, εξαιτίας των υπευθύνων για την δημιουργία της σε συνδυασμό με το περιεχόμενό της. Με το πέρασμα του χρόνου, αυτή ξεχάστηκε από τους πολλούς, αποκτώντας ένα cult status, που κρατάει μέχρι τις ημέρες μας- και αυτό το reprint είναι το αποδεικτικό στοιχείο.

Τι πραγματεύεται όμως το S & V; Είναι μια βαθιά ανάλυση της σχέσης ανάμεσα σε αυτές τις δυο εκδηλώσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς, μια καταγραφή όλων των παραγόντων που οδηγούν από την μια στην άλλη;

Nah…

Υπάρχει μεν μέσα και αυτό (όχι τόσο αναλυτικά όμως, ή ακόμα καλύτερα καθόλου αναλυτικά), αλλά keep in mind ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με δυο superstar MAINSTREAM δημιουργούς.

Ο ένας, ο Peter David, στα early 90’s ήταν στο απόγειο της καριέρας του από πλευράς ποιότητας (σύμφωνα πάντα με την ταπεινή άποψη του υπογράφοντα). Είχε τελειώσει το σύντομο –πλην όμως εξαιρετικό- πρώτο του run στο X-FACTOR, ενώ παράλληλα είχε κάνει το HULK, το ένα comic της Marvel που κανένα fanboy που σεβόταν τον εαυτό του, δεν ήθελε να χάσει. Η πλοκή που σκαρφίστηκε εδώ, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα για αυτόν πρότυπα. H Juanita Jean Sachs είναι μοντέλο. Όχι από αυτά που ανεβαίνουν πάνω στις πασαρέλες, ως κρεμάστρες με πόδια, φορώντας τις τελευταίες επώνυμες δημιουργίες high-class μόδιστρων ενώ τα φλας αστράπτουν διαρκώς. Αντιθέτως, μπροστά στον φακό απαλλάσσεται από το όσο δυνατόν περισσότερα ρούχα μπορεί. Όταν η κολλητή της δολοφονείται στα γυρίσματα ενός snuff film (τσόντες που περιλαμβάνουν φόνους- μύθος ή πραγματικότητα don’t ask me), αποφασίζει να εκδικηθεί. Πρώτα όμως πληροφορεί τον φίλο (και φωτογράφο της) Ernie "Violens" Schultz, έναν άνθρωπο που δικαιολογεί πλήρως το παρατσούκλι του.

Τα υπόλοιπα μέσα στις σελίδες του trade, μην σας spoiler-ίαζω τώρα! Τα όσα γίνονται μέσα είναι εγγύηση καλού fun, όπως μόνο ο Peter David γνώριζε να προσφέρει τότε. Καταστάσεις βουτηγμένες μέσα στην υπερβολή, σπιρτόζοι διάλογοι και έντονη δράση. Το Suggested For Mature Readers που έχουν κοτσάρει στο οπισθόφυλλο, μην σας παραπλανάει, action comic είναι, απλά έχει αίμα και βυζάκια! Ένα Suggested For Teen Readers θα ήταν καλύτερο -άτιμοι πουριτανοί αμερικανοί!

Αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο George Perez, τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθήκατε τυχαία σε αυτό το site (και κείμενο κατ’επέκτασην). Όσοι όμως τον γνωρίζετε, να είσαστε σίγουροι ότι εδώ προσφέρει τα μέγιστα, ως συνήθως. Layouts storytelling, insane level of detail και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του σχεδίου του, στα γνωστά (πολύ καλά) επίπεδα. Plus, βυζάκια (όπως έγραψα και πιο πάνω).

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ότι το coloring είναι θολό και "λασπώδες" όπως ήταν και στα αυθεντικά τεύχη. Έχω την υποψία ότι ίσως να είναι ακόμα χειρότερο, αφήστε όμως ότι δεν έχω τον χρόνο να τα ξεθάβω για να την επιβεβαιώσω. Όποτε παραμένω υποψιασμένος, καλώ όμως και το ΕΚΑΒ καλού κακού γιατί εδώ είναι εντελώς ψόφιο.

That was a good blast from the past! Ένα fun comic (με το όρο fun να δέχεται σοβαρότατες πιέσεις), από τα παλιά. Αν το διαβάσετε και σας άρεσε, τότε αναζητήστε το HULK: FUTURE IMPERFECT των ιδίων, για να ικανοποιήσει τις super-hero oriented ορέξεις σας. Έχει και καλύτερο coloring!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi