Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


23-01-07
CYBERFORCE/X-MEN: #1

του Ηλία Μεταξά

Writer: Ron Marz

Artist: Pat Lee

Inkers: Rob Hunter, Kevin Conrad, Joe Weems, Marlo Alquiza

Colorist: JD Smith

Letterer: Troy Peteri

Cover A Artist: Marc Silvestri
Cover B Artist: Pat Lee

Marvel Comics & Top Cow

Αποφάσισα να πάρω το CYBERFORCE/X-MEN #1 χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Τελικά όμως, μάλλον έπρεπε να το σκεφτώ λίγο παραπάνω...

Πρωταγωνιστές στην ιστορία είναι οι Ripclaw και Cyblade από τους Cyberforce και οι Wolverine και Psylocke από τους X-Men. Υποθέτω πως η επιλογή των συγκεκριμένων χαρακτήρων έγινε επειδή οι πρώτοι θυμίζουν κατά πολύ τους δεύτερους. Και αυτό θα το παρατηρήσετε όταν σε κάποια panels δε θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε την Cyblade από την Psylocke. Ακόμα και ο letterer νομίζω μπερδεύτηκε κάποια στιγμή αφού στη σελ. 16, panel 3, τα λόγια που θα έπρεπε να λέει η Psylocke, τα λέει η Cyblade.

Το συγκεκριμένο τεύχος είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στην Marvel και την Top Cow, σύμφωνα με την οποία σχεδιαστές της Top Cow σχεδιάζουν τίτλους της Marvel, ενώ γενικά επικρατεί και ένα κλίμα συναδέλφωσης ανάμεσα στις δύο εταιρίες, αποτέλεσμα του οποίου είναι το συγκεκριμένο comic.

Ας προχωρήσουμε όμως στην ιστορία μας. Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, ο RonMarz είναι ένας πολύ ικανός συγγραφέας και αυτό φαίνεται από όλες τις προηγούμενες δουλειές του (GREEN LANTERN, WITCHBLADE) και φυσικά είναι υπεύθυνος για την επιτυχία της επιστροφής των CYBERFORCE. Πάντα μου άρεσε ο τρόπος γραφής του και ο τρόπος του να χειρίζεται τους χαρακτήρες. Το πρόβλημα μου όμως με τη συγκεκριμένη δουλειά είναι ότι φαντάζει στα μάτια μου λίγο άρπα κόλα, με άλλα λόγια «λίγη».

Ο Ripclaw φτάνει στο Τόκιο αναζητώντας την Cyblade, η οποία έχει απαχθεί από την οργάνωση Hand. Τη στιγμή που έχει καταφέρει ο ήρωας μας να σώσει την φίλη του, αιχμαλωτίζονται και οι δύο από έναν Sentinel. Μετά από λίγο καταφθάνουν στο σημείο οι άλλοι δύο ήρωες, οι οποίοι βρίσκονται τυχαία και αυτοί στο Τόκιο. Ύστερα από μια αναζήτηση στους υπονόμους του Τόκιο, ο Wolverine και η Psylocke βρίσκουν και ελευθερώνουν τους δυο αιχμάλωτους συμπρωταγωνιστές. Μετά όλοι μαζί πολεμούν ένα-δυο Sentinels.

Για το σχέδιο του PatLee δε ξέρω τι να πω. Ποτέ δε μου άρεσε. Αλλά αυτή τη φορά μπορώ να πω ότι το βρήκα πολύ καλύτερο από την μηνιαία σειρά CYBERFORCE. Βέβαια ήταν ουκ ολίγες οι φορές εκείνες που δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τη Cyblade από τη Psylocke. Ίσως να ήταν ένα παιχνίδι του ίδιου για να μη βαριούνται οι αναγνώστες. Ξέρετε, όπως το "βρείτε τις διαφορές"...

Είναι πραγματικά θετικό το γεγονός ότι η Top Cow επέλεξε την ίδια writer/artist team του regular τίτλου και για αυτό το one-shot crossover. Επίσης, το ότι έβαλαν τις διαφημίσεις στο τέλος, παράδειγμα το οποίο δεν θα έβλαπτε να το ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρίες. Μετά την κύρια ιστορία ακολουθεί μια black&white, που ενώνει την ιστορία από το CYBERFORCE 10th ANNIVERSARY με τη τωρινή σειρά CYBERFORCE, και η οποία θα βρίσκεται χρωματισμένη στο πρώτο Trade της νέας σειράς (κύριοι υπεύθυνοι της Top Cow μετά από αυτό θέλω ποσοστά επί των πωλήσεων). Και τέλος ακολουθεί ένα gallery των εξωφύλλων του τωρινού volume της CYBERFORCE.

Μια προσεγμένη έκδοση, με καλή εκτύπωση και ωραία εξώφυλλα, αλλά το ίδιο το comic, θα το χαρακτήριζα απλά διεκπεραιωτικό.





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi