Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


30-01-07
ULTIMATE SPIDER-MAN #104

του Θοδωρή Δημητρόπουλου

Writer: Brian Michael Bendis

Penciler: Mark Bagley

Inkers: Drew Hennessy, Matt Ryan

Colorist: Andy Troy

Letterer: Chris Eliopoulos

Editors: Ralph Macchio, John Barber

Marvel Comics

Η φανταστικά over-the-top ultimate βερσιόν του "Clone Saga" ολοκληρώνεται σε αυτό το διπλό, χορταστικό τεύχος όπου ο Peter με τη βοήθεια της Jessica προσπαθεί να σταματήσει τον αναγεννημένο, και πιο παρανοϊκό από ποτέ, Doctor Octopus. (Υπάρχει τον επόμενο μήνα κι ένας Επίλογος για αυτή την επική ιστορία, αλλά εκεί απλώς θα δούμε να συμβαίνουν 2-3 προφανή πράγματα προς κλείσιμο των ανοιχτών threads- το ξύλο παρ’ όλα αυτά είναι εδώ.) Έχω διασκεδάσει αφάνταστα με αυτό το re-imagining του Clone Saga, καθώς ο Bendis απλώνει σε αυτά τα 8 τεύχη περισσότερες ιδέες και σοκαριστικές ανατροπές, από όσες είχε συγκεντρωτικά στα 96 που είχαν προηγηθεί! Πλησίασα το τεύχος αυτό με προσοχή, όμως, γιατί φοβόμουν πως θα τα έπαιρνε όλα πίσω, χωρίς τίποτα ουσιαστικό να αλλάξει στον τίτλο. Και, εν μέρει, οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν.

Κατ'αρχάς πρέπει να δωθούν εύσημα στο σχεδιαστικό team για την απίστευτη απεικόνιση της μεγάλης μάχης. Το εργαστήριο έχει μετατραπεί σε κόλαση, με συντρίμμια, νεκρούς κλώνους, και άλλους παλουκωμένους στον τοίχο, ενώ στο κέντρο ένας σαλεμένος μεγαλομανής Otto -που έχει ξανά τον έλεγχο των πλοκαμιών του- απειλεί να ξεσκίσει ό,τι έχει απομείνει από τον Peter και τη Jessica. Πρόκειται για μια από τις λίγες φορές που δεν έχω γκρινιάξει βλέποντας μια μάχη να απλώνεται σε καμιά δεκαριά spreads καθ'όλη τη διάρκεια του τεύχους, αν μη τι άλλο, επειδή δεν είχα ιδέα για την έκβασή της και κάθε φορά που κάτι απειλούσε να κόψει τη Spider-Woman στα δύο, τρόμαζα. Γενικότερα το τεύχος μου άρεσε σχεδιαστικά, κι αυτό είναι κάτι που σπανιότατα λέω για τον Mark Bagley. Ίσως η διαφορά ήταν οι inkers ή ίσως η έλλειψη χρόνου δεν τον άφησε να αφιερωθεί σε λεπτομέρειες. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί, αλλά η ουσία είναι πως οι λεπτομέρειες που με ενοχλούν στο σχέδιό του (ιδιαίτερα στα close-ups), εδώ λείπουν ή είναι εμφανώς πιο απαλές.

Σεναριακά, με ευχαριστεί το ότι ο Bendis μπορεί ακόμα να διατηρεί αυτή τη νεανική αφέλεια στο χαρακτήρα και στα λόγια του Peter ("Is there any part of you that understands how insanely evil you are?", λέει εξοργισμένος στον Gyrich, πιστεύοντας βαθιά μέσα του πως ίσως η φράση αυτή θα μπορούσε να τον αγγίξει) και αυτό είναι ένα κάποιο κατόρθωμα, 104 τεύχη μετά. (ο Bendis γράφει και τους Fantastic Four πολύ καλύτερα από ό,τι ο Mike Carey, κάτι μάλλον προβληματικό για τον αντίστοιχο τίτλο.) Άλλο ένα σημείο που τον παραδέχτηκα ως storyteller σε αυτό το τεύχος ήταν στις δύο σκηνές μεταξύ της Sue και του Clone-Richard στην οροφή του κτιρίου. Απλές και συγκινητικές, άσχετα αν έχω πρόβλημα με το outcome, ως κομμάτι του γενικότερου φινάλε στο story-arc.

Kι αυτό με φέρνει στο πρόβλημά μου με αυτό το τεύχος: Έρχεται για να κλείσει δυναμικά το καλύτερο σερί 7 τευχών που είχε η σειρά μέχρι σήμερα, αλλά αυτό που εν τέλει καταφέρνει είναι (χωρίς να μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες) το να φτάσει στη γραμμή του τερματισμού από κεκτημένη ταχύτητα. Ξεφουσκώνοντας. Στα προηγούμενα τεύχη το status quo της σειράς απειλήθηκε όσο ποτέ άλλοτε, αλλά για την ώρα σχεδόν τίποτα από αυτά δε μοιάζει να παραμένει, και φοβάμαι ότι οι 22 σελίδες του επιλόγου θα κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Έχω την αίσθηση πως πίσω από τον πανικό και τις εντυπωσιακές μάχες αυτού του τεύχους, κρύβεται η παντελής έλλειψη ουσίας, και ώθησης για νέες ιστορίες, όπως αυτό υπογραμμίζεται και από το αδύναμο cliffhanger. Μετά από ένα τέτοιο story arc, επιστρέψαμε πάλι στα προβλέψιμα διλήμματα των οποίων την έκβαση γνωρίζουμε πριν καλά-καλά διατυπωθούν. Κρίμα θα είναι, και εύχομαι ο επίλογος να με διαψεύσει. Αλλά δεν το βλέπω...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi