Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


16-01-07
ULTIMATE VISION #1

του Ακη Τριανταφύλλου

Writer: Mike Carey

Artist: Brandon Peterson

Colourist: Justin Ponsor

Letterer: Cory Petit

Editor: Ralph Macchio

Marvel Comics

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν είμαι εναντίον των ULTIMATE versions, δεν τα θεωρώ ένα WHAT IF, δεν τα βάζω όλα συλλήβδην στο ίδιο καζάνι. Τα εξετάζω όπως κάθε comic που διαβάζω.

Σίγουρα ένας λόγος πολεμικής των ULTIMATE τίτλων, είναι οι αλλαγές που έχουν επιφέρει στο ισχύων Marvel Universe που ενοχλούν, κακά τα ψέματα, όλους μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Όμως αν οι αλλαγές υπηρετούν το σενάριο και το τελικό αποτέλεσμα ως ένα ξεχωριστό Universe ή του τίτλου από μόνο του, εμένα προσωπικά με βρίσκουν σύμφωνο. Ένας αφροαμερικανός Nick Fury αντί για λευκός δεν υπηρετεί κανένα σενάριο και σκοπό παρά μόνο την υστερία των αμερικανών για politically correctness. Τι να πεις λοιπόν για έναν «θηλυκό» (στη μορφή) Vision;;;

Στο πρώτο τεύχος της limited σειράς – που τοποθετείται αμέσως μετά την σωτηρία του πλανήτη από τον Gah Lak Tus - παίρνουμε (επιτέλους) απάντηση για την επιλογή αυτή. Μια απάντηση που υπηρετεί το σενάριο που ξεκίνησε με την τριλογία του ULTIMATE EXTINCTION. Η/Ο Vision, έχοντας σκοπό να προειδοποιεί τους υπάρχοντες πολιτισμούς για την άφιξη του Gah Lak Tus, καθώς και την δυνατότητα ανακατασκευής του σώματός του, έπαιρνε την μορφή των κατοίκων των εκάστοτε πολιτισμών που συναντούσε. Μια user-friendly ρομποτική ύπαρξη. Και τι πιο ελκυστικό από την επιλογή της γυναικείας μορφής για την προσέγγιση των ανθρώπων.

Ο Carey προσφέρει μια ιστορία με πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης. Δράση, πλοκή και έντονη συγκίνηση με την Vision να εκφράζει παν-ανθρώπινα συναισθήματα. Δεν γνωρίζω αν τα εύσημα για την αιτιολόγηση της θηλυκής μορφής ανήκουν στoν Carey ή είχε προβλεφθεί από την πρώτη εμφάνιση στο ULTIMATE NIGHTMARE από τον Warren Ellis. Όπως και να έχει, ο Carey δείχνει να μπορεί να δώσει νέα διάσταση στην ιστορία.

Η συνεισφορά του Peterson στο τελικό αποτέλεσμα είναι σπουδαία. Η απεικόνιση της Vision μας δίνει μια σκληρή και μαλακή αίσθηση ταυτόχρονα (oι συνειρμοί που γίνονται με το METROPOLIS του Fritz Lang είναι έντονοι). Φαίνεται επίσης να έχει μια εμμονή στην λεπτομέρεια, όπου υπάρχουν τεχνολογικά στοιχεία (υπολογιστές, το εργαστήριο του Dr Tarleton, διαστημόπλοια κα.) που σε κάνουν να κοιτάς πίσω από την δράση και τα πρόσωπα. Τα μεταλλικά χρώματα της Vision είναι απλώς υπέροχα.

Εξαίρεση ή όχι, το ULTIMATE VISION είναι από τους καλύτερους Ultimate τίτλους αυτή τη στιγμή και μένει να δούμε αν θα είναι και στο μέλλον.

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi