Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


30-01-07
WINTER SOLDIER: WINTER KILLS #1

του Ηλία Μεταξά

Writer: Ed Brubaker

Pencillers: Lee Weeks & Stefano Gaudiano with Rock Hoberg

Colorist: Matt Milla

Letterer: VC’s Joe Caramagna

Editor: Tom Brevoort

Marvel Comics

Σε αυτό το special one-shot, οι Ed Brubaker και Lee Weeks (και άλλοι φυσικά) επικεντρώνουν την προσοχή τους στον πρώην σύντροφο του Captain America, Bucky Barnes ή αλλιώς Winter Soldier. Η ιστορία διαδραματίζεται την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στις πρώτες εμφανίσεις του, o Bucky λειτουργούσε ως sidekick του Captain America. Αλλά μέσα από αυτή την ιστορία βλέπουμε τη μετάλλαξη του Bucky Barnes του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στον σύγχρονο Bucky Barnes, από χαμογελαστό sidekick σε έναν περισσότερο hard-core βετεράνο. Ακόμα και μετά από την αμνησία, την σχεδόν θανατηφόρα εμπειρία του και αρκετά λάθη, προσπαθεί να κάνει αυτό που πιστεύει σωστό για την πατρίδα του, η οποία κατά τη γνώμη του έχει χάσει το δρόμο της. Ουσιαστικά, η ιστορία είναι μια αναδρομή στην μέχρι τώρα ζωή του, το παρελθόν και το παρόν. Μια ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσουμε αυτόν τον χαρακτήρα.

Το σχέδιο είναι σίγουρα αντίστοιχο της ιστορίας, και κατάλληλο σε κάθε χρονική περίοδο, δημιουργώντας ανάλογη διάθεση, από τις ασπρόμαυρες, σαν από φωτογραφία, σκηνές πολέμου, μέχρι τις σύγχρονες έγχρωμες σκηνές. Οι επιλογές των σχεδιαστών πιστεύω είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαν να γίνουν με βάση τις ανάγκες του comic.

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων του 2006 και ο Bucky Barnes, a.k.a Winter Soldier, αναπολεί τα τελευταία του Χριστούγεννα του 1944, πριν το «θάνατο» του, συγκρίνοντάς τα με τα τωρινά, στα οποία λαμβάνει χώρα άλλος ένας πόλεμος, διαφορετικός βέβαια. Φυσικά μέσα σε όλο αυτό έχουμε πολύ δράση, και ορισμένους guest-star, όπως κάποια μέλη των Young Avengers. (ιδιαίτερα αστεία η interaction της Hawkeye με τον πρωταγωνιστή).

Ο Brubaker μας οδηγεί βαθύτερα στη ψυχοσύνθεση του Winter Soldier και παρότι μερικές σκηνές μπορεί να φαίνονται βαρετές, όπως π.χ. ο χορός, όλες έχουν τη χρησιμότητά τους στη ροή της ιστορίας. Το συγκεκριμένο είναι ένα μεγάλο τεύχος και όλοι οι συντελεστές αξιοποιούν κάθε σελίδα που τους είναι διαθέσιμη.

Η ιστορία κλείνει σε ένα νεκροταφείο, στο οποίο μας αποκαλύπτεται γιατί ο Bucky βρίσκεται εκεί. Ωραία και η cameo εμφάνιση από τον Namor, αν και δυστυχώς η ιστορία τελειώνει πριν ακούσουμε την συζήτηση ανάμεσα στους δύο παλαιούς συμμάχους.

Αναμφισβήτητα, ο Ed Brubaker μπορεί να γράψει οποιονδήποτε χαρακτήρα και εποχή του ανατεθεί, ενώ το αντίστοιχο ισχύει στο σχεδιαστικό κομμάτι και για τον καλλιτέχνη Lee Weeks. Στοιχεία όπως αυτά δείχνουν πως ο τίτλος του CAPTAIN AMERICA βρίσκεται σε καλά χέρια και πως στα χέρια αυτά ο Winter Soldier έχει σημαντική δυναμική ως χαρακτήρας. Ακόμα και ο χαρακτήρας του Steve Rogers είναι τόσο καλός στη μικρή του εμφάνιση εδώ, που ευχόμαστε ο Ed Brubaker να παραμείνει αρκετό καιρό στο «μητρικό» τίτλο.

Και φυσικά μας δείχνει πως ο Captain America μπορεί να έχει ακόμη και χιούμορ. Δείτε το διάλογο:
"Stop. I have fun."
"When?"
"Remember when I punched Hitler? That was fun."

Grade

Average Grade


reviews archive | email the author
back to top
|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi