Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


23-01-07
BYE-BYE, HARVEY: A GUN THEORY SHORT STORY

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer: Daniel Way

Artists: Jon Proctor, Ken Knudtsen

Bad Press

Αν ήμουν στο νομικό τμήμα της Marvel, θα θεωρούσα αυτό το comic συκοφαντική δυσφήμηση! Πάνω, πάνω στο εξώφυλλό του αναγράφει "From the writer of WOLVERINE: ORIGINS, GHOST RIDER and SUPREME POWER NIGHTHAWK" με καθαρά και ευδιάκριτα γράμματα. Tο περιεχόμενο του όμως είναι τέτοιο, που ο αναγνώστης αυτού του comic θα φρόντιζε -με το ένστικτο της επιβίωσης σε πλήρη λειτουργία- να αποφύγει άλλες δουλειές του ιδίου συγγραφέα. Θα τις απέφευγε με τον ίδιο τρόπο που η Βανδή αποφεύγει την ποιότητα εδώ και τόσα χρόνια: δεν θα θέλει καν να ξέρει που πρέπει να ψάξει!

(Μεταξύ μας τώρα, από αυτά τα τρία, μόνο το SUPREME POWER: NIGHTHAWK αξίζει, τα υπόλοιπα αφήστε τα…)

Anyway, η πρώτη εκ τον δύο ιστοριών είναι μια μεγαλειώδης αποτυχία (well, at least they did that right). Μέσα σε ένα κλίμα Frank Miller-ισμού και Garth Ennis-μού, ο Way εξιστορεί τον πρώτο φόνο που διέπραξε ένας tough guy. Ψευτοτσαμποκαλίδικοι διάλογοι, σε μια ιστοριούλα που δεν πείθει και ένα σχέδιο από τον Proctor (γελάστε ελεύθερα) που θυμίζει Eduardo Risso σε βρεφονηπιακό στάδιο. Total crap.

But wait, for there is more! Υπάρχει και ένα preview από το επερχόμενο HEAVIER THAN GOD, που έχει ως θέμα την μεταθανάτια εμπειρία ενός heavy metal μουσικού, του κιθαρίστα Harold "Slimebag" Babbit, που δολοφονήθηκε on stage από έναν fan. To σχέδιο έχει τα χάλια του, υπερβολικά sketchy και με απαράδεκτα μελάνια. Interesting? Nah…

Εξοργιστικό όμως οπωσδήποτε! Γιατί πουθενά δεν αναφέρει την έκφραση BASED ON A TRUE EVENT (ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων)!

Βλέπετε φίλοι μου, στις 8 Δεκεμβρίου του 2004, στο Allrosa Villa της πόλης Columbus του Ohio, o Darrell Lance Abbott (aka Dimebag Darrell) δολοφονήθηκε από τον Nathan Gale, λίγο μετά την έναρξη της συναυλίας του συγκροτήματος του, των Damageplan. Τα αίτια που οδήγησαν τον Gale σε αυτήν την πράξη, ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν πλήρως, μια και ο ίδιος έπεσε νεκρός (αφού πρόλαβε να πάρει και άλλους μεταξύ του) από τα πυρά ενός αστυνομικού. Ανθρωποι που ήταν κοντά στον δράστη όμως, τον άκουσαν να κατηγορεί τον Darrell για την διάλυση των Pantera (ένα από τα επιδραστικότερα metal σχήματα των 90’s –άσχετα αν η σκούφια τους βάσταγε από την προηγούμενη δεκαετία), το προηγούμενο συγκρότημα του κιθαρίστα, που είχε ιδρύσει με τον αδερφό του τον Vinnie Paul (επίσης drummer των Damageplan).

Ο κύριος Way λοιπόν, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτό το τραγικό γεγονός ως πηγή έμπνευσής της ιστορίας του. Μπράβο του. Με αυτό το χάλι αποφάσισε να τιμήσει τον άνθρωπο; Αναρωτιέμαι αν ο Vinnie Paul γνωρίζει την επερχόμενη ύπαρξη αυτού του comic και κυρίως αν την εγκρίνει (ή αν αφού δηλώσει άγνοια, θα ήθελα μια face to face "κουβεντούλα" με τον συγγραφέα). Εγώ πάντως την θεωρώ ανήθικη και προσβλητική, όπως θα θεωρούσα οποιαδήποτε εκμετάλλευση της μνήμης ενός ανθρώπου που έχει φύγει, χωρίς να έχει δώσει πρώτα η οικογένειά του την συγκατάθεση τους. Όλα αυτά, μιλώντας εκ του ασφαλούς, επειδή δεν γνωρίζω αν οι συγγενείς του Darrell, έχουν δώσει την έγκρισή τους στον Way. Έκανα βέβαια μια σύντομη (deadlines you see) βόλτα από το forum του official site των Pantera, αλλά δεν βρήκα καμία αναφορά. Θα μου πείτε βέβαια, ότι πουθενά δεν αναφέρονται σε αυτό το σύντομο preview πραγματικά ονόματα, αλλά οι αλλαγές που έχουν γίνει (από Dimebag σε Slimebag, καθώς και το γεγονός το ίδιο) δεν αφήνουν την παραμικρή αμφισβήτηση για τον ποιο άτομο πρόκειται. Better luck next time.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι το σκουπίδι αυτό στοίχιζε μόνο $1.99, αλλά απογοητεύτηκα τόσο πολύ από το περιεχόμενο του, που το κόστος του μου μοιάζει πολλαπλάσιο. Είχα την ελπίδα ότι θα ήταν κάτι short and sweet, αλλά μου βγήκε short and shitty!





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author | author's profile
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi