Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


23-01-07
NEW AVENGERS: #26

του Ηλία Μεταξά

Writer: Brian Michael Bendis

Artist: Alex Maleev

Letterer: RS & Comicraft's Albert Deschesne

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

***Spoilers Ahead***

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Hawkeye συμβαίνει τελικά εδώ. Και φυσικά είναι η πρώτη επαφή που έχουμε με την Scarlet Witch από τη τελευταία σελίδα του House of M. Στα διάφορα previews που είχαν κυκλοφορήσει ανεπίσημα είχε ονομαστεί «Η Μπαλάντα του Clint Barton και Wanda Maximoff». Πιστεύω πως παλιοί και νέοι αναγνώστες των Avengers θα περίμεναν με κάποια αγωνία (και χαρά) την επιστροφή αυτών των δυο χαρακτήρων. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον η όλη ιστορία τα καλύπτει όλα αυτά.

Το τεύχος ξεκινάει με ένα φλας μπακ μερικούς μήνες πριν, αμέσως μετά το House of M. Ο Hawkeye ξυπνά έξω από τη διαλυμένη Έπαυλη των Avengers. Εκεί μας φανερώνεται πως κατέληξε η στολή του και η θήκη για τα βέλη του στον τοίχο (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί θα παράταγε τα όπλα του εκεί). Σκηνή που πρωτοεμφανίστηκε στο HOUSE Οf M #8.

Επόμενη στάση το σπίτι του Dr. Strange. Μου άρεσε η πρώτη αντίδραση του Wong: «Oh, my.» Μετά όμως, για να πω την αλήθεια, έχω μερικά μικροπροβλήματα. Δεν ξέρω αν η πρώτη ατάκα του Clint: «Sorry to come by without an appointment Dr. Strange. Do you have a moment?» ήταν μια προσπάθεια για αστεϊσμό από τη μεριά του Bendis, αλλά κάτι τέτοιο δε φάνηκε από το σχέδιο του Maleev στο συγκεκριμένο σημείο. Και μου φαίνεται εκτός χαρακτήρα για τον Hawkeye. Ένα «What’s up, doc?» ίσως μου φαινόταν περισσότερο in character.

Η όλη συζήτηση ανάμεσα στον Dr. Strange και τον Hawkeye είναι πραγματικά πολύ καλή, με εξαιρετική ροή και ρεαλισμό. Βοηθάει ώστε να καταλάβει ο Clint τι ακριβώς έχει γίνει κατά τη διάρκεια της απουσίας του. Ίσως το μόνο σημείο που με ενόχλησε είναι το σημείο που ο Dr. Strange αναφωνεί: «Wow». Μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας θα χρησιμοποιούσε ποτέ τη συγκεκριμένη λέξη... Ευτυχώς που δεν πέταξε και κανένα «Yo, man» ή «I don’t &%@#ing believe it!». Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή σκηνή, στην οποία ο Maleev σχεδιάζει τα Άδυτα των Αδύτων του Strange, με τη σωστή χρήση και μίξη φωτός και σκιάς, ώστε να μας προκαλεί ανάλογο δέος και μυστήριο, όπως φυσικά πρέπει.

Στη συνέχεια υποτίθεται πως ο Hawkeye έχει τελειώσει την αναζήτηση του στην Genosha, η οποία γίνεται off story, και βρίσκεται πλέον στο βουνό Wundagore. Εδώ μου φαίνεται πως η ιστορία αρχίζει να χάνει λίγο. Ο Clint βοηθάει την Wanda, η οποία παραλίγο να πέσει θύμα από επίδοξο πιτσιρίκι-κλέφτη. Μετά ο Clint συνέρχεται στο σπίτι της Wanda. Συστήνονται, και ο Hawkeye, προσπαθεί να καταλάβει τι της συμβαίνει, μια και η Wanda δεν θυμάται τίποτα από το παρελθόν της, αναφέρει και την ύπαρξη μιας θείας της με το όνομα Agatha, η οποία παρεπιπτόντως και δεν εμφανίζεται). Ο Clint φέρνει έντεχνα τη συζήτηση στους μεταλλαγμένους, η Wanda όμως δείχνει να έχει άγνοια για όλα. Κι εκεί που συζητάνε, ανάμεσα σε δύο ναζιάρικες πόζες της Wanda και στην προσπάθειά της να παρηγορήσει τον Clint, το δεκαετιών ερωτικό απωθημένο του Hawkeye καταλήγει εδώ με τους δυο τους να πέφτουν στο κρεβάτι (σεμνά το είπα, ε;).

Η δουλειά του Alex Maleev στο εσωτερικό του comic μ’ αρέσει περισσότερο απ’ ότι στο εξώφυλλο. Η Scarlet Witch του εξωφύλλου δεν μοιάζει με την Scarlet Witch που εμφανίζεται μέσα. Και φυσικά να πω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με το σχέδιο του ανθρώπου. Είναι απίστευτα προσεγμένο, σε γοητεύει και οι αφηγηματικές του ικανότητες είναι αξιοσημείωτες, καθώς εδώ που τα λέμε δεν υπήρχε και τόσο πολύς διάλογος στο συγκεκριμένο τεύχος, οπότε πολλά πράγματα έπρεπε να φανούν με το σχέδιο). Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι οι χαρακτήρες του Hawkeye και της Scarlet Witch, ενώ είναι πανέμορφοι και οι δυο, δε μου θυμίζουν τους χαρακτήρες όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι σχεδιαστικά. (γιατί συγγραφικά μου τους θυμίζουν;). Οπότε όπως καταλαβαίνετε προσέγγισα αυτή το τεύχος με ανοιχτό μυαλό. Ναι, είναι καλή ιστορία, με γοητευτικότατο σχέδιο και γενικά ένα καλό issue, οι δυο χαρακτήρες δεν θυμίζουν σχεδόν σε τίποτε τον Hawkeye και την Scarlet Witch, όπως κανονικά είναι.

That’s all, folks!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi